Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ … ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΟΥ .


γράφει ο diaskronos

Τούτη η αλήθεια πονάει Ελληναρά μου… θα φας άγρια μπουνιά στο στομάχι γιατί δεν βάζεις μυαλό!... και θα σου πω και τούτο εξ αρχής …Πήγαινες γυρεύοντας!!!

Άκου λοιπόν

Σε είδα να διαμαρτύρεσαι , να εξοργίζεσαι,, να φωνάζεις , να σε πνίγει το δίκιο, να απαιτείς, να καταριέσαι, να ξορκίζεις για το κατάντημα της χώρας….και συμφωνώ μαζί σου σε όλα!

Σε είδα να αγανακτείς εσύ που ανήκεις στο 70% ή στο 80% δεν έκλεψες, δεν έφαγες, δεν καταχράστηκες, δεν λήστεψες… το 20% με 30% και έφαγε πολλά και έκλεψε και λήστεψε λίγα ή πολλά…και μέχρι εδώ ξέρω ότι και εσύ συμφωνείς!!!

Σε είδα να υποφέρεις ,να υπομένεις, να συγχωρείς, να λες δεν πειράζει… και να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες… να τελειώσουν τα τούνελ… και μυαλό δε βάζεις.

Σε βλέπω όμως έρμαιο των λαμογιών…σε βλέπω να κατεβαίνεις τάχα για αγώνες…τάχα σε αντίσταση…τάχα σε διεκδικήσεις με μπροστάρηδες αυτούς που σε κατέστρεψαν…με σημαιοφόρους τα ίδια λαμόγια που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας σου…με τις ίδιες παρατάξεις που έβριζες ως πουλημένες και είχες δίκιο…με τα ίδια κόμματα που αναθεμάτιζες για την διαπλεκόμενη αγυρτεία… να προσκυνάς ,να χειροκροτείς, να ακολουθείς τα ίδια μονοπάτια της καταστροφής σου.…

Σε βλέπω πίσω από τη ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ,ΑΔΕΔΥ,ΠΟΕ-ΟΤΑ,ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Δεκο, τις συντεχνίες των κλειστών ( Φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, νταλικέρηδες, Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π.)… Τι περιμένεις λοιπόν να σου προκύψει;;; Πότε αυτοί υπερασπίστηκαν το δικό σου δίκιο;;; Κατέβα κάτω Ελληναρά μου εργαζόμενε –κορόιδο για να διατηρηθούν τα προνόμιά τους!!! Κατέβα και σπαστά όλα!.. να μη αλλάξει τίποτε!... να συνεχίσουν ανενόχλητοι να σε κλέβουν!...να συνεχίσουν να σε δουλεύουν!... να συνεχίσουν να σου φορτώνουν και άλλα χρέη!...και μετά βλαστήμα τον Παπανδρέου να σου περάσει και ας κουβαλάς ως μαλάκας τα λαμόγια στην πλάτη σου. Αυτά για εισαγωγή!

Ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα είτε ανήκεις στο 80% είτε στο 20%...

Πέρασα από την γειτονιά σου… σε είδα να πετάς τα σκουπίδια σου χύμα στη γωνία μπροστά στο παράθυρο του γείτονά σου! Δεν βλέπεις τον κάδο;;; Δεν έμαθες για την ανακύκλωση;;; Δεν άκουσες για διαχωρισμό σκουπιδιών;;; Σε είδα να πετάς τη νάιλον σακούλα από τον πρώτο όροφο στη γωνία προς τον κάδο!..να φτύνεις από το μπαλκόνι και να κατουράς ακόμα από τον πρώτο όροφο τη νύχτα στο δρόμο!... Δεν σε είδα να σκουπίσεις να πλύνεις το πεζοδρόμιό σου αλλά να βρίζεις το Δήμαρχο που δεν καθαρίζει την εξώπορτα σου! Σε είδα να πετάς το κύπελλο του καφέ από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου μπροστά στα πόδια του πεζού… και να παρατάς τα σκουπίδια σου στην παραλία ..ακριβώς εκεί που θα πας την άλλη μέρα να αφήσεις τα επόμενα… και να βρίζεις τον προηγούμενο (εσένα) ως γύφτο, αλλά και το κράτος που δεν καθαρίζει τις ακτές…Να γιατί η Πόλη σου βρωμάει από άκρη σε άκρη.

Πέρασα από τη δουλειά σου… σε είδα να παθιάζεσαι τάχα, να μιλάς για τη δουλειά σου , να υπερασπίζεσαι τους συναδέλφους και τα δικαιώματα τους, να υπερασπίζεσαι το μισθό… και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για το αν παράγεις, , να μη δίνεις μία αν αποδίδεις, να λουφάρεις ,να την κοπανάς, να υπονομεύεις εντέλει το μεροκάματο σου… να γλείφεις το αφεντικό, τον συνδικαλιστή…να ποντάρεις στο ρουσφέτι, την ευκολία, το βόλεμα, να ρίχνεις το συνάδελφό σου,… να σκύβεις , να χειροκροτείς, να ψηφίζεις ανίκανους , να παραδίνεις το μέλλον σου και των παιδιών σου σε άχρηστους, ανίκανους, αριβίστες, ψεύτες, τσαρλατάνους, λαμόγια… χωρίς ποτέ να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα. Το εμείς στα λόγια και λογύδρια να γίνεται στην πράξη ρουφιανιά, διαβολή, συκοφαντία και πόλεμος ατομικισμού και του εγώ σου.

