Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Γράφει ο diaskronos
Η φιλοσοφική πρόταση του Χριστού ως στάση ζωής ήταν μια απόπειρα συγκινητική, τολμηρή, πολύ καλή αλλά ατύχησε και αυτή διότι δεν απάντησε στα ανθρώπινα ένστικτα όπως και τόσες άλλες φιλοσοφίες. Ίσως σε ένα βαθμό βοήθησε τις κοινωνίες τους δυο-τρεις πρώτους αιώνες με τις αδελφότητες των πρώτων χριστιανών και την καθοδήγηση τους από κάποια συνετά άτομα ,φωτεινές εξαιρέσεις, μέχρι που άρχισε η αλλοίωση, οι παρερμηνείες συνειδητές και ασυνείδητες, η εκμετάλλευση, η χειραγώγηση, οι αιρέσεις, τα μαχαιρώματα εξουσίας, οι διασπάσεις ,τα σχίσματα κ.λ.π. με αποτέλεσμα στο πέρασμα του χρόνου να έχει καταντήσει μια ειδωλολατρική μάσκα εκμετάλλευσης των πιστών και όχι μόνο από το ιερατεία και αχαλίνωτου εμπορίου αέρα κοπανιστού. «Ο έχων δύο ιμάτια»… «αγάπα τον πλησίον σου»… Ο εσύ μισείς εταίρο μη ποιήσεις»… «δώσ`ημίν σήμερον»…πήγαν περίπατο και έμειναν οι λιμουζίνες, οι Μετοχές, οι offshore, τα τσιφλίκια, οι ίντριγκες, οι εικόνες ειδωλολατρίας που δακρύζουν ακατάπαυστα, τα περιφερόμενα διαμελισμένα κόκαλα και κρανία που τάχα είναι άγια, τα χρυσοποίκιλτα φρου-φρου, τα τίμια ξύλα ….αλλά και μπίζνες, σύγχρονα πράγματα, και ανταλλαγές και φιλέτα…. Αρκεί να γεμίζουν τα παγκάρια και οι λογαριασμοί των Τραπεζών και τελειωμό δεν έχουν.

Με όλα τα μέσα , καταστροφές, διωγμούς, πολέμους, εκβιασμούς κατάφερε να επιβληθεί και στην Βυζαντινή ακόμα περίοδο, να εγκατασταθεί στην εξουσία και στην Κυβερνητική δομή..και είναι αυτός ο λόγος κυρίως που και σήμερα εναγκαλίζεται την εξουσία διότι έτσι καταφέρνει να διαιωνίζεται και να τρέφεται. Στην πραγματικότητα είναι η πιο ανελεύθερη θρησκεία όλου του κόσμου μαζί μα τον φανατικό Ισλαμισμό . Μια ειδωλολατρική μάσκα εμπορίου και καταπίεσης.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα και λόγω των περιπετειών με τη Ρωμαϊκή κατοχή , την Βυζαντινή Λατινοδιαφθορά, την Οθωμανική σκλαβιά, αργότερα την ημιανεξαρτησία κάτω από την Γερμανο-αγγλική και Αμερικάνική μέγγενη δεν καταφέραμε ποτέ να ανοίξουμε το ζήτημα Θρησκεία-Κράτος. Μοναδικό φαινόμενο σήμερα στο Δυτικό κόσμο η Ελλάδα που η Θρησκεία έχει το πάνω χέρι στο Κράτος. Η θρησκεία σχεδόν ταυτίζεται με το κράτος ή το λιγότερο υπαγορεύει στο κράτος τα δικά της θέλω, δεν επιτρέπω, έτσι θα γίνει, δεν θα γίνει, κ.λ.π.!!!

Ενώ οικειοποιήθηκε όλη την περιουσία του Ελληνικού λαού με τα περιβόητα κιτάπια –οθωμανικά συμβόλαια λόγω της αδυναμίας των Ελλήνων για ιδιοκτησία (χαράτσια-φορολογία)… ενώ έχει τεράστιο αριθμό δωρεών από «πιστούς»…τα αφήνει αναξιοποίητα ή τα αξιοποιεί κατά το προσωπικό του συμφέρον κάθε Μητροπολίτης χωρίς καμία διαφάνεια, χωρίς να δίνει λόγο πουθενά με αποτέλεσμα οι πιστοί όχι μόνο να μη γνωρίζουν τα περιουσιακά της εκκλησίας τους αλλά ούτε αν αυτά αλλάζουν χέρια ούτε πως, ούτε γιατί, ούτε έναντι ποίου τιμήματος. Πόσοι και ποίοι πολιτικοί «αγόρασαν» κτίρια, οικόπεδα…από τις Μητροπόλεις;;; Και ενώ συμβαίνουν αυτά επέβαλαν να μισθοδοτούνται από το κράτος !!! δηλαδή να τους πληρώνει και επιπλέον ο Ελληνικός λαός θέλει δε θέλει, μπορεί δεν μπορεί!! Επέβαλαν να επιχορηγούνται με κρατικά και κοινοτικά κονδύλια !!!Ένα τεράστιο καθαρά παρασιτικό στρώμα που έχει τυλίξει το Ελληνικό Δημόσιο σαν πανούκλα και το πνίγει διαχρονικά και ασφυκτικά। Επιτέλους πρέπει να γίνει άμεσα ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους σε όλους τους τομείς και πεντακάθαρα.

