Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

απο την ομάδα G

Φαίνεται τελικά ότι η Αριστερά άφησε τα κόκαλά της στα βουνά της Πίνδου πριν 60-55 χρόνια. Οι απόγονοι φερέλπιδες ουδέποτε κατανόησαν την έννοια «Αριστερά». Προβλήματα πάντα υπήρχαν… και διαφωνίες… και λάθη … και πρακτωρίσκοι ακόμα ( π.χ. Ντάνος Κρυστάλης ) …αλλά τέτοιο μπάχαλο, τέτοιο αλαλούμ, τέτοια ανυποληψία ποτέ δεν υπήρξε από ιδρύσεως του ΣΕΚΕ ακόμα!

Η αρρώστια, η κατάρα της Αριστερά λέγεται ΔΙΑΣΠΑΣΗ. Όλοι αντιγράφουν την ΚΚΕδικη πρακτική..της ίντριγκας, της διαβολής, της διαγραφής εν ονόματι του δόγματος και του Αρχηγισμού ,του κεντρικού απόλυτου ελέγχου. Γέμισε ο τόπος με φανταχτερούς , βαρύγδουπους τίτλους κομμάτων, κινημάτων, οργανώσεων τάχα Αριστερών που διασπώνται λες και είναι ραδιενεργά σώματα. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα …40 είναι 60 είναι και πώς να το μάθουμε! Γέμισε ο τόπος με αριβίστες, διαπλεκόμενους, αργόσχολους, κουλτουριάρηδες, χαραμοφάηδες που αυτολανσάροντε ως Αριστεροί.. οικολόγοι, πράσινοι, κόκκινοι… τάχα άλλοι με την καρέτα-καρέτα ,άλλοι με τον καταναλωτή, άλλοι με τους λαθρομετανάστες, άλλοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα, άλλοι με την αρκούδα, άλλοι με τα διόδια, άλλοι ως εκπρόσωποι του ΟΗΕ, άλλοι με τα Σκόπια και τον Σόρος ( υπάρχουν και αυτοί!)... Γέμισε ο τόπος με μαϊντανούς που δεν αρκούνται στην αερολογία αλλά και επικίνδυνες απόψεις να τις προπαγανδίζουν ως τάχα Δημοκρατικές και ότι αυτοί οι ευαίσθητοι οι ανθρωπιστές κ.λ.π. τύπου Τρεμόπουλου, Καφεντζόπουλου, Τσαρμπόπουλου, Χρυσόγελου, Θεοδωρίδη… Γενικώς και τα μυαλά στα κάγκελα... Νέο τραγελαφικό η ίδρυση κινήματος! απο τον Δημαρά!!! Ημαρτον!!! Αυτός που θα ψήφιζε το Μνημόνιο αν εκτιμούσε οτι δεν θα το ψήφιζαν οι άλλοι όπως ειπε ο ίδιος!!! Αυτό το ανεγκέφαλο κάποιοι το χειροκρορούν!!!Γιατί;;;;;;

Ούτε περνάει από το νου όλων τους και εννοούμε αυτούς που πονάνε την Αριστερά και όχι τους φουνταριστούς της ΕΥΠ ,ότι ο τόπος χρειάζεται μια Ενιαία Αριστερά με πρόταση εξουσίας με πρόγραμμα Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Μια Αριστερά με επεξεργασμένες θέσεις που να απαντά σε κάθε πρόβλημα της κοινωνίας και του τόπου. Μια Ενιαία Αριστερά που να είναι ανοιχτή στη Δημοκρατία , να εξελίσσεται, να ανανεώνει χωρίς φοβίες τις θέσεις της καθημερινά. Δεν μπαίνουν στον κόπο να ακούσουν το τι ζητάει ,θέλει ,απαιτεί ο Ελληνικός λαός παρά μόνο εφευρίσκουν αποενοχοποιητικές πάντα δικαιολογίες. Ποτέ δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι.

