Κοσμολογία

  Αστρονόμοι ανακάλυψαν τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα. Ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια ήλιοι


Η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα μέχρι σήμερα, η οποία ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια ήλιοι και θα μπορούσε να «καταπιεί» το ηλιακό μας σύστημα, βρέθηκε από ερευνητές με επικεφαλής τον αστρονόμο Καρλ Γκέπχαρτ του Πανεπιστημίου του Τέξας-Οστιν.

Προηγούμενες μετρήσεις εκτιμούσαν τη μάζα της συγκεκριμένης μαύρης τρύπας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Μ87, σε 3 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου και 1.000 φορές μεγαλύτερη από τη
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  episthmoniko.jpg Εμφανίσεις:  8 Μέγεθος:  28,7 KB 
μαύρη τρύπα που βρίσκεται στον δικό μας «Milkyway».

Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Science», οι νέες μετρήσεις, οι οποίες έγιναν με τη βοήθεια τηλεσκοπίου στο όρος Μάουνα Κένα της Χαβάης, έδειξαν ότι η μαύρη τρύπα έχει τελικά υπερδιπλάσια μάζα.

Πρόκειται για την ακριβέστερη μέτρηση μάζας που έχει γίνει ποτέ για μαύρη τρύπα και βασίστηκε στις μεγάλες ταχύτητες περιστροφής των αστέρων γύρω της (έως και 500 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο).

Η μαύρη τρύπα θα μπορούσε να «καταβροχθίσει» τον ήλιο μας και όλους τους πλανήτες μας, δεδομένου ότι ο «ορίζοντας γεγονότων», πέρα από τον οποίο τίποτα δεν μπορεί να δραπετεύσει από την έλξη της μαύρης τρύπας, είναι τετραπλάσιος σε σχέση με την τροχιά του πιο εξωτερικού πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του Ποσειδώνα.

Η ανακάλυψη για τη μαύρη τρύπα, η οποία απέχει 50 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Παρθένου, ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ενωσης.


www.ethnos.gr

***************************************************************************************

Νέες γαλαξιακές δομές εντόπισε το τηλεσκόπιο Planck

Printer-friendly versionSend to friend
Μερικές από τις άγνωστες μέχρι σήμερα μεγαλύτερες γαλαξιακές δομές εντόπισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία από τις παρατηρήσεις του, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Planck εντόπισε μεγάλες ομάδες γαλαξιών που συγκλίνουν μεταξύ τους από τις τεράστιες δυνάμεις βαρύτητας. Οι διαστάσεις τους φτάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια έτη φωτός και απέχουν τέσσερα δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.
Οι αστρονόμοι δήλωσαν ότι το τηλεσκόπιο Planck έχει δημιουργήσει κατάλογο με περίπου 15.000 νέα ουράνια αντικείμενα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πάνω από 20 ομάδες άγνωστων μέχρι τώρα γαλαξιών, ενώ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη άλλων 169 ομάδων γαλαξιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ομάδα περιέχει τουλάχιστον 100 γαλαξίες και κάθε γαλαξίας ένα δισεκατομμύριο άστρα, ενώ περιέχουν κολοσσιαίες ποσότητες αόρατης «σκοτεινής ύλης».
Το Planck είναι το πλέον εξελιγμένο παρατηρητήριο που έχει ποτέ εκτοξευθεί στο διάστημα και η επιστημονική κοινότητα ελπίζει ότι θα μπορέσει με τη βοήθειά του να εξετάσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το σύνολο του ουρανού τουλάχιστον πέντε φορές, φτάνοντας στις χωροχρονικές εσχατιές του σύμπαντος, λίγο μετά την «Μεγάλη Έκρηξη». Οι αστροφυσικοί ελπίζουν ότι μεταξύ άλλων το Planck θα αποδείξει τη λεγόμενη θεωρία του «κοσμικού πληθωρισμού» που εισηγείται την απότομη επέκταση του σύμπαντος αμέσως μετά τη γέννησή του.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο που φέρει το όνομα του διάσημου Γερμανού φυσικού και “πατέρα” της κβαντικής θεωρίας Μαξ Πλανκ, εκτοξεύθηκε τον Μάιο του 2009 και βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Τα όργανά του εστιάζονται στο αρχέγονο «πρώτο φως» , δηλαδή στον απόηχο του Μπιγκ Μπανγκ, για να αποκαλυφθούν τα μυστικά του πρώιμου σύμπαντος. Το 2013 αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά τα σχετικά αποτελέσματα των παρατηρήσεών του.

 *************************************************************************

Tεράστια μαύρη τρύπα δίπλα μας!

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια πελώρια μαύρη τρύπα, που έχει μάζα περίπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον ήλιο μας, στο κέντρο ενός σχετικά κοντινού γαλαξία-νάνου.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τεράστια μαύρη τρύπα στο επίκεντρο ενός πολύ νέου σε ηλικία και μέγεθος γαλαξία, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι στο επιστημονικό ερώτημα "οι μαύρες τρύπες ή οι γαλαξίες δημιουργήθηκαν πρώτα;", η απάντηση μάλλον θα πρέπει να γέρνει υπέρ των μαύρων τρυπών, καθώς, όπως φαίνεται, είναι δυνατό να υπάρξει μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένα πολύ μεγάλος γαλαξίας.


Η ανακοίνωση, που προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, ενώ παρουσιάστηκε και στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Physics World.
....

Η ανακάλυψη δείχνει ότι οι μαύρες τρύπες, από όπου δεν μπορεί να διαφύγει ούτε το φως λόγω της τρομακτικής βαρύτητάς τους, είναι τελικά δυνατό να δημιουργήθηκαν πριν το σχηματισμό των μεγάλων γαλαξιών.


Ο γαλαξίας-νάνος Henize 2-10, σε απόσταση 30 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη και με ακτίνα μόλις το 3% του δικού μας γαλαξία, μελετάται εδώ και χρόνια και έχει αποδειχτεί ότι σχηματίζει νέα άστρα με πολύ ταχύ ρυθμό. Μοιάζει με μερικούς από τους πρώτους γαλαξίες, που οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι είχαν σχηματιστεί στο πρώιμο σύμπαν.


Η ανακάλυψη, υπό την Έιμι Ράινς του τμήματος αστρονομίας του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, έγινε με τη βοήθεια τόσο επίγειων ραδιο-τηλεσκοπίων όσο και του γνωστού διαστημικού τηλεσκοπίου "Χαμπλ", καθώς και του τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ "Τσάντρα".


