Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Γράφει ο diaskronos

Μετά το 1990 και σταδιακά η διαπλοκή αντικατέστησε το κράτος σε όλους τους τομείς σε βαθμό που η δομή του εξελίχθηκε σε διαπλεκόμενο τέρας. Ένας τεράστιος γόρδιος δεσμός έχει πνίξει τα πάντα. Από τη Δικαιοσύνη , τα Υπουργεία, τα ΜΜΕ …μέχρι τους Δήμους τα Νοσοκομεία τις πολεοδομίες, τα δασαρχεία..κ.λ.π. Παντού ο πολίτης σκοντάφτει στη μεγάλη, μεσαία και μικρή διαπλοκή… το έχει εμπεδώσει ως νομοτέλεια!

Ένα 20 με 30% των πολιτών είτε για προσωπικό συμφέρον είτε από αδυναμία είτε από πεποίθηση συμμετέχει στην μεγάλη ή μικρή διαπλοκή.
Γιατί μεγάλη διαπλοκή είναι να σχεδιάζεις νόμους που ευνοούν τις Τράπεζες ή τις απευθείας αναθέσεις μεγάλων έργων σε καρχαρίες ή οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και εξοπλισμών…
Μεσαία διαπλοκή μπορεί να είναι ο σχεδιασμός στις λίστες Νοσοκομείων έτσι που να εκβιάζει ο χειρούργος το χοντροφακελάκι… κ.λ.π. ή οι μίζες στις πολεοδομίες, στα δασαρχεία για έκδοση παράνομων αδειών και αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων κ.λ.π…
Η δε μικροδιαπλοκή μπορεί να είναι μικροδιευκολήνσεις του τύπου σε διορίζω με ψηφίζεις… ή με ψηφίζεις στο Σωματείο σου εξασφαλίζω τη μετάθεση κ.λ.π….
Θα πει κάποιος μα αυτά γίνονταν πάντα. Όχι έτσι ,όχι καθολικά, όπως τα τελευταία χρόνια… τώρα είναι ο μόνος δρόμος που υποχρεούται ο πολίτης να ακολουθήσει για να ελπίζει ότι ίσως καταφέρει κάτι είναι μέσω της διαπλοκής. Δεν ισχύουν οι νόμοι … έχουν καταργηθεί.
Το χειρότερο είναι ότι είναι βουτηγμένες στη διαπλοκή οι πλειοψηφίες των Βουλευτών, Δικαστικών, Εφοριακών, Μεγαλοδημοσιογράφων, ΜΜΕ, μεγαλο-στρατιωτικών, μεγαλο-αστυνομικών, μεγαλοσυνδικαλιστών, μεγαλογιατρών, Δημάρχων, Νομαρχών, Διοικήσεις ΔΕΚΟ-Νοσοκομείων…με δυό λόγια τα υψηλά κλιμάκια σε όλους τους τομείς. Πως λοιπόν θα σπάσει η ομερτά της Διαπλοκής; Πως θα εξυγιανθεί το κράτος από αυτή τη γάγγραινα που το έχει ακυρώσει; Πως θα εφαρμοστούν οι νόμοι για όλους τους πολίτες;…
Είδαμε να κλείνουν όλα τα σκάνδαλα! Ενώ όλοι ανοιχτά έχουν ομολογήσει ότι τα λεφτά λείπουν! Ότι σκάνδαλα έγιναν… ένα- ένα κλείνει χωρίς κανείς να πληρώνει!!! Είδαμε πως έκλεισε με τα Ομόλογα!!! Πως έκλεισε με το Χρηματιστήριο!!! Πως έκλεισε του Ζαχόπουλου-Υπουργείου Πολιτισμού.!!! Πως έκλεισε το Βατοπέδιο!!! πως έκλεισε η Ζήμενς!!! Πως οι άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές-Παυλίδης!!! Πως παράνομε επιδοτήσεις-Μπασιάκος!!! Κ.λ.π.
Είδαμε όμως πως δεν άνοιξαν καθόλου κάποια άλλα! Πως έγιναν οι Προσλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο από τον τότε Υπουργό πολιτισμού Σαμαρά Αντώνη εκ Μεσσηνίας και το 90% των όσων προσλήφθηκαν είναι από την Μεσσηνία!!!Μόνο ένας δικτάτορας θα μπορούσε να το κάνει… και όμως ο μαιμουδάνθρωπος Σαμαράς το παίζει Δημοκράτης!..
Είδαμε τον Τσουκάτο να λέει τα πήρα!!! Ε! και;!!!.... τον Μαντέλη το ίδιο!!! Τον Βουλγαράκη το ίδιο …έκανε offshore λέει για τα παιδιά του ! ωραία το χρήμα που το βρήκες; Άνοιγε λοιπόν την offshore να αποδείξεις ότι δεν έκλεψες!!!...Τελειωμό δεν έχουν….
Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Το θέμα είναι πως ανατρέπεται η Διαπλοκή. Ενάμισι χρόνο παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου… η Διαπλοκή ζει κα βασιλεύει … τίποτε δεν άλλαξε! Οι διαπλεκόμενοι έχουν γαντζωθεί στην εξουσία και αντιστέκονται σθεναρά με όλα τα μέσα που κατέχουν ώστε να μην αλλάξει τίποτε! Κάτι προσπαθεί ο Παπανδρέου αλλά δεν γίνεται τίποτε, γιατί δεν γίνεται έτσι!!!Η Διαπλοκή ανατρέπεται ολικά … εκ θεμελίων που λέμε. Δεν γίνεται με χάδια και αφορισμούς… απόδειξη ότι μέχρι σήμερα κανείς μα κανείς δεν τιμωρήθηκε!
Ή ολική ανατροπή λοιπόν … ή ολοταχώς για εθνικές Τραγωδίες και μάλιστα πολύ σύντομα.
galaxiako.blogspot.com
Δείτε σε ποιό σημείο έφεραν τους πολίτες!!!
Αλήθεια ειναι κάτι απ`όσα λέει ψέμα;;;