Η πάλαι ποτέ Αριστερά διαβρώθηκε πέρα για πέρα από το σύστημα.. Σε επίπεδο, Ιδεολογίας, Πολιτικής πρακτικής, Τακτικής διεκδίκησης, Τακτικών-Στρατηγικών στόχων . Η διάβρωση έχει καθηλώσει μέχρι και τον τρόπο σκέψης του ατόμου… δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν Μαρξιστικά-Διαλεκτικά… δεν μπορούν να αξιολογήσουν , να κρίνουν, να αναπτύξουν προτάσεις, να πρωτοστατήσουν , να παρέμβουν ρεαλιστικά σε κανένα πρόβλημα. Έτσι δεν μπορεί να δομηθεί Ενιαία Αριστερά. Οι μικροομάδες- μικροκόμματα αναλώνονται σε διαμαρτυρίες για το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ, τα διόδια, τα μπόνους της Ολυμπιακής, τα έξτρα, των Λιμενεργατών στον Πειραιά, την εθελούσια με το αζημίωτο των του ΟΤΕ, μια αυξησούλα εδώ και κει…Αλλά και σε τυχοδιωκτισμούς (εσκεμμένους;;;) να κλείνουν την Ακρόπολη, να καταλαμβάνουν κάποιο Υπουργείο συμβολικά λέει!!! ( και ταυτόχρονα να παρακαλούν να μη τους χτυπήσουν τα ΜΑΤ γιατί θα φύγουν σε λίγο μόνοι τους!!!) Ακτιβίστικες !!! τάχα ενέργειες( του φραπέ μέμε εμεις) με στόχο τι;;;;; Το οτι το 60% του λαού με την αποχή-άκυρο-λευκό ...δεν διαφωνούσε μαζί σας... δεν σας εχει απλά γραμμένους... σας θεωρεί επικίνδυνους για το λαό!!! Βλέπε και το άρθρο : Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . . . . . ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν στήριξαν μια προοδευτική πορεία ουσιαστικά για τον τόπο. Το 1982 όταν ο Μ. Δρετάκης πήγε να εφαρμόσει το ΦΑΠ … δεν βγήκαν οι κοντόφθαλμοι, μεμψίμοιροι «Αριστεροί» ούτε ο τάχα σκληρός-Σαλωνάτος Χ. Φλωράκης να στηρίξουν την απόπειρα του Δρετάκη…τον άφησαν έρμαιο της Δεξιάς διαπλεκόμενης κεφαλαιοκρατίας και της πληρωμένης αργυρώνητης δημοσιογραφίας! Με αποτέλεσμα ο Αντρέας να κάνει πίσω και να διαγραφεί ο Δρετάκης…. Το 1983 έκανε απόπειρα ο Τρίτσης για την κρατικοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και πάλι η μυωπική «Αριστερά» άφησε τον Τρίτση έρμαιο του ρασοφόρου όχλου με αποτέλεσμα και αυτός να διαγραφεί από τον Αντρέα κάτω από την πίεση του κρατικοδίαιτου παπαδαριού… Με την συνκυβέρνηση του 89,το Χρηματιστήριο, με τα ομόλογα, ..πάλι η μακαριότητα της Αριστεράς δεν κατάλαβε τίποτε…Τελειωμό δεν έχουν τα παραδείγματα. Περισσότερα στο άρθρο : Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ποτέ όμως ΠΟΤΕ δεν έβαλαν μια πρόταση ανατροπής του Δικαστικού κατεστημένου στην Ελλάδα που λειτουργεί ως ο μονόφθαλμος κύκλωπας σε βάρος του λαού!!! Π।χ। Σήμερα όλοι δέχονται ότι καταληστεύθηκε το Δημόσιο και τα Ταμεία αλλά ληστές δεν υπάρχουν!!! Οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις μήπως έπρεπε να γίνονται στον Άρειο Πάγο …και όχι στο Λιμάνι με τους τουρίστες;;; Γιατί αφήνουν τον Άρειο Πάγο (Μακάριο πάγκο λέμε εμεις) στο απυρόβλητο;;; περισσότερα στο άρθρο : Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν έβαλαν πρόταση υπεράσπισης άρθρων του Συντάγματος που καταπατώνται καθημερινά από διάφορoυς διαπλεκόμενους μαφιόζους με την συνδρομή των πολιτικών!!!π.χ. για την καταπάτηση Ακτών, Δασών, με το Μνημόνιο -ΔΝΤ ,Ολυμπιακό ακίνητο , (τι πάει να πει το αγόρασε κάποιος από τον Εφραίμ!)… κάποτε υπήρξε κίνημα για το 114!!! Σήμερα πως δέχονται την καταπάτηση του Συντάγματος χωρίς καμία έμπρακτη διαμαρτυρία;;; περισσότερα στο άρθρο :ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ξεφωνίζουμε την Αριστερά μήπως και ξυπνήσει η Αριστερή συνείδηση των εργαζομένων και καταφέρουμε να γίνει μια Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά . Γιατί πρέπει να ελπίζουμε ότι κάποτε κάτι θα γίνει… και ακόμα γιατί από τη διαπλεκόμενη Δεξιά και την Κεφαλαιοκρατία και την ζήσαμε και τη ζούμε και τίποτε ποτέ δεν περιμέναμε από αυτούς παρά μόνο τραγωδίες.