Οι αστρονόμοι βρήκαν μια περιοχή κοντά στο κέντρο του γαλαξία-νάνου, η οποία εκπέμπει ισχυρά ραδιοκύματα, τα οποία έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που προκύπτουν από τις εκπομπές υψηλής ταχύτητας "πιδάκων" ύλης, που εκτινάσσονται προς τα έξω από περιοχές κοντά σε μαύρες τρύπες.


Οι ερευνητές, στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι εκτός από ραδιοκύματα, η πηγή στο γαλαξία-νάνο εκπέμπει και ισχυρές ακτίνες-Χ. Ο συνδυασμός αυτός παραπέμπει στην ύπαρξη ενός ενεργού γαλακτικού πυρήνα, που τροφοδοτείται από μια τεράστια μαύρη τρύπα.


Ουσιαστικά ποτέ δεν είχε ως τώρα βρεθεί γαλαξίας-νάνος με τόσο μεγάλη μαύρη τρύπα στον πυρήνα του. Συνήθως οι μαύρες τρύπες τέτοιου μεγέθους βρίσκονται σε μεγαλύτερους γαλαξίες, μεγαλύτερης ηλικίας, όπου τα νέα άστρα σχηματίζονται με πολύ βραδύτερο ρυθμό.
          Nooz.gr

*****************************************************************************************

Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα στα 10 πιο σημαντικά του 2010

Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 10 πιο σημαντικά του 2010, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Archaeology».


Συγκεκριμένα, η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στο τοπ 10 του περιοδικού για τα παλαιολιθικά εργαλεία που βρέθηκαν κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου και μετρούν από 130.000 έως και 700.000 χρόνια ζωής.


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, καθώς τα αντικείμενα αυτά χρονολογούν την ιστορία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή αυτή περισσότερο από 100.000 χρόνια πριν. Και αν η υπόθεση αυτή επαληθευτεί, τότε γίνεται λόγος για την αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση, που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς έως σήμερα οι αρχαιολόγοι την τοποθετούσαν πριν από 60.000 χρόνια, όταν αποικίστηκε η Αυστραλία.


«Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπόθεση που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Κέρτις Ράνελς, στο περιοδικό «Archaeology» και κατέληξε πως «οι αρχαιολόγοι, που αναζητούν ίχνη πρώιμων ανθρώπινων μεταναστεύσεων, πολύ πιθανόν να ψάχνουν σε λάθος μέρη».


Ο Ράνελς, πάντως, πιστεύει ότι οι αρχαίοι αυτοί ναυτικοί θα πρέπει να διέσχισαν τουλάχιστον 40 μίλια ανοιχτής θάλασσας και πως ο τεράστιος αριθμός των εργαλείων (μικρά τσεκούρια, ξέστρες και λεπίδες) δείχνει ότι δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη και τυχαία μετάβαση, αλλά για πολλές, που δημιούργησαν ολόκληρο πληθυσμό.


Τα αντικείμενα που βρέθηκαν, μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιούσαν ο Homo erectus και ο Homo heidelbergensis, εξαφανισμένο είδος, πρόγονος του Νεάντερνταλ και του Homo Sapiens.


Τυχαίες ανακαλύψεις


Αρκετά ήταν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως την απερχόμενη χρονιά, συχνά όχι με τον πιο ορθόδοξο τρόπο, όπως για παράδειγμα, η ανακάλυψη του τάφου του Εκατόμνου (4ος αι. π.Χ.), σατράπη της Καρίας και πατέρα του Μαυσώλου, για τον οποίο χτίστηκε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.


Η σύλληψη δέκα ύποπτων αρχαιοκαπήλων από τις τουρκικές αρχές τον περασμένο Αύγουστο οδήγησε στην ανεύρεση του τάφου, που είναι διακοσμημένος με έγχρωμες τοιχογραφίες, αλλά και μίας σαρκοφάγου με το ανάγλυφο ενός γενειοφόρου άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο Εκατόμνος.


Στην άλλη άκρη του κόσμου, στη Γουατεμάλα, ένα χαντάκι λαφυραγωγών οδήγησε τους αρχαιολόγους στην ανεύρεση μιας ασύλητης κρύπτης με μακάβρια αντικείμενα, όπως δάχτυλα, δόντια και αποτεφρωμένα νήπια, πιθανότατα υπολείμματα ανθρωποθυσιών.


Τα αφιερώματα αυτά ήταν τοποθετημένα ακριβώς δίπλα σε τάφο του 350 μ.Χ., με τα λείψανα ενός άνδρα με περίτεχνη ενδυμασία, πιθανότατα ιδρυτή δυναστείας. Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν κάτω από την πυραμίδα Ελ Ντιάμπλο, στην πόλη των Μάγια Ελ Ζοτζ.


Πυραμίδες στη ζούγκλα και παιδικοί τάφοι


Δύο αρχαίες πυραμίδες, που βρέθηκαν στο Περού, κοντά στην πόλη Χαέν στα δυτικά πεδινά του Αμαζονίου και χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν την άφιξη των Ισπανών, προστέθηκαν στις ανακαλύψεις που έκαναν αίσθηση μέσα στο 2010.


Ο λόγος για τον οποίο συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, ήταν το σημείο στο οποίο βρέθηκαν, μέσα στη ζούγκλα, εκεί όπου έως σήμερα οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι δεν υπήρχαν μνημεία παρά μόνον καλύβες.
Επιπλέον, η ανακάλυψη ταφών πλαισιωμένων με κελύφη σαλιγκαριών από τη θάλασσα, άλλαξαν τις πεποιθήσεις τους για τις λατρευτικές συνήθειες των κατοίκων της περιοχής, που φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τα παράλια.


Στην Τυνησία και ειδικότερα στην αρχαία Καρχηδόνα, σε ένα από τα νεκροταφεία έχουν θαφτεί τα αποτεφρωμένα λείψανα 540 παιδιών. Έως σήμερα, οι ειδικοί μιλούσαν για εκτεταμένες παιδικές θυσίες, που συντελέστηκαν από τον 8ο έως τον 2ο αι. π.Χ. Έρευνα, όμως, που εκπονήθηκε από την ομάδα του φυσικού ανθρωπολόγου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Τζέφρεϊ Σβαρτς, έρχεται να αλλάξει τις αιτιάσεις αυτές.
Περίπου 50% των θανάτων αυτών προήλθαν από φυσικά αίτια, ενώ 20% των παιδιών, που αποτεφρώθηκαν, είχαν γεννηθεί πρόωρα ή δεν έζησαν παρά μόνο λίγες μέρες μετά τη γέννησή τους, οπότε είναι αδύνατον να είχαν θυσιαστεί.


