Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ σε βάρος του λαού και του τόπου.

Κατήγορος ο diaskronos

Οι Δεξιές παρατάξεις και τα διαπλεκόμενα βασικά ευθύνονται για την Χρεοκοπία της Χώρας και την κατάντια του τόπου. Από αυτούς τίποτε δεν περιμένει ο λαός γιαυτό και δεν επανέρχομαι σε αυτό.

Κατηγορώ όμως ευθέως όλα τα στελέχη που είτε θέλουμε είτε όχι, σηματοδοτούν τον ευρύτερο Αριστερό χώρο…ότι διαπράττουν τεράστιο Εθνικό έγκλημα που θα το πληρώνει ο λαός μας για πολλές δεκαετίες. Όποιος λοιπόν αισθάνεται ότι είναι στέλεχος της όποιας Αριστερής παράταξης-κόμματος- ρεύματος φέρνει μεγάλη ευθύνη για το πώς εξελίσσεται η πολιτικο-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Κατηγορώ ευθέως όλα τα στελέχη ή για πλήρη ανικανότητα… ή για συνενοχή στη Διαπλοκή. Διότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το ότι κανείς δεν θέτει εθνικά ζητήματα ως πρόταγμα πολιτικής πρακτικής, με προτάσεις, με πρόγραμμα. Ένα χρόνο τώρα παρακολουθούμε διαμαρτυρίες της μιζέριας και του άλλοθι.

Όταν όλα τα σκάνδαλα κουκουλώνονται, όταν όλα τα λαμόγια πολιτικοί και μη βγαίνουν λάδι, όταν δεν παραιτούνται από την ασυλία, όταν οι μίζες οι ρεμούλες οι αρπαχτές έχουν και ονόματα και κομματικά Ταμεία και δεν πληρώνει κανείς, όταν η Βουλή δεν εφαρμόζει έστω αυτό το Σύνταγμα, όταν η Δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη για τα διαπλεκόμενα και τα μεγάλα εγκλήματα, όταν τα καρτέλ ασύδοτα κερδοσκοπούν και λεηλατούν το εισόδημα του πολίτη, όταν οι Φαρμακοβιομηχανίες καταλήστεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με τη συμμετοχή των Διοικητών, γιατρών, όταν τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε τσιφλίκια και μαγαζιά διαφθοράς ,αρπαχτής συνδιαλλαγής και ρεμούλας, όταν τα ΜΜΕ ροκανίζουν τον κρατικό κορβανά για να παράγουν τον τέλειο εξευτελισμό ενός λαού, όταν στον ΟΠΑΠ και στις ΠΑΕ στήνονται τα πιο μαύρα μεγάλα φαγοπότια σε πλήρες σκοτάδι..… Δε μπορεί η Αριστερά να κάθεται στη Βουλή και να ψειρίζει τη μαϊμού!.. Δε μπορεί η Αριστερά να μιλάει για διόδια, για εισιτήρια αστικών, για πετρέλαιο θέρμανσης, για συμβολικές δίωρες καταλήψεις εδώ κι εκεί, να κλείνει την Ακρόπολη,να ζητάει τάχα να μη μειωθούν οι συντάξεις … Αν αυτή είναι Αριστερά …ε! τότε δηλώνω σχιζοφρενής !!! Aς δηλώσουν ανικανότητα ή διαπλεκόμενοι.

Από πέρυσι όλοι οι Αριστεροί έπρεπε να έχουν βάλει πρόταγμα την ενότητα της Αριστεράς σε Ενιαίο φορέα και να οικοδομήσουν πρόταση Εθνική που να δίνει διέξοδο στο λαό και στρατηγική μια άλλη διακυβέρνηση του τόπου. Από πέρυσι οι βουλευτές της Αριστεράς θα μπορούσαν να απέχουν από το κοινοβούλιο των Τροικανών… να μην αναγνωρίσουν ούτε το Χρέος ,ούτε την Τρόικα ,ούτε το ΔΝΤ. Από πέρυσι έπρεπε να εξηγούν στο λαό για άλλο δρόμο… για ελεγχόμενη πιθανώς οικονομία, για άλλες πολιτικοοικονομικές συμμαχίες στο Παγκόσμιο στερέωμα… από πέρυσι έπρεπε να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογούσε και όχι να κλαίνε τη μοίρα τους. Μια συμμαχία με Ρωσία, με Κίνα, έστω και σαν διαπραγματευτικό σκληρό χαρτί.. υπάρχουν πολλές ιδέες που θα μπορούσε να μελετηθούν και ιεραρχηθούν . Θα μπορούσαν παραιτούμενοι από τη Βουλή να εκβιάσουν άλλες εξελίξεις και να μη παρίστανται ως ντεκόρ και άλλοθι των διαπλεκόμενων ότι τάχα λειτουργεί η Δημοκρατία.