Σε άκουσα στο Σωματείο, στο καφέ, στη διαδήλωση… να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά, για την Πόλη, για την Κοινωνία, για την Πατρίδα, για το λαό και να αναθεματίζεις τα λαμόγια , τους κεφαλαιοκράτες, τους διαπλεκόμενους, τους καταχραστές, τους ψεύτες πολιτικούς… και μετά στα πολιτικά γραφεία να προσκυνάς, να γλείφεις, να σέρνεσαι , να παρακαλείς ως πιστός οπαδός αφοσιωμένος στη μαμά-κόμμα αλλά και ως φίλος καρδιακός του λαμόγιου!.. Σε άκουσα να αποκαλείς γραφικούς όσους σου φώναζαν την αλήθεια και να ακολουθείς τους ψεύτες, τους κλέφτες και τα λαμόγια γιατί πίστευες ότι κι εσύ θα βολευτείς ίσως κάποτε…

Σε είδα στα Γήπεδα και στην οθόνη κολλημένο με τον εγκέφαλο να ξεχειλίζει μπάλα… να αποθεώνεις, να χειροκροτείς το αρχιλαμόγιο- πρόεδρο ,το πλυντήριο του μαύρου χρήματος που έβριζες πριν… να χαίρεσαι που χαριστήκαν τα χρέη της «δικής σου» ΠΑΕ!.. Να ουρλιάζεις από ενθουσιασμό που το ρεντίκολο- εκατομμυριούχος έβαλε γκολ… να είσαι τρισευτυχισμένος για την μεγάλη τεχνική ικανότητα του μπαλαδόρου σου έτοιμος να παίξεις ξύλο, και πέτρες, και φωτιές έτσι και σου τον προσβάλουν… αλλά και να κάνεις υψηλή κριτική στο χειρούργο γιατρό που σπούδαζε 40 χρόνια! Στο δάσκαλο, τον καθηγητή… και που ξέρουν αυτοί μπροστά σε σένα τι εστί βερίκοκο! Σε είδα να σέρνεσαι στα τέσσερα κάτω από τις δακρυροούσες τάχα εικόνες και τα ράσα του κάθε αγύρτη… να λιποθυμάς στην ουρά για την τάχα τίμια ζώνη του Εφραίμ και της παρθένου…αλλά να βλαστημάς στο φανάρι σαν … Σε είδα παθιασμένο παίκτη στα φρουτάκια, στο τζόγο, στη Ζήνωνος, στα τσοντάδικα… Σε είδα στον καναπέ και τα πρωινάδικα- μεσημεριανά κους-κους αφοσιωμένο, στις καρέκλες του καφέ-φραπόγαλου αραχτό και βαριεστημένο…

Δεν σε είδα να πελεκάς το ξύλο, να σκαλίζεις την πέτρα, να ζωγραφίζεις τον καμβά, να γράφεις το δικό σου ποίημα, να διαβάζεις …। Να διαβάζεις ναι… να ξαναδιαβάζεις… άστο καλύτερα… θα σε αφήσω τώρα όχι για άλλο λόγο αλλά ειλικρινά μελαγχόλησα και δε σ`αντέχω… και αν εσύ που διάβασες το κείμενο ως εδώ διαφωνείς τότε ίσως είσαι μέσα στο μικρό ποσοστό των εξαιρέσεων… για σκέψου όμως τι μέλλον μπορεί να έχει αυτός ο τόπος με τέτοια νοοτροπία;

Diaskronos και όλη η ομάδα G με αφιέρωση το τραγουδάκι 21/01/2011



3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
    ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ
    .....ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.....
    ΜΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
    ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ
    ΑΥΤΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΑΔΑ
    ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ...
    .STAY AWAY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε γειά σου.Αυτά που γράφουμε ειναι η πραγματικότητα. Παρ`όλα αυτά υπάρχουν και άλλοι Ελληνες, και η άλλη Ελλάδα που προσπαθεί που το παλεύει και που αγωνίζεται.Δεν πάω να βελτιώσω την εικόνα...απλά αυτή ειναι η χάρα μας, την αγαπάμε και γιαυτό πονάμε δυό φορές.
    Αν με ρωτάς δεν θα την άλλαζα.
    Να εισαι καλά πατριώτη Ελληνα!
    απο galaxiako...diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλι με κανατε να "μελαγχολησω"!!!Γιατι;Γιατι,καταντησαμε,ετσι;"Eνα "ματσο βλαχοι"!!!Χωριs "παιδεια"!Χωριs γνωση!Χωριs "μουσικη"!Χωριs "τεχνη"!Χασαμε... "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ"!Oι "πιο πολλοι"θεωρουν"πατερα τουs,τον "αβρααμ το μωυση τη σαρα τη μαρα κ το κακο συναπαντημα!"Μαs τα πηραν ολα,γιατι,δεν διαβαζουμε!Δεν γνωριζουμε!Eιμαστε....β(μ)λακεs-- β(μ)λαξ!Τυχαιο;Δε νομιζω! drakos2006

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...