Το ιερατείο εδώ έχει καταφέρει να επιβάλει ένα ιδιόμορφο μεσαιωνικό σκοταδισμό χρησιμοποιώντας το ίδιο κράτος και τους θεσμούς που το ιερατείο υπαγόρευε με τις απειλές, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, την βία ,την τρομοκρατία, την τιμωρία , τους αποκλεισμούς μέχρι και βασανιστήρια. Π.χ. Δεν μπορούσε να διοριστεί κάποιος αν δεν ήταν Χ.Ο… η μεταχείριση του στο στρατό αλλά και στην κοινωνία ήταν άνιση, προσβλητική, ταπεινωτική και καταπιεστική. Μη ξεχνάμε το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» ,τα βασανιστήρια στα Ξερονήσια με την απαίτηση να ομολογούν πίστη στο Θρήσκευμα. Άλλο πράγμα το να ασπάζεται κάποιος ελεύθερα τις διδαχές του Χριστού, του Σωκράτη, του Βούδα, του Μωάμεθ και ως πιστεύω ελεύθερου ανθρώπου πρέπει να είναι σεβαστό και άλλο πράγμα το εμπόριο, ο πειθαναγκασμός, ο εκβιασμός, η καταπίεση στο όνομα της όποιας θρησκείας.

Αν η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε αυτό το χάλι… τρείς είναι οι βασικοί λόγοι. Η Δυτική ποικίλη ανά τους αιώνες ανάμειξη- επιβολή-κατοχή-εκμετάλλευση… Η ντόπια διαφθορά των εγκάθετων-δοσίλογων πολιτικών… και ο μεσαιωνικός σκοταδισμός που το ιερατείο έχει επιβάλει διαχρονικά στην Ελλάδα. …Και με τα τρία πρέπει να γίνουν πολλά … και αναθεωρήσεις και αλλαγές και ανατροπές… διαφορετικά δεν θα υπάρξει φωτεινό μέλλον.

ΥΓ Τόμοι ολόκληροι κι αν γραφούν το θέμα δεν εξαντλείται. Με την παραπάνω περίληψη απλά δίνουμε μια αφορμή περίσκεψης και δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας .

Diaskronos 16/01/2011

2 σχόλια:

  1. μπραβο!!! θα το αναρτησω κι εγω αυριο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω θα διαφωνισω σε καποια σημεια μαζι σου φιλε μου,διχως να το παιξω Χριστιανος διοτι θεωρω οτι δεν ειμαι,για τον λογο οτι, αν καθησουμε να σκεφτουμε και να ψαξουμε προτιστως,την ευρυτερη εννοια της λεξης,θα διαπιστωσουμε οτι ουτε καν στο στομα μας δεν πρεπει να πιανουμε την λεξη Χριστιανος.
    Αν διαβασουμε το ευαγγελιο θα διαπιστωσουμε οτι οντως,το αγαπατε αλληλους και το ο εχων δυο ιματια να δωσει το ενα στον συνανθρωπο του,οντως διατυπωνονται,μας λεει δηλαδη οτι στα καθηκοντα,αν θελετε ,ενος χριστιανου ειναι,να απλωνει ενα χερι βοηθειας σε συνανθρωπο του που εχει αναγκη,βαση δυνατοτητων του φυσικα.
    Αποψη μου ειναι να μην μπερδευουμε την λεξη Χριστιανισμο,με την παραποιηση αυτης απο πολλους ρασοφορους υποκριτες και αν ανατρεξουμε στην Ιστορια θα διαπιστωσουμε πολλα εγκληματα ρασοφορων επισης,για παραδειγμα την ιερα εξεταση και την πρωτη αλωση της Κωνσταντινουπολης απο τους Σταυροφορους το 1204,στο ονομα του Χριστιανισμου.

    Αρα,κατα την αποψη μου παντα,το προβλημα δεν βρισκεται στην ευρυτερη εννοια του Χριστιανισμου ως θρησκεια σαν ορο,αλλα σε ολους αυτους που παρερμηνευουν και αποκρυπτουν στοιχεια αυτης,απο τον κοσμο, καθαρα για λογους συμφεροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...