Αντί λοιπόν να ρίξουν το βάρος στη ανασυγκρότηση μιας πλατιάς και Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς …έχουν εμπλακεί σε φαγωμάρα όλοι με όλους… το αποτέλεσμα είναι εφιαλτικό!!! Τα κομματίδια και οι ομάδες διαιρούνται και απαξιώνονται μέχρι ανυπαρξίας, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αυτοσχεδιάζουν κατά το δοκούν χωρίς πολιτική στρατηγική, και τακτική, χωρίς σταθερές αρχές, χωρίς φόρμουλα διεκδικήσεων με τραγικά ατομικιστικά παρατράγουδα και καπρίτσια.

Είναι περιττό να ψάχνει κανείς άλλοθι του τύπου … Το ΠΑΣΟΚ,Η ΝΔ,Η Δεξιά, Τα διαπλεκόμενα κυβερνούν τον τόπο και άρα εμείς δεν έχουμε ευθύνη. Το ότι τα διαπλεκόμενα κυβερνούν ,ληστεύουν και τόσα άλλα είναι γεγονός … το ερώτημα είναι… ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ;. Μια φορά συγκροτήθηκε ο χώρος της Αριστεράς ως Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά ( Ε.Δ.Α) και παρά το ότι ήταν 10 χρόνια μόνο μετά τον Εμφύλιο ο λαός της έδωσε 27,5% και με αντιπάλους τον Γ.Παπανδρέου, και τον Καραμανλή. Τι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη της Αριστεράς;;;

Είναι φανερό πλέον και για τους πιο αδαείς ότι ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΜΕ…το Χρέος αυξάνει στα 360 δις και πάει για 400!..ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, ότι η Ανεργία θα πάει 30%, ότι η παραγωγή κάθε είδους και η ανταγωνιστικότητα έχουν πολύ σοβαρά ζητήματα διαρθρωτικά, οι εξαγωγές ακόμη πιο μεγάλα και η Βιομηχανία-Βιοτεχνία πνέουν τα λοίσθια, ο Δημόσιος τομέας ούτε να συρρικνωθεί άλλο γίνεται, ούτε αποθεματικά για Δημόσια έργα υπάρχουν, Η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου δεν είναι ακόμα ούτε καταγεγραμμένη και όπως και να γίνει δεν γίνεται να μας ξελασπώσει….Είναι φανερό ότι άλλος είναι ο δρόμος που πρέπει να χαράξουμε ως χώρα για να βγούμε από το αδιέξοδο. Και αυτό μόνο μια Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά μπορεί και πρέπει να το κάνει και κανείς άλλος. Αν αυτό δεν γίνει επειγόντως τότε τα δεινά του λαού και του τόπου θα πολλαπλασιαστούν.

Η απάντηση είναι μια

ΕΝΙΑΙΑ (ΕΝΩΜΕΝΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ… εδώ και τώρα!

Diaskronos 20/02/2011

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο.
    Αν η Αριστερά δεν κάνει ταύτιση "εθνικου" και "ταξικού", δε θα την ακολουθήσει ποτέ ένα ρεύμα με πλειοψηφική δυναμική.
    λλά τι περιμένουμε; Και από ποιους; Από τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον είναι μέρος του προβλήματος. Και ένα μέρος του προβλήματος δεν είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα.
    Μακάρι ο Θεοδωράκης να ήταν 10-15 χρόνια νεότερος για να μπορούσε η Σπίθα να πράξει αυτά που ζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...