2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά όσα γράφεις.

    Το κακό είναι οτι και η πλειοψηφία των πολιτών αισθάνεται ότι "μαζί τους τα έφαγε", όπως θα έλεγε και μια ψυχή.
    Αυτός που πήρε ένα ψιχουλάκι από τον τάδε βουλευτή ή που δεν έκοψε πέντε αποδείξεις στο ψιλικατζίδικό του ΄θεωρούσε για χρόνια ότι είχε πιάσει τον Πάπα απ τα @@ και ότι ήταν με΄ρςο της εηουσίας και του συστήματος.
    Όταν λοιπόν αποκαλύπτεται ότι οι... συνένοχοί του έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις off-shore τους και στις ελβετικές τράπεζες, ενώ αυτός σαν όρνιο τους είχε εικόνισμα και τους ευχαριστούσε με χίλιες γλώσσες και τους ψήφιζε με χίλια χέρια, αυτός αδυνατεί να παραδχτεί ότι πιάστηκε κώτσος!
    Ότι του ρίχνανε κάνα ψίχουλο πού και πού για να τον έχουν ευχαριτημένο και να μην τσινάει.
    Κι έτσι το ενστικτο της ψυχολογικής τους ... αυτοσυντήρησης, προτιμά να δεχτεί ότι "μαζί τα φάγαμε", "ξοδεύαμε περισσότερα από όσα βγάζαμε" και λοιπές μπούρδες και να πληρώνει εξ αιτίας αυτών, παρά να αποδεχτεί ότι πιάστηκε κώτσος και να αντιδράσει κατά του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε γεια
    Το κακό ειναι οτι ακόμα υπάρχουν κοροιδα που
    οι αλήτες τα σέρνουν απο τη μύτη με υποσχόμενα κόκαλα.Φωτιά και τρινιτροτουλουόλη χρειάζεται ...αλλά πως;
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...