Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕS ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α…Μια επίκαιρη αναδημοσίευση


Το άρθρο βρίσκεται αναρτημένο απο το Σεπτέμβρη του 2009 εδω στο blog…απλά το ξαναφέρνουμε σε πρώτο πλάνο λόγω εξελίξεων…..
Οι δηλώσεις του Κουβέλη και του Παπαδημούλη δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο συμβιβασμών και επανασυγκόλησης .Μοιραία και προδιαγεγραμμένη ήταν η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ….και αυτό γιατί δεν ειχε ως υπόβαθρο ΘΕΣΕΙΣ και ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ…δεν ειχε επεξεργασμένη ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ… δεν ειχε ουτε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ…
Σήμερα λοιπόν που υπάρχει πιο επείγουσα και επιτακτική ανάγκη για Δυνατη ενωμενη Αριστερά ακόμα μια φορά οι Αριστερές παρατάξεις απεμπολούν αυτή την Ιστορική αναγκαιότητα και βυθίζονται σε προσωπικες αντιπαραθέσεις- βεντέτες …ανύμποροι να αντιληφθούν την τραγωδία του τόπου και ανικανοι να διδαχθούν απο την 50-χρονη πολυδιάσπαση και φαγωμάρα.
Παραθέτουμε το περυσινό άρθρο.....
ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕς ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο Αλαβάνος προσπάθησε να σας οργανώσει σε ρεύμα σύγχρονο και μεγάλο που θα ήταν ικανό να ανοίξει ξανά στην Αριστερά φτερά! Δούλεψε πολύ καλά μέχρι πέρυσι το φθινόπωρο όπου έκανε το πρώτο λάθος!…Εσείς λοιπόν οι συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αδαείς και μοιραίοι, υποψιασμένοι μεν καχύποπτοι δε, μεγαλοπρόεδροι όντας πολύ μικροί, πολυδιαβασμένοι τάχα αλλά άσχετοι με τις πολιτικές συνθήκες, αριστεροί της μπουρμπουλήθρας και του χαβαλέ τον σπρώχνατε διαρκώς να κάνει το λάθος!!!….
Και έκανε λάθη! Έκανε λάθη που όμως πιστεύω ότι αυτά βαρύνουν όλους εσάς-εννοώ τα στελέχη των συνιστωσών-! Έκανε λάθη στην προσπάθειά του να γεφυρώσει την πολιτική ακαμψία και αγραμματοσύνη σας! Έκανε λάθη γιατί πίστευε ότι θα αντιληφθείτε τις πολιτικές συνθήκες! Έκανε λάθη γιατί πίστευε ότι είναι δυνατόν να συνέλθει ξανά η Αριστερά από τις αρρώστιες της ίντριγκας, της διαβολής, των εγωισμών της ομφαλοσκόπησης του ξερόλα της αυθεντίας …της αηδίας!!!!
Έκανε και λάθη γιατί είναι άνθρωπος! …Όταν πέρυσι τα γκάλοπ έδιναν 17% στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ήταν οι Γραμματείες τα γραφεία τα στελέχη όλων των συνιστωσών του να ζητήσουν να βγει πρόταση εξουσίας από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Που ήταν όλοι αυτοί να βγάλουν σαφείς εννοώ θέσεις για τους Λαθρομετανάστες, για την ανεργία, για την εγκληματικότητα….κ.λ.π. Προσοχή! Όταν λέω θέσεις εννοώ απαντήσεις σοβαρές και επεξεργασμένες που να απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα της χώρας….πράγμα που δεν είχατε!!! Θέση δεν είναι να λες είμαι υπέρ των μεταναστών ..Θέση είναι να εξηγείς ακριβώς πως πρέπει να λυθεί το όλο πρόβλημα αναλυτικά και πειστικά !!
Όταν καιγόταν η Αθήνα δεν ήταν θέση να κρύβεσαι, ή να μιλάς για μια εξέγερση γενικώς και αορίστως …Θέση θα ήταν να βγαίνεις καθημερινά και δυο φορές την ημέρα και να καθοδηγήσεις τις απερίσκεπτες αυθόρμητες νεανικές ενέργειες θετικά και να μη τους αφήνεις ανεξέλεγκτα θύματα των μυστικών υπηρεσιών και του κάθε τυχοδιώκτη… Θέση θα ήταν να βγείτε από την πρώτη μέρα και να καταδικάσετε τις φασιστικού τύπου απερίσκεπτες και επιπόλαιες ενέργειες όπως το κάψιμο των αυτοκινήτων το κάψιμο των καταστημάτων κ.λ.π….τα θυμάστε!!….
Αντί να βρείτε φόρμουλα για μπροστά πέσατε στη γνωστή και σιχαμερή για μένα φόρμουλα της διαβολής και του κανιβαλισμού! Λυπάμαι! Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Αλαβάνο και δεν θυμάμαι καν, αν βρεθήκαμε στο ίδιο πηγαδάκι συζήτησης το 1974. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι είναι ο αλάνθαστος ,ο Μεσσίας…ήταν και είναι το καλύτερο γνωστό στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να γνωρίζετε, και δυστυχώς το κάψατε όπως έχετε κάψει και δεκάδες άλλα στελέχη…Κατάφερε να φτιάξει ένα Ενιαίο ρεύμα …. Γνωρίζω τις μεγάλες δυσκολίες του εγχειρήματος όπως και τα ρίσκα γιατί το 1989-90 αποπειραθήκαμε ..ο Ν. Τεμπονέρας , ο Μ. Βασιλάκης και άλλοι από την Πάτρα, βρεθήκαμε με 13-15 Συνιστώσες και ρεύματα και δεν τα καταφέραμε να δημιουργήσουμε ενιαίο ρεύμα.
Πέρυσι τέτοια εποχή πριν εκλεγεί ο Τσίπρας πίστευα πως ανοίγετε μεγάλη προοπτική για την Αριστερά . Έγραφα σε αυτό το μπλογκ για την ευκαιρία!!! Σας έγραφα ότι επειγόντως πρέπει να βγάλετε προτάσεις- θέσεις! Δεν το έχετε κάνει ακόμα! Δεν το πιστεύω ακόμα πόσο επιπόλαια …..Τη χάσατε!.. Θα έπρεπε να γνωρίζετε τα στοιχειώδη … δηλαδή ένα ρεύμα και μάλιστα με συνιστώσες δεν πρέπει και μάλιστα για ένα ολόκληρο χρόνο να είναι στατικό και να ομφαλοσκοπεί αλλά να παράγει πολιτική και εν ανάγκη ας αποχωρούσαν και κάποιοι….Καθίστε τώρα πάνω στα ίδια σας τα συντρίμμια ακόμα μια φορά … οι τίτλοι σας «πρόεδροι » και «γραμματείς» δεν κινδυνεύουν!…
Ίσως υπάρξει αργότερα άλλο τραίνο…
…………….Συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖΑ. …ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ!

. 05/09/09

http://kiklonas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...