Από την ομάδα G του galaxiako 17/01/2011

5 σχόλια:

  1. Τα ΚΟΜΜΑΤΑ της αριστεράς στην Ελλάδα ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣ, η ιδεολογία της αριστεράς είναι η μόνη ιδεολογία που μπορεί να αντιταχθεί τον Καπιταλισμό και την σημερινή βαρβαρότητα που βιώνει ο πλανήτης με την παγκοσμιοποίηση και τον νεοφιλελευθερισμό.
    Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μικη Θεοδωράκη είναι η μόνη απάντηση στο "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ", σας καλώ όλους να υποστηρίξουμε την κίνηση αυτή, ο Μίκης για άλλη μια φορά βάζει τα γυαλιά σε όλους τους θεωρητικούς του καναπέ και στους πολιτικάντηδες που μας διοικούν!

    ΣΠΙΘΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    STENDORAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε stedora κι εμείς καλούσαμε τον Μίκη για μια πρωτοβουλία ενότητας της Αριστεράς! Περιμέναμε κάτι πιο καλό. Μπορούσε να καλέσει 30-50 αναγνωρίσιμα πολιτικά πρόσωπα και να γίνει κάτι ομαδικό με καλύτερη προοπτική. Θα σου το πούμε πιο αναλυτικά. Αλλο ειναι να λες ξεκινάω εγώ και αλλο ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί. Αν διαβάζεις το blog θα δεις οτι αυτό το λέμε απο παλιά. Επρεπε να καλεσει μια ομάδα ανθρώπων και να επεξεργαστούν ενα μπούσουλα, όπως τον Τσοβόλα, Τζουμάκα, Παπαδόπουλο, Λαλιώτη, Κουβέλη, Αλαβάνο, Παπαδημούλη,Μπένο,κ.λ.π. ..αυτή ειναι η άποψη μας...Κάποιοι δεν θα δεχόντουσαν ..κάποιοι όμως θα συμετείχαν. Τώρα ως άτομο έκανε μια κίνηση και ειναι σεβαστή για τον Μίκη...αλλά χωρίς παραπέρα ενότητα μαζική της Αριστεράς δεν θα ειναι παρά ενα ακόμα κομμάτι της πολυδιάσπασης.
    Τέλος εμεις δεν θα προσχωρήσουμε πουθενά αν δεν γίνει μια πλατειά ενιαία Δημοκρατική Αριστερά.
    Και αυτό θα γίνει αντιληπτό και απο το λαό. Αν δει λοιπόν ο λαός οτι 10-20 αναγνωρίσημα στελέχη και ηθικά απο τον χώρο της Αριστερά πάνε κατι να κάνουν θα το στηρίξει το ίδιο κι εμεις. Ολοι τα ίδια λένε... Ελάτε σε μας να γίνουμε πολλοί!. Ειδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβαστή άποψη,
    όλοι αγαπάμε την αριστερά αλλά παράλληλα λυπούμεθα για το κατάντημα της, συμφωνώ ότι η κατάρα της αριστεράς είναι οι διασπάσεις, από το 68 και μετά δεν έχει περάσει μήνας που να μην γίνει διάσπαση της διάσπασης και να μην τσακωθούν μεταξύ τους για λόγους σοβαρούς, λιγότερο σοβαρούς η και ανύπαρκτους.

