Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΑΚΟ !...


Ανάρτηση του :http://logoplokies.blogspot.com/

Ανοιχτή επιστολή στον εαυτό μου…

Ένα ολόκληρο Σύστημα της σύγχρονης, εξελιγμένης, κεφαλαιοκρατίας, (αφεντικών, τοκογλύφων και κάθε είδους μπράβων τους, πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ), μας την έχουν πέσει και προσπαθούν να μας σπρώξουν στον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία. Δυστυχώς, μέσα στα μεγάλα ζόρια που τραβάμε, σε μεγάλο βαθμό, το έχουν κατορθώσει ! Η πλύση εγκεφάλου είναι καθημερινή. Από τη Βουλή, το μπαλκόνι, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, την εφημερίδα, το internet και όπου αλλού έχει ή βρίσκει βήμα, όλος αυτός ο συρφετός των απατεώνων, μας βομβαρδίζει… Είσαι απολυμένος ; Χαμηλόμισθος ; Χαμηλοσυνταξιούχος ; Δουλεύεις 4ωρο, χωρίς άδειες, ένσημα, επιδόματα και δικαιώματα ; Τα βγάζεις δύσκολα, πεινάς και υποφέρεις ; Ε, τότε, σου βρήκαμε τον φταίχτη! Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή ο βιομήχανος σε έχει ανασφάλιστο και σου ρίχνει απανωτά χαστούκια, όποτε αυτός γουστάρει. Που σου δίνει 600 ευρώ και σε βάζει να υπογράφεις για 900, που σε βάζει να δουλεύεις Κυριακές χωρίς να παίρνεις υπερωρίες γιατί δεν «βγαίνει», που δεν σου δίνει τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούσαι. Δουλεύεις «για το καλό της επιχείρησης», αυτό να σου αρκεί. Ούτε και το κράτος φταίει που του δίνει το δικαίωμα και τον αφήνει ατιμώρητο. Μη φανταστείς ότι υποφέρεις επειδή ο μεγαλοεργολάβος - λαμόγιο που σύναψε «δουλειά» με το δημόσιο, την έχει χρεώσει 10πλάσια τιμή και επειδή δεν του φτάνουν, συνεχίζει να κατασπαράσσει το δημόσιο ταμείο, αφού κάποιο άλλο λαμόγιο (βλ. κράτος) του δίνει το δικαίωμα και τον αφήνει ατιμώρητο. Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή το παραδικαστικό κατεστημένο συμμετέχει με την ανοχή του και την ατιμωρησία των ενόχων σε όλη αυτή την αθλιότητα. Έρχεται η ώρα που εξαργυρώνει την ένοχη σιωπή του με υπέρογκες αυξήσεις (που εσύ πληρώνεις) σε μισθούς δικαστών και εισαγγελέων. Και σε αυτούς το κράτος τους δίνει το δικαίωμα και τους αφήνει ατιμώρητους. Μη φανταστείς ότι υποφέρεις επειδή το δημοσιογραφικό σκυλολόι που κολυμπάει στον ίδιο βούρκο, αποκρύπτει όσα θίγουν την κάστα του και θαμπώνει τα μάτια του κόσμου με πομπώδεις τσιχλόφουσκες. Θα μάθεις (υπερδιογκωμένα), πόσα παίρνει ο οδοκαθαριστής του ισογείου, η νοσοκόμα του τρίτου και ο απέναντι πυροσβέστης. Ποτέ δεν πρόκειται να μάθεις από δημοσιογράφο, πόσα παίρνει ένας άλλος δημοσιογράφος. Δεν θ΄ ακούσεις, ποτέ, σ΄ ένα κανάλι, πόσα χρωστάνε οι καναλάρχες, στα ταμεία και το κράτος. Δεν θ΄ ακούσεις από κάνεναν μπουκωμένο τηλεστάρ για τις μειώσεις των μισθών των απλών, και τις απολύσεις των απλών, φουκαράδων, συναδέλφων τους, στα ίδια τους τα μέσα ! Η ελεεινότητά τους σπάει κόκαλα… Μη φανταστείς ότι πεινάς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών συναλλάσσεται, διαπλέκεται και ασελγεί μαζί με όλους αυτούς στο μισοπεθαμένο κορμί της Ελλάδας και του λαού της. Από όλους αυτούς κανένας δεν είναι ο φταίχτης.

Εκείνοι που φταίνε είναι οι άλλοι εργαζόμενοι, είτε του στενού, είτε του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μπήκαν στη δουλειά τους με μέσον και πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Είναι οι μοναδικοί φταίχτες και πρέπει να πληρώσουν ακριβά !
Σ΄ αυτούς όρμα και βρίσε τους, κατηγόρησέ τους, λοιδώρησέ τους, έτσι ώστε νάχεις εκτονωθεί, όταν θάρθει (ήρθε...), η σειρά σου να πληρώσεις κι εσύ – από το πενιχρό εισόδημά σου – τη …μειωμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας !

Την ώρα που αυτοί που ρήμαξαν την Ελλάδα, οικονομικά (νταβατζήδες) και πολιτικά (δεξιοί, κάθε απόχρωσης και χρώματος…), απείραχτοι και ανεξέλεγκτοι, εξακολουθούν το πάρτι τους και περνούν στην αντεπίθεση, την ίδια ώρα που η πολιτική στη χώρα μας καθορίζεται από καμιά πενηνταριά γιαπάκια των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, όσοι περνάμε δύσκολα, διαπαιδαγωγούμαστε για να μην τα βλέπουμε όλ΄ αυτά και ασκούμαστε στο να ενοχοποιούμε άλλους, στη θέση των ουσιαστικών ενόχων : τους άλλους εργαζόμενους !

΄Οσοι διαπαιδαγωγήθηκαν "κατάλληλα", βγαίνουν και εκτονώνονται μετρώντας σφαγμένους εργαζόμενους και καταργημένα δικαιώματα κι αφήνουν επιφωνήματα χαιρεκακίας ! Νομίζουν, οι δυστυχείς, πως με τα λεφτά από τη μείωση των μισθών θ΄ αναπληρωθούν τα κλεμμένα και τα φαγωμένα, η χώρα θα ορθοποδήσει κι αυτοί θα σωθούν !...

Πως ; Την κύρια, ως άνω, διαπαιδαγώγηση την κάνει η κυβέρνηση και τα στελέχη της ;

Είχα την εντύπωση πως οι βρωμερές ιδέες του Μίλτον Φρήντμαν και της σιχαμερής Σχολής του Σικάγου, είχαν χρεοκοπήσει. Είχα πιστέψει πως ο Μάνος κι ο Ανδριανόπουλος, καθώς και οι ελεεινές ιδέες και απόψεις τους, είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ (μετά τη μαλακία του Γιώργου) και δεν είχαν προλάβει να το μολύνουν. Μάλλον πρέπει ν΄ αλλάξω εκτίμηση !...

Στο άρθρο χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς, πολύτιμες ιδέες και εκφράσεις από σχόλιο του Πέτρου Κ.
για την μεταφορά kiklonas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...