Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ…ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ.


Ένας συρφετός ακαταμάχητων πιθηκοειδών φλυαρούν ασταμάτητα, ανερμάτιστα, ασύδοτα σε όλα τα ΜΜΕ… και είναι λογικό μεταξύ των πιθηκοειδών να επικρατούν οι πιο φαύλοι, ξετσίπωτοι, αδίστακτοι, ανόητοι, άσχετοι, αλλά κυρίως οι πιο ακίνδυνοι για το σύστημα!!! Και αυτό γιατί το σύστημα τους χρειάζεται για αποπροσανατολισμό, για κατευνασμό, για σύγχυση, για την ανακύκλωση της σαπίλας του! Να γιατί κυριαρχούν, Ο Τράγκας, Χαντζηνικολάου, Τρέμη, Καμπουράκης, Λυριτζής, Οικονομέας , Καψής, κ.λ.π. από τη μια… αλλά και Ο Σόμπολος, Βαρεμένος, Παυλόπουλος, Τατιάνα κ.λ.π. από την άλλη.

Είναι λογικό λοιπόν να επικρατούν αυτοί… μιας και οι λεγόμενοι «Ακαδημαϊκοί» , «διανοούμενοι», «αναλυτές», «επιστήμονες» είτε είναι μπουκωμένοι και χωμένοι στη διαπλοκή και άρα δεν μπορούν να έχουν λόγο… ή απλά έχουν μεσάνυχτα …ή προσκολλημένοι σε δόγματα, ρεύματα, χρώματα, κελεμπίες, ομφαλοσκοπούν! Οι τελευταίοι αφού ανήγαγαν τον Μαρξ, το Νίτσε, τον Μάο, τον Τεηλορ, Εγκελς, τον Κρισμαν , τον ΣτροςΚαν σήμερα!!!…ως ευαγγέλια σερβίρουν τσιτάτα κατά βούληση άλλα αντ` άλλων και σου πασάρουν άκαιρες ,μπαγιάτικες-μουχλιασμένες έως και σάπιες «ψευτοιδέες», ως δήθεν μοναδικές και αυθεντικές προτάσεις- απαντήσεις!. Παπαγαλίζουν αποσπάσματα και ισχυρισμούς που θεμελιώθηκαν το 1900 σε άλλες τελείως διαφορετικές συνθήκες και προβλήματα, σε διαφορετικές ανάγκες και σκοπιμότητες, με διαφορετικά αίτια, σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο και νοοτροπία… και που στην πορεία απέτυχαν λόγω της μη εξελιξιμότητας τους.Πως είναι δυνατόν να απαντούν στα σύγχρονη πολυπλοκότητα του παγκοσμιοποιημένου αχταρμά των Μονοπωλίων;

Ξεκινούν τις αγορεύσεις και τα άρθρα τους οι λογής-λογής αυτοχαρακτηριζόμενοι τάχα διανοούμενοι με τον Μαρξ ,τον Έγκελς, τον Τεηλορ, τον Κρίσμαν κ.λ.π. σου παραθέτουν και το πώς κατά τη γνώμη τους θα απαντούσαν σήμερα αυτοί !!!και λανσάρονται ως αυθεντίες που όμως την επόμενη μέρα διαψεύδονται παταγωδώς σε όλες τις απόπειρες ,και τα διαφημιζόμενα βιβλία-του κιλού που κυκλοφορούν! Βλέπε τον Ανδρουλάκη ως ανανεωτή της Αριστεράς!... τον Κοντζιά ως βαθύνου του Μαρξισμού… τον Ανδριανόπουλο του νεοφιλελευθερισμού…κ.λ.π. Και οι όποιοι δηλωμένοι τάχα Αριστεροί…δεν εφάρμοσαν ποτέ το Διαλεκτικό υλισμό ως τρόπο εξελικτικής σκέψης ( δεν ξέρω αν τον κατανόησαν) …αλλά στην πράξη αποδεικνύουν ότι οι συλλογιστική τους πάσχει σοβαρά από σύγχρονη ανανεωμένη φρεσκάδα, δηλαδή την ανάλυση με ευαισθησία με ακρίβεια και το βάθος της εξελικτικής σκέψης. Πάσχει από την εμπεριστατωμένη ανάλυση της διαστρωμάτωσης της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά πολύ περισσότερο πάσχει στην ανάδειξη προτάσεων-λύσεων που να αντέχουν στο χρόνο και να απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα. Δηλαδή πιο απλά… τους ρωτάς ποια είναι η γνώμη σου γιαυτό το πρόβλημα ; και η απάντησή τους είναι … «ο τάδε είπε»!!! Μα δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο Χριστός …εσύ τι λες; Τη δική σου γνώμη ζητώ! Ε.. λοιπόν δική τους γνώμη δεν μπορούν να χτίσουν. Δεν έχουν λόγο!