Μη καταστροφική ραδιοχρονολόγηση


Μια νέα μέθοδος χρονολόγησης, παραλλαγή της παλιότερης με άνθρακα-14, έφερε επανάσταση στις επιστημονικές κοινότητες μέσα στο 2010, σε σημείο να γίνεται λόγος για την ανακάλυψη της δεκαετίας.


Οι ειδικοί έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται για τη μέθοδο, που παρουσιάστηκε φέτος από τον χημικό Μάρβιν Ρόουι, ερευνητή του Πανεπιστημίου A&M. Είναι πολύ πιο ακριβής από την προηγούμενη, δίνει τη δυνατότητα να χρονολογηθούν αρχαιότερα αντικείμενα και, το κυριότερο, δεν τα καταστρέφει.
Η Ποκαχόντας και το χαμένο πλοίο


Η εύρεση της παλαιότερης προτεσταντικής εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια, όπου πιθανότατα τελέστηκε και ο γάμος της Ποκαχόντας, συγκίνησε ιδιαίτερα τους Αμερικανούς, που τη συμπεριέλαβαν στη λίστα των σημαντικότερων ανακαλύψεων της χρονιάς.
Η ιστορία της ινδιάνας πριγκίπισσας, που παντρεύτηκε τον καπνοπαραγωγό Τζον Ρόλφι το 1614, φέρνοντας οκτώ χρόνια ειρήνης μεταξύ αποίκων και Ινδιάνων, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την ανακάλυψη των ερειπίων της εκκλησίας.


Την ίδια στιγμή, ιστορικοί και αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι οι μεγάλες διαστάσεις του κτηρίου (20 μ. μήκος και 5 μ. πλάτος) και το κεντρικό σημείο στο οποίο εντοπίστηκε, δείχνουν ότι οι άποικοι είχαν κι άλλες ανησυχίες, πέρα από την απόκτηση πλούτου.


Τέλος, η ανεύρεση ενός πλοίου χαμένου περισσότερο από 150 χρόνια, προστέθηκε στον κατάλογο του περιοδικού «Archaeology». Το «HMS Investigator» ξεκίνησε το 1848 από τη Βρετανία για την Αρκτική προς αναζήτηση του εξερευνητή Τζον Φράνκλιν και της αποστολής του, που είχαν μεταβεί στην περιοχή για να συνεχίσουν τη χαρτογράφηση του Βορειοδυτικού Περάσματος.


Το πλοίο, όμως, κόλλησε στον πάγο και το 1953 εγκαταλείφθηκε. Με τα πολλά, ο καπετάνιος και το πλήρωμα κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ωστόσο, το πλοίο χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 2010 για να εντοπιστεί, σε πολύ καλή κατάσταση, στον βυθό του Κόλπου Μέρσι στον Καναδά.


Έτσι, οι διάφορες θεωρίες που το ήθελαν να έχει παρασυρθεί ή κομματιαστεί από τα κύματα ή να έχει διασωθεί από αμερικανικό φαλαινοθηρικό, έπαψαν πλέον να ισχύουν.
---------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------Συνημμένα ThumbnailsΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  imagesCAH5PBQ2.jpg Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  7,1 KB 
 για τη μεταφορά apο το inaout.....  kiklonas
****************************************************************************************
ΠΕΙΡΑΜΑ  ALICE

   Aπό το Ευρωπαίκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ανακοινώθηκε ότι στις 7 Νοεμβρίου 11:20 ώρα κεντρικής Ευρώπης ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων (LHC), δημιούργησε τη πρώτη σύγκρουση βαρέων ιόντων μολύβδου σηματοδοτώντας την έναρξη του πειράματος ALICE.
Mέχρι αυτή την ημερομηνία ο επιταχυντής δημιουργούσε συγκρούσεις μεταξύ πρωτονίων που είναι πολύ ελαφρύτερα σωματίδια σε σχέση με τα ιόντα μολύβδου.
 
