Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ


γράφει ο diaskronos

Οι ασφαλιστικές πυραμίδες που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα με φρενήρεις ρυθμούς με την μεταπολίτευση είχαν δομηθεί με ημερομηνία λήξης-κατάρρευσης. Ο κάθε τραπεζικός κολοσσός έστηνε και ένα νέο εισπρακτικό μαγαζί-ασφαλιστική ως θυγατρική ή εταιρική για γρήγορη εύκολη αποδοτική αφαίμαξη των πολιτών μέσα από δαιδαλώδη βαρύγδουπα ασφαλιστικά δήθεν συμβόλαια και ψηλά γράμματα για συντάξεις, ατυχήματα, ασφαλιστήρια ζωής, σπιτιών, διακοπών, σπουδών, κ.λ.π.

Το στήσιμο της πυραμίδας-Ασφαλιστικής είναι ένα απλό στατιστικό μοντέλο συσσώρευσης κεφαλαίων σε ένα βάθος χρόνου 20-30-40 χρόνων ανάλογα τα προγράμματα αλλά κυρίως του μεγέθους –πληθυσμού που απευθύνεται και το χρονικό όριο μεγιστοποίησης των εισπράξεων… αμέσως μετά είναι ζήτημα διαδικασιών να σκάσει το κανόνι και η δήθεν πτώχευση! Ήδη στην Ελλάδα έχουν βαρέσει κανόνι 7-8 Ασφαλιστικές με τελευταία την ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ , αλλά έρχονται οι επόμενες γιατί νομοτελειακά κλείνει ο κύκλος συσσώρευσης με αποτέλεσμα όσοι επένδυσαν σε αυτές και με οποιονδήποτε τρόπο θα χάσουν τα λεφτά τους μέχρι δεκάρα.

Καμία Τράπεζα δεν θα αναλάβει το κόστος αυτού του ελλείμματος γιατί μέσα από την δαιδαλώδη διαδρομή των κεφαλαίων σε ομόλογα, μετοχές ,παράγωγα και δομημένα έχουν εξανεμιστεί και κανείς δεν μπορεί να βρει άκρη αναδρομικά και μέσα από συστηματικά παραποιημένα στοιχεία. Με τα Ταμεία των πυραμίδων-Ασφαλιστικών άδεια και την πλασματική δήθεν περιουσία τους υπερτιμολογημένη δέκα φορές πάνω δεν μπορούν και φυσικά ποτέ δεν ήθελαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το εύκολο λοιπόν είναι…δηλώνουν ΠΤΩΧΕΥΣΗ! Και έτσι τελειώνει η βαρύγδουπη πολυδιαφημισμένη διαδρομή . Μπορεί να μπει και κάποιο λαμόγιο ένα- δυο μήνες σε σουίτα στον Κορυδαλλό και ύστερα θα βγει στο Εξωτερικό για να απολαύσει τις επενδύσεις που τόσα χρόνια έτρωγε από τους πολίτες μαζί με τα υπόλοιπα golden boys της πυραμίδας. Το μεγάλο μέρος των κεφαλαίων απλώς άλλαξαν ιδιοκτήτη και τώρα λέγεται Τράπεζα!!! Δεν είναι τυχαίο όμως ότι εκατοντάδες στελέχη της κάθε πυραμίδας (λαμόγια για μας) αμείβονται με 6-10-12 χιλ. ευρώ μηνιαίως και αυτό γιατί κάποιοι έπρεπε να τρώνε για να μη μιλάνε, να συγκαλύπτουν, να μαζεύουν με πειθώ το χρήμα ,να δουλεύουν για τους Τραπεζικούς εταίρους!!! (αναφερόμαστε στα golden boys και όχι στους απλούς εργαζόμενους οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν γνώριζαν τίποτε.)

Οι Ασφαλιστικές Παγκοσμίως είναι πυραμίδες –φούσκες …και όλες μα όλες θα κλείνουν με τον ίδιο παταγώδη τρόπο…είναι από τις βασικές παραμέτρους που η Παγκόσμια οικονομία είναι υπερτιμημένη περίπου δώδεκα φορές και αυτό το λένε οικονομολόγοι με Διεθνή (τάχα) εμβέλεια…. Αυτό κάποιοι θα το πληρώσουν ..και προφανώς όχι οι Τραπεζίτες! Το πολύ πιθανό Οικονομικό κραχ που έρχεται είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει με τις Ασφαλιστικές-Πυραμίδες και αυτό διότι είναι η Αχίλλειος- πτέρνα ,ο πιο ασταθής και αδύνατος κρίκος του Τραπεζικής λερναίας Ύδρας, και αυτό διότι μετά την οριακή συσσώρευση κεφαλαίων ,αρχίζει η αντίστροφη πορεία που πρέπει να πληρώσουν οπότε γίνονται ζημιογόνες για τους Τραπεζίτες –μετόχους!!! Ξέρετε κάποιο Τραπεζίτη που δίνει;;;

Η Διαπλοκή των Κυβερνώντων δεκαετίες με τους Τραπεζίτες, τους εισαγγελείς, Δικαστές , Αεριτζήδες τύπου Ψωμιάδη, άφηνε ανεξέλεγκτη κάθε πυραμίδα!... κανείς και ποτέ δεν έκανε ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την σωστή διαχείριση των κεφαλαίων αλλά και ποτέ δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος για την πορεία και τη διαχείριση στις Ασφαλιστικές. Την μεγάλη ευθύνη προφανώς έχουν τα λαμόγια-πολιτικοί όλων των χρωμάτων που ποτέ δεν έκαναν τη δουλειά τους.

Το πρόβλημα είναι Παγκόσμιο ή τουλάχιστον στις Δυτικές οικονομίες..(άσχετα αν παρασύρουν και όλες τις άλλες) δεν είναι δηλαδή μόνο στην Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία Ισπανία, Ιταλία… η τρικυμία θα τους πιάσει όλους. Οι Τραπεζίτες δεν δίνουν δάνεια!!! Παρά την τεράστια άνευ προηγουμένου υπερσυσσώρευση κεφαλαίων…ΓΙΑΤΙ;;; Είχαμε γράψει για την απάτη της ενίσχυσης των Τραπεζών σε παλαιότερο άρθρο στο blog kiklonas :Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 200+28 ΔΙΣ. και είναι αναρτημένο στο blog, όπως και γιατί οι Δυτικές οικονομίες θα μπουν σε δύνη οικονομικής κατάρρευσης πριν τρία χρόνια το άρθρο : «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟ»…

ΥΓ. Το ερώτημα είναι σε τι επενδύουν σήμερα οι Τράπεζες;;;; Μήπως επενδύουν σε φιλέτα –ακίνητα...σε ράβδους χρυσού εξ ου και η άνοδος!... για πάρτη τους;;; Αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ..και αν κάποιος τραπεζικός το γνωρίζει θα παρακαλούσαμε με σχόλιο να μας δώσει κάποια απάντηση διότι έχει σημασία να γνωρίζουμε τι γίνεται. Είναι κρίσιμο στοιχείο δηλαδή τι περιμένουν οι μεγαλοκαρχαρίες και που ποντάρουν… γιατί τότε θα ξέρουμε και μεις πόσο κοντα είναι το κραχ.

Galaxiako.blogspot.com 12/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...