Καμία σχέση και επαφή με την Αρχαιοελληνική σκέψη. Καμιά σύνδεση αίτιου και αιτιατού! Καμία εμβάθυνση στην ουσία στον πυρήνα των προβλημάτων πέρα από την επιφανειακή περιγραφή τους. Καμία σύνδεση των προβλημάτων με τις διεθνείς επιρροές και συνιστώσες. Πώς να δεις τότε τις δυνατές λύσεις ; Πώς να οικοδομήσεις προτάσεις χωρίς να γνωρίζεις την πολυπλοκότητα των προβλημάτων και πώς να παράγεις γενικότερα πολιτική σε αυτό το επίπεδο; Οι Έλληνες φιλόσοφοι, στοχαστές, Ο Αριστοτέλης, Ο Πυθαγόρας, Ο Ερατοσθένης, οι στωικοί… έμπαιναν μέσα στο πρόβλημα…το «αναποδογύριζαν»…έψαχναν και ανέλυαν κάθε πτυχή του χρησιμοποιώντας την προηγούμενη γνώση άλλων, αλλά δούλευαν το μυαλό τους και τροποποιούσαν, κατασκεύαζαν, εφεύρισκαν ! Δεν πιθήκιζαν αναμασημένη τροφή. Δεν δέχονταν ευαγγέλια και δόγματα.! Ήταν ανατρεπτικοί, διορατικοί, οξύνοες και αποφασισμένοι να δώσουν τη δική τους απάντηση γιαυτό και μεγαλούργησαν. Δεν είχαν στόχο να κυκλοφορήσουν ένα επετειακό βιβλίο-θολούρας πριν το Πάσχα για να κονομήσουν όπως γίνεται από τους ψευτοαναλυτές της οκάς σήμερα!

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει σήμερα καμία πρόταση για την οικονομική, πολιτική, κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα…και φυσικά ουτε για το Παγκόσμιο γίγνεσθαι. Μόνο περιγραφές των επί μέρους προβλημάτων και αυτές λειψές. Καμία αναγωγή στο όλον… καμιά εμπεριστατωμένη πρόταση διεξόδου όχι μόνο από κόμματα αλλά ούτε από διανοούμενο απ` ότι γνωρίζουμε. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν καν το βάθος και το μέγεθος της Χρεοκοπίας και της μαύρης τρύπας που μας έριξαν!!! Δεν μπορούν να αντιληφθούν καν το μέγεθος των ανακατατάξεων πουσυμβαίνουν και θα συμβούν Παγκοσμίως το πολύ σε τρία-τέσερα χρόνια!!!

Εμείς …ως « ομαδα G» χωρίς να δηλώνουμε διανοούμενοι… ούτε και τέλειοι γνώστες της Αρχαιοελληνικής σκέψης , προσπαθούμε για το καλύτερο όμως…και γιαυτό έχουμε κάνει μια πρόταση διεξόδου από την κρίση για την Ελλάδα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αν θέλουμε να ανακάμψουμε ως χώρα έστω και πρόσκαιρα στα πλαίσια του συστήματος το οποίο πρέπει να το «δαγκώσουμε» ελαφρώς δηλαδή να το περιορίσουμε κάπως. Διαφορετικά πιστεύουμε ότι θα είμαστε αιχμάλωτοι-είλωτες των «Αγορών» δηλαδή των νεοφεουδαρχικών Πολυεθνικών κλαμπ που βρίσκονται πίσω από τους Τραπεζίτες, Κυβερνήτες, πολυεθνικές και λέσχες… Ακόμα έχουμε δημοσιεύσει εδώ και τρία χρόνια μια περιληπτική ανάλυση για την Παγκοσμιοποιημένη κρίση ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζει κανείς αν θέλει να κατανοήσει το τι συμβαίνει στον Πλανήτη και γιατί.