    100 φορές τα έχει πει ο Μίκης για την ενότητα της αριστεράς, μια ζωή για την ενότητα της αριστεράς παλεύει, από την χούντα φώναζε για ΕΝΙΑΙΟ αντιδικτατορικό μέτωπο, δυστυχώς αυτό τορπιλίστηκε από το ΚΚΕ και τον Αντρέα, αν είχε γίνει από τότε ενιαίο αντιδικτατορικό μέτωπο θα είχε φύγει η χούντα με τον άσχημο τρόπο και όχι με τον συστημικό...
    Και μετά σίγουρα δεν θα είχε έρθει ο Καραμανλής αλλά θα είχαμε πάει σε πολύ πιο ριζοσπαστικές λύσεις και σε πολύ πιο ριζοσπαστικό σύνταγμα από αυτό του 75.

    Στην μεταπολίτευση πάλι τα ίδια, το 74 ο Μίκης κατέβηκε με την ενωμένη αριστερά, μετά όμως διασπάστηκαν πάλι.

    Δεκαετία 80 φώναζε για ένωση των 2 ΚΚ, πάλι τζίφος,
    οι άνθρωποι είναι για πολλές κλωτσιές, χέστηκαν για την αριστερά, τα λεφτά που εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό τους μοιάζουν μόνο.

    Τι αριστερά είναι αυτή που ντρέπεται να πει ακόμα και την λέξη πατρίδα! Τι άλλο είναι η αριστερά αν όχι η αγάπη για την πατρίδα;! Για πατρίδα δεν φώναζε το ΕΑΜ και η ΕΠΟΝ; Που είναι η ΕΑΜΙΚΗ αριστερά που έχυσε το αίμα της; Που είναι η ΕΔΑ που το 58 κατόρθωσε και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση;;;

    Αυτή δεν είναι αριστερά! Είναι κάτι άλλο που δεν μπορώ ούτε να το χαρακτηρίσω!!


    Αποτέλεσμα:
    Οι πραγματικοί αριστεροί μπροστά σε αυτή την κατρακύλα των κομμάτων της αριστεράς μένουν ορφανοί στην κάλπη αλλά και στην ουσία,
    γι αυτό πήγα με τον Μίκη, δεν είναι κόμμα εξάλλου, αλλά ήδη γίνεται χαμός και φαίνεται ότι εξελίσσεται σε κάτι ΠΟΛΥ ΜΑΖΙΚΟ, αν παρακολουθείτε λίγο τι γίνεται στο ιντερνετ και τα blogs θα το έχετε καταλάβει! Πλέον δεν έχουν νόημα οι θεωρίες, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, η πατρίδα μας καταρρέει και πρέπει να δράσουμε, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από την κομματική αριστερά! Ένας σπουδαίος άνθρωπος και Έλληνας βγήκε μπροστά! Να η ευκαιρία που ψάχναμε για κάτι ανεξάρτητο πέρα από κόμματα, οι "χιλιάδες" τάσεις στην αριστερά την καταστρέψανε!!


    Σας χαιρετώ και καλώς που ανταλλάξαμε απόψεις
    Stendoras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο ομαδα G,να σας αποκαλεσω ετσι....ολα κατανοητα και συμφωνω! υπαρχει και κατι αλλο σε ολη την ιστορια η ατυχια θα το ελεγα....για την αριστερα η ελλειψη ενος προσωπου που θα ειχε την αρχηγικη ικανοτητα να εμπνευσει, να ξεσηκωσει,να παει ενα βημα πιο περα και οι υπολοιποι να τον παραδεχονται και να συσπειρωθουν γυρω του....πειτε μου εναν.....καθαροι αριστεροι υπαρχουν ,αναφερονται και πιο πανω....μικρου βεληνεκους ομως....δυστυχως...Αναδημοσιευω βεβαια αυριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ stendoras... Συμφωνούμεστα γενικά. Η κίνηση χρειάζεται ακόμα αναγνωρίσημη ηγετική ομάδα για επεξεργασία θέσεων-προτάσεων-στοχων κ.λ.π. εστω και σε αρχικό στάδιο. Η προσφορά του Μίκη ειναι ετσι κι αλλοιώς πολύ μεγάλη...θα δούμε...
    @ ostria... νάσαι καλά και να σε διαβάζουμε.
    απο galaxiako...antromeda

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...