ΑLICE είναι το ακρωνύμιο για το μεγάλο πείραμα σύγκρουσης ιόντων. ( Α LARGE ΙΟΝ COLLIDER ΕXPIREMENT) Το πείραμα ΑLICE σχεδιάστηκε για να δώσει απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα της δομής της ύλης.
1) Τι συμβαίνει όταν η ύλη θερμανθεί σε θερμοκρασίες 100.000 φορές μεγαλύτερη της θερμοκρασίας που επικρατεί στο κέντρο του Ήλιου?
2) Γιατί τα πρωτόνια και τα νετρόνια έχουν μάζα 100 φορές μεγαλύτερη από τα κουάρκς που τα αποτελούν?
3) Μπορούν τα κουάρκς εντός των πρωτονίων και των νετρονίων να απελευθερωθούν?
Στο πείραμα ΑLICE γίνεται σύγκρουση βαρέων ιόντων μολύβδου, ώστε να δημιουργηθούν στο εργαστήριο, συνθήκες ίδιες με εκείνες που δημιουργήθηκαν αμέσως λίγο μετά τη μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε το σύμπαν.
ΤΑ δεδομένα που θα προκύψουν θα επιτρέψουν στους Φυσικούς να μελετήσουν μια  κατάσταση  της ύλης γνωστής ως πλάσμα κουάρκ-γλουονίων,η οποία πιστεύεται ότι υπήρξε λίγο μετά την μεγάλη έκρηξη.
Όλη η ύλη που υπάρχει σήμερα στο σύμπαν είναι κατασκευασμένη από άτομα.Κάθε άτομο έχει ένα πυρήνα που αποτελείται από πρωτόνια και νετρόνια, ο πυρήνας περιβάλλεται από ένα νέφος ηλεκτρονίων.Τα πρωτόνια και νετρόνια έχουν δημιουργηθεί από κουάρκς που συνδέονται μαζί, μέσω άλλων σωματιδίων που λέγονται γλουόνια. Αυτή η απίστευτη ισχυρή δύναμη που συνδέει τα κουάρκς μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί στη φύση να υπάρχουν ελεύθερα κουάρκς.
Οι συγκρούσεις ιόντων μολύβδου εντός του επιταχυντή αδρονίων (LHC) δημιουργήσουν θα θερμοκρασία 100.000 φορές μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία που επικρατεί στο πυρήνα του Ήλιου.Οι Φυσικοί ελπίζουν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες τα πρωτόνια και τα νετρόνια θα διασπαστούν και θα απελευθερώσουν τα κουάρκς από το δεσμό που προκαλούν τα γλουόνια.Τότε θα δημιουργηθεί το πλάσμα κουάρκ-γλουονίων, όπως δημιουργήθηκε όταν το σύμπαν ήταν εξαιρετικά θερμό.
Στόχος του πειράματος είναι να μελετηθεί το πλάσμα κουάρκ-γλουονίων καθώς εκτονώνεται και συγχρόνως ψύχεται, παρατηρώντας πως προοδευτικά δημιουργεί σωματίδια από τα οποία αποτελείται η ύλη στο σημερινό σύμπαν.Πάνω από 1000 επιστήμονες από 94 ινστιτούτα από 28 χώρες εργάζονται πάνω στο πείραμα ALICE.
Η  Φυσική του πειράματος ΑLICE
Τα κουάρκς είναι δεσμευμένα εντός των πρωτονίων και των νετρονίων από μια δύναμη γνωστή ως ισχυρή αλληλεπίδραση, η δύναμη αυτή δημιουργείται μέσω της ανταλλαγής σωματιδίων που λέγονται γλουόνια.
Η ισχυρή αλληλεπίδραση είναι επίσης υπεύθυνη για τη δέσμευση των νετρονίων και των πρωτονίων εντός του ατομικού πυρήνα.
Αν και η ισχυρή αλληλεπίδραση είναι αρκετά γνωστή σήμερα, δύο πολύ βασικά θέματα παραμένουν άλυτα, η προέλευση  του περιορισμού των κουάρκς εντός των νουκλεονίων και ο μηχανισμός δημιουργίας της μάζας.Η άποψη είναι ότι η μάζα πρέπει να δημιουργείται από το τρόπο που οι ιδιότητες του κενού τροποποιούνται από την ισχυρή αλληλεπίδραση.
Ο εγκλεισμός των κουάρκς
Ποτέ δεν έχουν βρεθεί  ελεύθερα κουάρκς όπως και γλουόνια, φαίνεται να είναι δεσμευμένα και περιορισμένα  εντός σύνθετων σωματιδίων, όπως τα πρωτόνια και τα νετρόνια.Αυτό ονομάζεται εγκλεισμός. Ο ακριβής μηχανισμός που προκαλεί αυτόν τον εγκλεισμό παραμένει άγνωστος.
Δημιουργία της μάζας
Τα πρωτόνια και νετρόνια είναι γνωστό ότι αποτελούνται από τρία κουάρκς, αλλά προσθέτοντας της μάζες των τριών κουάρκς, μόνο το 1% της μάζας του πρωτονίου ή του νετρονίου καλύπτουν.Το 99% της μάζας του πρωτονίου ή του νετρονίου από πού προήλθε;
 Ο μηχανισμός που περιορίζει τα κουάρκς εντός των πρωτονίων και των νετρονίων είναι υπεύθυνος και για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ποσού μάζας στο σύμπαν;
1) Εικόνα από τις πρώτες συγκρούσεις του πειράματος ALICE. Τα ίχνη δείχνουν τη πορεία των σωματιδίων που δημιουργήθηκαν μετά τη σύγκρουση των ιόντων μολύβδου, στις 11/8/2010 11: 29: 42. Κάνετε κλικ στη φωτο.
2) Το άνθος του Χρυσάνθεμου του ΞΩΤΙΚΟΎ δείχνει τη συμμετρία στη Φύση.Η ίδια μορφής συμμετρία πρέπει να δημιουργήθηκε με τη μεγάλη έκρηξη, τα σωματίδια της ύλης ακολούθησαν τις διευθύνσεις που δείχνουν τα μώβ πέταλα του άνθους. 
 μεταφορά απο  α Κενταύρου....................galaxiako
**************************************************************************

Για πρώτη φορά «παγιδεύτηκαν» άτομα αντι-ύλης στο CERN

Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) κατάφεραν για πρώτη φορά να «παγιδεύσουν» 38 άτομα αντιύλης, συγκεκριμένα αντι-υδρογόνου. Αντι-υδρογόνο είχε παραχθεί ξανά στο παρελθόν, είχε όμως τότε καταστραφεί αμέσως μόλις είχε έρθει σε επαφή με την
κανονική ύλη, ενώ αυτή τη φορά κατέστη δυνατό τα άτομα αντιύλης να διατηρηθούν, σε συνθήκες κενού, έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου (συγκεκριμένα, για 170 χιλιοστά του δευτερολέπτου).
Οι 40 ερευνητές από επτά χώρες, που απάρτιζαν την ερευνητική ομάδα του πειράματος Alpha του CERN, με εκπρόσωπο τον φυσικό Τζέφρι Χανγκστ του πανεπιστημίου Άαρχους της Δανίας, μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών, παρουσίασαν το επίτευγμά τους στο περιοδικό "Nature". Όπως ανέφεραν, η ικανότητα μελέτης τέτοιων ατόμων αντιύλης θα επιτρέψει στο μέλλον την πραγματοποίηση αδύνατων μέχρι σήμερα πειραμάτων πάνω σε θεμελιώδη αξιώματα της φυσικής.
Το κυρίαρχο «Καθιερωμένο Μοντέλο» της Φυσικής -με βάση τις θεωρίες του βρετανού φυσικού Πολ Ντιράκ από το 1931- υποστηρίζει ότι κάθε σωματίδιο στη φύση (πρωτόνια, ηλεκτρόνια, νετρόνια και άλλα πιο «εξωτικά») έχει το αντίστοιχο αντι-σωματίδιο. Για παράδειγμα, στο ηλεκτρόνιο αντιστοιχεί το ποζιτρόνιο, το οποίο αξιοποιείται και σε μια ειδική τεχνική τομογραφίας (PET Scan).
Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα που απασχολεί τους φυσικούς, είναι γιατί ο κόσμος αποτελείται βασικά πια από ύλη παρά από αντιύλη, η οποία είναι σχετικά σπάνια, παρόλο που όμοιες ποσότητες από τις δύο αυτές καταστάσεις της ύλης πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν κατά τη γέννηση του σύμπαντος.
Η παραγωγή αντι-σωματιδίων (π.χ. αντι-πρωτονίων) είναι συνηθισμένη στο εργαστήριο, όμως η δημιουργία ολόκληρων ατόμων από αυτά τα αντι-σωματίδια είναι πιο πολύ δύσκολο έργο, που για πρώτη φορά κατέστη εφικτό το 2002 από ερευνητές πάλι του CERN, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέραλντ Γκαμπιέλζε του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Το νέο επίτευγμα, η δημιουργία ατόμων αντι-υδρογόνου (που αποτελούνται από ένα θετικά φορτισμένο ποζιτρόνιο και ένα αρνητικά φορτισμένο αντι-πρωτόνιο) τα οποία μπόρεσαν να διατηρηθούν έστω και για λίγο χρόνο, ήταν πιο δύσκολο, επειδή έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος αυτά τα άτομα αντιύλης να μην έρθουν σε επαφή με άτομα κανονικής ύλης, για να μην εξαφανιστούν μέσα σε μια ενεργειακή λάμψη.
Αυτή τη φορά, οι επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό «μαγνητικό μπουκάλι (πεδίο)» γύρω από το οποίο δημιουργήθηκαν και «παγιδεύτηκαν» τα άτομα αντι-υδρογόνου. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι, ανάμεσα σε συνολικά 10 εκατομμύρια αντι-πρωτόνια και 700 εκατομμύρια ποζιτρόνια, σχηματίστηκαν 38 σταθερά άτομα αντι-υδρογόνου, το καθένα από τα οποία «έζησε» για περίπου δύο δέκατα του δευτερολέπτου.
Το επόμενο βήμα θα είναι να παραχθούν ακόμα περισσότερα άτομα αντι-υδρογόνου και να διατηρηθούν σε ύπαρξη για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μελετηθούν καλύτερα.
Στόχος των επιστημόνων είναι επιτέλους να μπορέσουν να συγκρίνουν με την ησυχία τους τα άτομα υδρογόνου και αντι-υδρογόνου, ώστε να καταλάβουν τις διαφορές ύλης και αντιύλης.
Οι φυσικοί έχουν ήδη συγκρίνει υπο-ατομικά σωματίδια (πρωτόνια και αντι-πρωτόνια), αλλά το επόμενο πιο ουσιαστικό βήμα θα είναι η σύγκριση ολόκληρων ατόμων από τις δύο διαφορετικές μορφές ύλης.
Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, CERN Press Office
************************************************************************************************


 ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ;;;

Ο Edgar Mitchell δεν είναι μόνο ένας υπάλληλος της NASA, αλλά παράλληλα είναι και βετεράνος της αποστολής Apollo 14,  και ένας από τους αστροναύτες που έχουν περπατήσει στη Σελήνη και αυτό το γεγονός δίνει άλλη διάσταση στις ...
καταγγελίες του. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο 77χρονος πλέον Δρ. Μίτσελ δήλωσε ότι αρκετές φορές εξωγήινα όντα έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη μας τα τελευταία 60 χρόνια, αλλά κάθε φορά οι επαφές αποκρύπτονται και καλύπτονται από κυβερνητικούς παράγοντες. Είπε επίσης οτι ότι πηγές της NASA που έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινους τους περιγράφουν σαν «μικρά ανθρωπάκια με παράξενη όψη» που μοιάζουν αρκετά με την παραδοσιακή μορφή την οποία γνωρίζουμε από ταινίες, δηλαδή αυτή του μικρού σώματος με τα μεγάλα μάτια και κεφάλι. Επίσης τόνισε ότι η τεχνολογία μας δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στη δική τους και ότι εάν ήταν εχθρικοί, σίγουρα θα μας είχαν εξαφανίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα αυτά θα φάνταζαν σαν άλλο ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας εάν δεν προέρχονταν από το στόμα ενός τόσο διακεκριμένου αστροναύτη της NASA, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε διάρκεια περίπατου στη Σελήνη (9 ώρες και 17 λεπτά, στην αποστολή του 1971). Έχει πτυχίο στην Αεροναυτική Μηχανική και Διδακτορικό στην Αεροναυπηγική, ενώ υποστηρίζει ότι το Roswell ήταν πραγματικό και παραπλήσιες επισκέψεις εξωγήινων όντων συνεχίζουν να ερευνούνται ακόμα και σήμερα.  ****************************************************************

Εντοπίστηκε νέο είδος έκρηξης άστρου (supernovae)
Για πρώτη φορά ένα νέο είδος έκρηξης άστρουsupernovae) εντόπισε σε γειτονικό γαλαξία μια διεθνής ομάδα αστρονόμων, που προκαλεί την εκπομπή τεραστίων ποσοτήτων ασβεστίου. ( Το γεγονός αυτό μπορεί να ερμηνεύει γιατί υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίουγαλαξίες όπως ο δικός μας και, ακόμα, μπορεί να εξηγεί από πού προέρχεται το ασβέστιο πουκαταλήγει στα κόκαλα μας, αφού έχει προηγουμένως διανύσει τεράστιες αποστάσεις στο διάστημα. σε
Η συγκεκριμένη supernovae από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στο διάστημα- ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2005 στον κοντινό σπειροειδή γαλαξία NGC1032, σε απόσταση περίπου 100 εκατ. ετών φωτός από τη Γη. Σύμφωνα με νεότερες μελέτες του φαινομένου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη αυτού του άστρου (με την ονομασία «supernovae SN 2005E) είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη supernovae έχει ποτέ εντοπισθεί.
Δύο τύποι supernovae
Η ανακάλυψη, υπό τον Χαγκάι Πέρετς του ισραηλινού Ινστιτούτου Weizmann, στο κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Science».
Μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι γνωρίζουν δύο τύπους supernovae: Οι εκρήξεις αυτές προέρχονται είτε από την κατάρρευση ενός πολύ μεγάλου καυτού νεαρού άστρου που εξαντλεί τα πυρηνικά καύσιμα του και καταρρέι υπό το βάρος του μετατρεπόμενο τελικά σε μαύρη τρύπα ή σε άστρο νετρονίων (τύπος ΙΙ), είτε από τις θερμοπυρηνικές εκρήξεις γηραιών «λευκών νάνων» άστρων, που αποτελούνται κυρίως από άνθρακα και οξυγόνο (τύπος Ια).
Ωστόσο, η συγκεκριμένη supernovae δεν φαίνεται να έχει καθόλου άνθρακα ή οξυγόνο, αντίθετα είναι πλούσια σε ήλιο, τιτάνιο και ασβέστιο.
Περίπου η μισή μάζα που διασκορπίστηκε στο διάστημα από αυτή την έκρηξη, αποτελείται από ασβέστιο, πράγμα που σημαίνει ότι λίγες τέτοιες εκρήξεις supernovae κάθε αιώνα, αν γίνονται, είναι αρκετές για να ερμηνεύσουν τις μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που παρατηρούνται στους γαλαξίες, αλλά και στο σώμα μας.
Στο ίδιο τεύχος του «Nature», μια άλλη ομάδα αστρονόμων, υπό τον καθηγητή Κότζι Καβαμπάτα του πανεπιστημίου της Χιροσίμα στην Ιαπωνία, δηλώνει ότι δεν έχει πειστεί με την παραπάνω άποψη ότι πρόκειται για ένα νέο είδος supernovae και παρουσιάζει μια εναλλακτική πιο συμβατική ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται τελικά για την κατάρρευση ενός γιγαντιαίου άστρου.

