Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ισημερινός: Αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο» κράτος

Ανάρτηση του tvxsteam

Την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο» κράτος αναγνώρισε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Ισημερινού. Η απόφαση ακολουθεί εκείνη άλλων τριών χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Βολιβίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, υπέγραψε την Παρασκευή «την επίσημη αναγνώριση από την κυβέρνηση του Ισημερινού ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967», δηλαδή προτού το Ισραήλ καταλάβει τα παλαιστινιακά εδάφη ως συνέπεια του πολέμου του Ιουνίου του 1967.

«Η αναγνώριση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει τη νόμιμη επιθυμία του παλαιστινιακού λαού για ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο» και θα είναι «θεμελιώδης προκειμένου να επιτευχθεί μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης η ειρηνική συνύπαρξη των χωρών της περιοχής» της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού.

Το Κουίτο ανακοίνωσε αυτήν την απόφαση δύο ημέρες μετά τη Βολιβία. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Βραζιλία, και στη συνέχεια η Αργεντινή, αναγνώρισαν την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στο εσωτερικό των συνόρων του τού 1967». Η Ουρουγουάη ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ίδιο το 2011.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Εν τω μεταξύ ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν τρεις αεροπορικές επιδρομές αργά το βράδυ της Παρασκευής εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις μαρτύρων και ιατρικού προσωπικού.

Ισραηλινά F-16 που πετούσαν πάνω από την παραλιακό θύλακο έρριψαν δύο πυραύλους σε σήραγγες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο στα σύνορα ανάμεσα στη νότια Γάζα και την Αίγυπτο.

Το Ισραήλ υποστήριξε πως οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για τη λαθραία εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Οι Παλαιστίνιοι υποστήριξαν πως οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για τη λαθραία εισαγωγή αγαθών ως συνέπεια του αποκλεισμού που επιβάλλει εδώ και τρία χρόνια τώρα το Ισραήλ εναντίον της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι μάρτυρες δήλωσαν πως μία δεύτερη αεροπορική επιδρομή είχε στόχο άλλη μία λαθραία σήραγγα στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Ιατρικές πηγές δήλωσαν πως τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε μία τρίτη αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης που ανήκει στις Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις τρεις επιδρομές, λέγοντας πως πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση σε μία αυτοσχέδια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε νωρίτερα την Παρασκευή από οργανώσεις μαχητών της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ.

για την αναδημοσίευση... anarxosimoritis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...