Galaxiako.blogspot.com 07/01/2011


ΥΓ. Δεν τα μηδενίζουμε όλα ,αλλά οι καθηγητές ο Θεοδ.Τάσιος,ο Ευτ. Μπιτσάκης, ο Ν.Κοντζιάς, ο Πανούσης, ο Γούδης και άλλοι... πρέπει να θυμηθούν οτι ο καθηγητής ,,,καθ` ηγείται!!! δεν ομφαλοσκοπεί. Δεν κρατάει ισοροπίες... δεν κρατάει λογαριασμούς... δεν υπολογίζει κόστος...μπαίνει μπροστά ...ανοίγει δρόμους!
galaxiako

3 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΔΙΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ

    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ.

    ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΑΝ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1900 ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΦΟΡΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΛΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΙΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΕΗΣΑΝ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΕΣ ΠΡΙΝ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΝΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΟΥ 1900 ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΠΧ Ο ΜΑΡΞ ΠΟΥ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ Ο ΝΙΤΣΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ.

    ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

    ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΑΡΞ ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΙΟ ΣΟΦΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑ Η ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

    ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΙΤΑΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΛΕΣΧΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΑΝΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    Υ.Γ.ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΠ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΑΣΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ;

    ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ.

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑΤΑΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε κατ`αρχήν σ`ευχαριστούμε για τον χρόνο και το σχόλιο σου. αν δεις το κείμενο ισα-ισα που αναγνωρίζουμε την διαλεκτική-εξελικτική σκέψη, το Διαλεκτικό υλισμό ως φιλοσοφικό εργαλείο όπως και το Κεφάλαιο του Μαρξ. Αυτό ακριβώς τονίζουμε οτι με εργαλεία αυτά και άλλα να πάμε πιο μπροστά...και λέμε οτι αυτό δεν γίνεται σήμερα από κανέναν. Δεν αναζητάμε λύσεις στους Αρχαίους αλλά μέθοδο,ευαισθησία, διείσδυση,επιμονή και ελευθερία σκέψης σε συνδιασμό με τη διαλεκτική-εξελικτική μαρξιστική φιλοσοφία. Αν ανοίξουμε κουβέντα για τις αστοχίες του Μαρξ,του Καντ, του Νίτσε ...γιατί και αυτές υπάρχουν θέλει πολύ κουβέντα.π.χ.Πως δηλαδή διασφαλίζεται η ολόπλευρα Δημοκρατική εξελικτική πορεία μιας κοινωνίας οικοδομόντας τον Σοσιαλισμό και κομουνισμό; Ειναι το ερώτημα που τόσα χρόνια δεν υπάρχει απάντηση και όλες όσες ως απαντήσεις εφαρμόστηκαν απέτυχαν! Αν και δεν με εκφράζουν πλέον οι όροι αυτοί γιατί τους θεωρώ ήδη παρεξηγημένους. Οσο για τους Τράγκα...κ.λ.π. εδώ διαφωνούμε.Αυτούς τους αναφέρουμε ως το έσχατο σκαλοπάτι της σαπίλας και του τυχοδιωκτισμού...και λέμε να που φτάσαμε... οχι μόνο αλλά και γιατί οι Πανεπιστημιακοί δεν έχουν λόγο. π.χ. Ο Πανούσης
    και οι άλλοι ...τι προτείνουν; Τίποτε!
    Γιατί δεν γίνεται να εισαι στην εξουσία, στους διαδρόμους της εξουσίας ή ακόμα και στον πάγκο αναμονής για την εξουσία και να συγκρούεσαι !!! δεν γίνεται.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΔΙΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

    ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

    Οι τελευταίοι αφού ανήγαγαν τον Μαρξ, το Νίτσε, τον Μάο, τον Τεηλορ, Εγκελς, τον Κρισμαν , τον ΣτροςΚαν σήμερα!!!…ως ευαγγέλια σερβίρουν τσιτάτα κατά βούληση άλλα αντ` άλλων και σου πασάρουν άκαιρες ,μπαγιάτικες-μουχλιασμένες έως και σάπιες «ψευτοιδέες», ως δήθεν μοναδικές και αυθεντικές προτάσεις- απαντήσεις!.

    ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΑ. ΑΥΤΑ ΚΑΜΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.

    ΝΩΝΤΑΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...