Πηγή apn.gr
You might also
**************************************************************
Το μεσαιωνικό μοντέλο του κόσμου (κοσμολογία)

Με μια εικόνα στο μυαλό αρχίζω το άρθρο αυτό. Εκείνη του Πλάτωνα και της σπηλιάς του. Δεν είναι τυχαίο, που αυτόν βρήκαν να υιοθετήσουν οι χριστιανοί για να στηρίξουν τα δόγματά τους.
Η πιο κάτω παραπομπή είναι από τον Άρθουρ Καίσλερ και αναφέρεται στη Νέα Φιλοσοφία, όπως ονομάστηκε η υλιστική φιλοσοφία του 17ου αιώνα, όταν μετά το ουμανιστικό κίνημα ο άνθρωπος γυρίζοντας το πρόσωπό του προς το φως, μέσα από την πλατωνική του σπηλιά, ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, συνειδητοποιώντας με λύπη ότι για πάνω από χίλια χρόνια οι παρανοϊκές σκιές του χριστιανισμού καταδυνάστευαν τον ίδιο και γελοιοποιούσαν την πίστη του.

«Σκοπός τους δεν ήταν η κυριαρχία της φύσης αλλά η κατανόησή της. Κι όμως η κοσμική αναζήτησή τους κατέστρεψε το μεσαιωνικό όραμα, μιας αμετάβλητης κοινωνικής τάξης μέσα σε ένα περιστοιχισμένο σύμπαν μαζί με την στέρεη ιεραρχία της των ηθικών αξιών μεταμορφώνοντας το ευρωπαϊκό τοπίο, την κοινωνία, την κουλτούρα του, τις συνήθειές του και το γενικότερο πλαίσιό του τόσο ριζικά, όσο αν είχε εμφανιστεί κάποιο νέο είδος πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη»
(«Οι Υπνοβάτες» σελ. 9, εκδόσεις Χατζηνικολή).

Στην ανάρτηση αυτή δεν χρειάζεται να προλογίσουμε πολλά. Οι προηγούμενες δυο αναρτήσεις εισαγάγουν θαυμάσια τούτη και την επομένη ανάρτηση. Ο Άρθουρ Καίσλερ, σε λίγες γραμμές, περιγράφει επίσης θαυμάσια το μεταμορφωμένο ευρωπαϊκό τοπίο.

Τώρα μπορούμε να περιηγηθούμε στο μεσαιωνικό κόσμο της μαζικής υστερίας όπου η αποκαλυπτική «χάρη του Θεού» ενέπνευσε στους εκλεκτούς όχι απλά ένα γεωκεντρικό, αλλά ένα διαβολοκεντρικό σύμπαν, στατικό και αμετάβλητο, απρόσβλητο από αλλαγές και διαφοροποιήσεις.
Πριν μπούμε όμως στους σκοταδιστικούς εκείνους χρόνους, ας ρίξουμε μια τελευταία ματιά στο φως, έξω από την μεσαιωνική σπηλιά.

Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος έζησε τον 3ο αιώνα πριν την χρονολόγησή μας. Από τον Αρχιμήδη το μηχανικό μαθαίνουμε ότι ο Αρίσταρχος θεωρούσε τους απλανείς αστέρες, όπως και τον Ήλιο, ακίνητους και τη Γη να περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Από τον Πλούταρχο όμως μάθαμε ότι η Γη όχι μόνο περιστρεφόταν γύρω από τον Ήλιο, αλλά και γύρω από τον άξονα της.

Περί της σφαιρικότητας της Γης ας μην πω τίποτε, αφού αυτή στην αρχαιότητα ήταν δεδομένη και το γνώριζαν ακόμη κι οι κότες. Από τον Πυθαγόρα μέχρι τον γεωγράφο Στράβωνα βοούν τα συγγράμματα ακόμα.
Μέχρι το θάνατο της Υπατίας, της τελευταίας ελληνίδας αστρονόμου, μαθηματικού και φιλοσόφου, οι γνώσεις αυτές ήταν γνωστές. Μάλιστα, η τελευταία, ανακάλυψε ότι η τροχιά της Γης δεν είναι κύκλος αλλά έλλειψη, πράγμα που εξόργισε ακόμη πιο πολύ τους χριστιανούς για το… θράσος της να εξοβελίσει τον κύκλο (το πιο τέλειο και θεϊκό σχήμα) με την διαβολική έλλειψη.
Περιττό να γράψω με τι τρόπο πλήρωσε η όμορφη μαθηματικός την εξυπνάδα και τη σοφία της εκείνη.


Αυτά λοιπόν γίνονταν πριν τους χριστιανούς!
Οι τελευταίοι ήρθαν με άλλον αέρα!
Αποκαλυπτικό!
Ήταν οι αυθεντίες! Οι Απόλυτοι! Αυτοί που τα ήξεραν όλα!
Ο δάσκαλος του Κρίσπου (γιος του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου) ο Άγιος Λακτάντιος, σαν σοφότερος χριστιανός εκείνη την εποχή, στον τρίτο τόμο του «Περί της Ψευδοσοφίας των Φιλοσόφων» με αφελή και γελοία επιχειρήματα ειρωνευόταν την σφαιρικότητα της Γης, λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν περπατούν με τα πόδια πάνω από το κεφάλι τους, ούτε το χιόνι και η βροχή είναι δυνατόν να πέφτουν ανάποδα!
Τέτοιο σοφό, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, έθεσε παιδαγωγό στο γιο του Κρίσπο… πριν τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια, ακούγοντας τη μάνα του και τη νέα του γυναίκα.
Αυτά συνέβαιναν στην Ανατολική Εκκλησία.

Λίγα χρόνια αργότερα στη Δύση, ο Άγιος Ιερώνυμος θα μείνει στην ιστορία για την πολυμάθειά του και την ικανότητα να εμβαθύνει στους κλασικούς την Βίβλο και την χριστιανική παράδοση. Λέγεται δε ότι έγραψε και μία επιστημονική ερμηνεία των Ψαλμών (10 –16)!!
Ο πολυμαθέστατος αυτός Πατέρας της Λατινικής Εκκλησίας και μεταφραστής της Βουλγκάτας (μετέφρασε την Βίβλο στα λατινικά) κατάφερε να ξεστομίσει ότι η σοφία των αρχαίων φιλοσόφων ήταν ανόητη με τη φράση «θα σ’ έχω απαρνηθεί Κύριε αν αποκτήσω ξανά κοσμικά βιβλία ή αν έστω τα διαβάσω».
Ο αφιλότιμος εκείνος Πατέρας πρέπει να κράτησε το λόγο του, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο αφελής.


Εκείνη την εποχή ήδη ζούσε ο Ιερός Αυγουστίνος, επίσκοπος Ιππώνος, που θεωρείται ο μεγαλύτερος χριστιανός φιλόσοφος και Πατέρας της Δυτικής Εκκλησίας.
Όταν τον ρώτησαν «τι έκανε ο Θεός πριν την δημιουργία του κόσμου» εκείνος απάντησε «έφτιαχνε την κόλαση για κείνους που έκαναν τέτοιες ερωτήσεις»!

Αντιλαμβάνεσθε, φαντάζομαι, με τόσο ζήλο και τόση επιστημονική περιέργεια που είχαν οι… πολυμαθείς Πατέρες της χριστιανικής θρησκείας, πού θα κατέληγε ο κόσμος εκείνος!
Κάποιοι από μας το έμαθαν, όμως μετά από χίλια χρόνια.
Κάποιοι άλλοι ακόμα δεν το αντελήφθησαν και όπως φαίνεται ούτε που θα το αντιληφθούν. Ζουν στην αιώνια μακαριότητα της αμάθειας της άγνοιας και της δεισιδαιμονίας.
Όμως, για να δούμε, όσοι τολμούσαν να κάνουν ερωτήσεις, σαν εκείνες που δεν άρεσαν στον Αυγουστίνο, οι πολυμαθείς χριστιανοί της αποκεκαλυμένης σοφίας του θεού, τι απαντήσεις έδιναν τον Μεσαίωνα.


Το έχουμε γράψει και αλλού, όμως πρέπει να το αναφέρουμε και εδώ. Ο Κοσμάς ο Ινδικοπλεύστης ήταν αλεξανδρινός και φυσικά είχε ακουστά τις θεωρίες των Ελλήνων αστρονόμων, όπως για παράδειγμα του Ερατοσθένη και του Πτολεμαίου που έζησαν εκεί. Όμως το μίσος του για την ελληνική παιδεία και η αγάπη του για την Βίβλο τον έκαναν τόσο ανόητο και εξωπραγματικό! Ευτυχώς, σε κείνους που απευθυνόταν δεν ήταν καλύτεροι από αυτόν κι έτσι άφησε κι αυτός το όνομά του να μνημονεύεται στους μεγάλους της χριστιανικής σοφίας. Όπως μας πληροφορεί ο κοσμογυρισμένος και πολυταξιδεμένος θεολόγος του 6ου αιώνα, στη «Χριστιανική Τοπογραφία» του (αποτελείται από 12 βιβλία και γράφτηκε το 547) ο κόσμος δεν είναι σφαιρικός, όπως διατείνονταν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά… ορθογώνιος παραλληλόγραμμος!

Η γη είχε το σχήμα της κιβωτού του Νώε και έμοιαζε καταπληκτικά με τον ιερό ναό του Μωυσή! Με λίγα λόγια το αξιοθρήνητο αστρονομικό μοντέλο του Κοσμά έμοιαζε με ένα διώροφο σπίτι, στη βάση του οποίου βρίσκεται η επίπεδη γη έχοντας για ουρανό το δάπεδο του δευτέρου ορόφου. Η άνω οροφή αποτελεί τον πρώτο ουρανό στον οποίο επικάθεται το στερέωμα. Η εναλλαγή μέρας-νύχτας οφείλεται στα ψηλά βουνά του βορρά τα οποία σκιάζουν τον ήλιο όταν αυτός διέρχεται από πίσω τους. Ο ήλιος μαζί με τη σελήνη και τα αστέρια, αρμονικά διαγράφουν κύκλους, σύμφωνα με τις επιταγές του θεού και τη βοήθεια των αγγέλων. Γι αυτό και ο θεός όποτε θέλει μπορεί να διακόψει την πορεία τους, όπως είχε κάνει στην περίπτωση του Ιησού του Ναυή! (να και ο μύθος σαν απόδειξη!)
Εδώ όμως ας κάνουμε μια παρένθεση για να δούμε ότι, μετά από δυο χιλιάδες χρόνια, οι αναγνώστες της Παλιάς Διαθήκης, τα ίδια μυαλά έχουν ακόμα.
Για την περίπτωση του Ιησού του Ναυή βέβαια δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα ιδιαίτερο. Τον διδαχτήκαμε όλοι στα σχολεία μας. Βλέπετε, το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν βρήκε να μας πει τίποτα για τους Έλληνες σοφούς. Βρήκε για τον Ιησού του Ναυή που υποτίθεται σπούδασε στην έρημο, όταν για 40 χρόνια χαμένος, γύριζε ανάμεσα στους αμμόλοφους ψάχνοντας τη γη της επαγγελίας. Όταν λοιπόν την βρήκε, έδωσε τη μεγάλη μάχη, την μέρα που κατέκτησε τους Αμορραίους και πριν οι Ισραηλίτες επιστρέψουν στο στρατόπεδό τους, στα Γάλγαλα.

Μου ρχεται να γελάσω, αλλά θα σας το πω: ο Ιησούς διέταξε το θεό να σταματήσει τον ήλιο, ώστε ο στρατός του να πολεμά σε σκιά και να εξοντώνει τους εχθρούς του, από τα νώτα, μια και έξω!

"Τότε ελάλησεν ο Ιησούς προς τον Κύριον, καθ' ην ημέραν ο Κύριος παρέδωκε τους Αμορραίους έμπροσθεν των υιών Ισραήλ, και είπεν ενώπιον του Ισραήλ, Στήθι, ήλιε, επί την Γαβαών, και συ σελήνη, επί την φάραγγα Αιαλών. Και ο ήλιος εστάθη, και η σελήνη έμεινεν, εωσού ο λαός εκδικήθη τους εχθρούς αυτού. Δεν είναι τούτο γραμμένον εν τω βιβλίω του Ιασήρ; Και εστάθη ο ήλιος εν τω μέσω του ουρανού, και δεν έσπευσεν να δύση έως μίας ολοκλήρου ημέρας. Και τοιαύτη ημέρα δεν υπήρξεν ούτε πρότερον ούτε ύστερον, ώστε ο Κύριος να ακούση φωνήν ανθρώπου, διότι ο Κύριος επολέμει υπέρ του Ισραήλ."
(Ιησούς του Ναυή 10: 12-14).

Γι’ αυτό το χωρίο δεν χύθηκε μόνο πολύ αίμα το Μεσαίωνα, αλλά επιβραδύνθηκε η επιστήμη για αιώνες, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε αλλοπαρμένο πιστό να το παίζει επιστήμονας και να γράφει επιστημονικές μελέτες σαν εκείνη του Κοσμά του Ινδικοπλεύστη. Μόνο η φήμη του Γαλιλαίου εμπόδισε την Ιερά Εξέταση να οδηγηθεί και ο ίδιος στην πυρρά! Έντεκα αιώνες μετά τον Κοσμά τον Ινδικοπλεύστη, ο Γαλιλαίος θα σταθεί γονυπετής μπροστά στην Ιερή Εξέταση και θα απολογηθεί, γιατί τόλμησε να υποστηρίξει πράγματα που αντιβαίνουν τον Ιερό Κανόνα: τη Βίβλο! Αυτός είναι ο Λόγος του Θεού και δεν ήταν δυνατόν η αλήθεια να είναι διαφορετική!
Αλήθεια... τι φιλαυτία, τι έπαρση και εγωισμός…!

Η σύνοδος του Τριδέντου αντιμετώπιζε τις βιβλικές ερμηνείες από την εποχή του Λούθηρου ακόμα, σαν μιαρές και απαγορευτικές, όταν δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις της Καθολικής Εκκλησίας. Στο εξής, έλεγαν, κανένας δεν επιτρέπεται να τολμά να εμπιστεύεται την διάνοιά του σε ζητήματα πίστης και ηθικής αν δεν συμφωνούσε «απόλυτα» με τη Βίβλο. Γι αυτό, για τα ζητήματα αυτά στα οποία στηρίζεται το οικοδόμημα της χριστιανικής διδασκαλίας μόνο η Αγία Μητέρα Εκκλησία έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το πραγματικό νόημα της Αγίας Γραφής ή ακόμα και κατά της απόλυτης συμφωνίας των Αγίων Πατέρων.

Ο καρδινάλιος Μπελαρμίν είχε τη γνώμη, αν θέλει ο Γαλιλαίος να μιλάει και να γράφει σαν φυσικός, μαθηματικός και αστρονόμος μπορεί να το κάνει. Όμως μακριά τα χέρια από τη θεολογία! Όπως και για τον Κοπέρνικο έτσι και για τον Γαλιλαίο προσδιόρισαν την συμπεριφορά τους: να αναφέρονται στις σχέσεις των κινήσεων στο πλανητικό σύστημα μόνον με υποθέσεις και όχι με αποδειχτικούς ισχυρισμούς!

…αυτοί, λοιπόν, άνετα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το μύθο σαν αποδειχτικό στοιχείο, ενώ οι άλλοι απαγορευόταν και να ερευνούν!
Το Μεσαίωνα, λοιπόν, μόνο μία επιστήμη υπήρχε: η θεολογία. Ήταν η βασίλισσα των Επιστημών! Αυτή μόνο καθόριζε το περιεχόμενο των θεραπαινίδων της, της φιλοσοφίας, της ιατρικής και της νομικής. Ακόμα και η Πολιτεία, όφειλε να υποκλίνεται μπροστά της και με τη «λογική» της να θεσπίζει τους νόμους του κράτους!

Μην σας φαίνονται τραβηγμένα αυτά. Ακόμα και σήμερα μερικοί πιστεύουν στους μύθους της Παλιάς Διαθήκης και συγκεκριμένα στο ανόητο θαύμα του Ιησού του Ναυή.
Αν δεν με πιστεύετε, κοιτάξτε εδώ, πώς μαγειρεύεται ο μύθος για να γίνει πιστευτός τον 21ο αιώνα με τον βαρύγδουπο τίτλο ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!.. Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ!..

Ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Μέγας Βασίλειος δέχονταν τον γεωκεντρισμό και ότι η Γη είναι επίπεδη.
Μην σας φαίνεται παράλογο που τον 21ο αιώνα το ελληνικό κράτος ακόμα τους τιμά (30 του Γενάρη) σαν προστάτες της σύγχρονης Ελληνικής Παιδείας με αργία σε όλα τα σχολεία.
Τέτοια παιδεία διάλεξε για τα παιδιά της!
…να γιατί η χώρα γέμισε ρωμιούς και ελληναράδες! (άσχετο αυτό, αλλά επίκαιρο!)

Ανάρτηση στο Η ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ARETH
Για την μεταφορά diaskronos
***************************************************************************ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΙΟ ΣΤΟ Δ.Δ.Σ.
Έφτασε το διαστημόπλοιο Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Posted by OSTRIA On 6/18/2010 11:37:00 πμ 0 σχόλια


Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, στο οποίο επιβαίνουν δύο Αμερικανοί αστροναύτες και ένας Ρώσος κοσμοναύτης, έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Σογιούζ απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν με κυβερνήτη τον Ρώσο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν και πλήρωμα τους Αμερικανούς Ντουγκ Γουίλοκ και Σάνον Ουόλκερ. Η σύνδεση του Σογιούζ με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έγινε στις 01.21 (ώρα Ελλάδας), καθώς βρισκόταν πάνω από την Αργεντινή. Πρόκειται για την εκατοστή πτήση προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που πραγματοποιείται από αμερικανικά και ρωσικά διαστημόπλοια.
Οι αστροναύτες θα παραμείνουν ως πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πεντέμησι μήνες, μαζί με τους Ρώσους Αλεξάντερ Σβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιένκο και την Αμερικανίδα Τρέισι Καλντγουελ Ντάισον.
Το πλήρωμα θα κάνει αρκετούς διαστημικούς περιπάτους κατά την παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Για την μεταφορά kiklonas 17/06/2010