Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Κύριε πρόεδρε

Η τέλεια Δημοκρατία όπως γνωρίζετε είναι ουτοπία ,αλλά μια σχετική έστω καλή και λειτουργική είναι η επιδίωξη κάθε Δημοκράτη. Σήμερα πιστεύετε ότι το πολίτευμα μας είναι μια σχετική Δημοκρατία; Πιστεύετε ότι το Κοινοβούλιο εξασκεί κατά το Σύνταγμα τα καθήκοντα του; Πιστεύετε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ανταποκρίνεται στην αποστολή της;

Για πολλά χρόνια τώρα γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει σε όλους τους τομείς της Ελληνική επικράτειας . Δεν είναι η πρόθεσή μας να σας υπαγορεύσουμε το τι πρέπει να κάνετε, αλλά το τι δεν γίνεται συνολικά και που κατά την γνώμη μας οδηγείτε την χώρα.

Αν εξαιρέσουμε τον κ. Ραγκούση που δουλεύει σωστά και τον κ. Λοβέρδο που μόνος αγωνίζεται κόντρα στα Διαπλεκόμενα και που πολύ πιθανόν να αποτύχει και αυτός διότι δεν έχει τη στήριξη που χρειάζεται, όλοι οι άλλοι Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση είναι εντελώς άχρηστοι, άσχετοι, ανεύθυνοι, ευθυνόφοβοι και τελικά όχι μόνο επιδεινώνουν την κατάσταση αλλά είναι επικίνδυνοι για την Χώρα. Οι σημερινοί πολιτικοί οδηγούν την Ελλάδα σε απελπιστική θέση, άκρως επικίνδυνη για τον Λαό αλλά και για την Εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας… και το γνωρίζεται.

Κ. Παπούλια δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο επιτρέψατε να υπογραφεί ένα τέτοιο Μνημόνιο με περιορισμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας! Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχετε παρέμβει ούτε μια φορά στην απαράδεκτη πολιτική που εκφράζεται από διάφορα κόμματα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κι εσεις δεν αντιλαμβάνεσθε που βρίσκεται η χώρα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως αρκείσθε στο ρόλο του «Πιλάτου» του Ελληνικού Γολγοθά.

Γιατί λοιπόν δεν έχετε κάνει ούτε μια παραίνεση στους πολιτικούς για συγκρότηση διακομματικού Εθνικού Συμβουλίου Στρατηγικής για τη χώρα;

Γιατί ομοίως δεν τους καλέσατε ποτέ να συγκροτηθεί ένα Υπερκομματικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας για τη χώρα;

Γιατί αφού η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη και δύσκολη δεν τους καλέσατε να συγκροτήσουν ένα υπερκομματικό Διευθυντήριο Οικονομικής Στρατηγικής με δική σας πρόταση πλειοψηφίας εξωκοινοβουλευτικών οικονομολόγων και με μειοψηφική συμμετοχή των κομμάτων που να σχεδιάζει υπεύθυνα τις κινήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας της Χώρας;

Γιατί επιτρέψατε σε ένα άτομο τον κ. Παπακωνσταντίνου να χειρίζεται ζητήματα τόσο κρίσιμα και καθοριστικά; Την ευθύνη δεν την έχει μόνο αυτός αλλά και ο Πρωθυπουργός και σεις και ολόκληρη η Βουλή που το επιτρέψατε.

Γιατί δεν έχετε πάρει θέση για άμεση επίλυση του ζητήματος των λαθρομεταναστών;

Αν δεν πάρετε χρήματα από τους έχοντες και κατέχοντες και αν δεν τα διαχειριστείτε με απόλυτη διαφάνεια και υπεύθυνα … ΤΙΠΟΤΕ δεν γίνεται.

Κ. Πρόεδρε

Aπευθύνουμε σε σας TO ΕΣΧΑΤΟ S.O.S. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραθέτουμε την δική μας πρόταση εξόδου από την κρίση που εδώ και ένα χρόνο έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές.

Ενας Ελληνας πολίτης...diaskronos

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ :

GALAXIAKO.BLOGSPOT.COM

ΠΡΟΤΑΣΗ

1) Nα μπουν εισαγγελείς και ορκωτοί λογιστές ( εν ανάγκη ξένοι )στη Βουλή ,στην ΕΡΤ, στους Δήμους ,τις ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, τις πολεοδομίες, τους Συνεταιρισμούς, τα Δασαρχεία τους Οργανισμούς…. γιατί είναι άντρα διαφθοράς και ρεμούλας και να έχουμε αποτελέσματα στις αναθέσεις έργων, στις πλασματικές υπερωρίες , αποζημιώσεις κ.λ.π. Επιτέλους οι καταχραστές να αποκαλυφθούν και να μπουν φυλακή..μικροί και μεγάλοι.

2) Να επιστραφούν άμεσα τα (πόσα;) δις ευρώ ζεστό χρήμα που ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου χάρισαν στους Τραπεζίτες χωρίς δεύτερη κουβέντα .

3) Φορολογία μέχρι και 5% των κεφαλαίων όλων των Τραπεζών ως αντιστάθμισμα των υπέρογκων και παράνομων ποσών που εισέπρατταν δεκάδες χρόνια από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και τα υπερκέρδη πανωτόκια και την ανεξέλεγκτη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων των ασφαλισμένων από ιδρύσεώς τους μέχρι την πλήρη και τελειωτική αφαίμαξή τους.

4) Φορολογία ακίνητης περιουσίας μεγαλύτερης από 1 εκατομ ευρώ μέχρι και 5% είτε είναι ιδιωτική είτε εταιρική είτε offshore …..

5) Η εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη να περάσει στο Δημόσιο ολόκληρη εκτός από τους ναούς, τα μοναστήρια, και τα ιδρύματα ως κτιριακά συγκροτήματα και ένα αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο όπου υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Διαφορετικά να σταματήσει κάθε μισθοδοσία και συντάξεις των Μητροπολιτών και ιερέων κ.λ.π. καθώς και κάθε επιχορήγηση από το Δημόσιο προς εκκλησίες ,μοναστήρια κ.λ.π.

6) Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για όλους και να φορολογηθούν αναλόγως οι περιουσίες καθώς και τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Να αξιοποιηθεί η Δημόσια ακίνητη περιουσία με διαφάνεια, με διαδικασίες συμφέρουσες για το Δημόσιο και οχι με πλιάτσικο... και με αυστηρές προϋποθέσεις για τις παραμεθόριες περιοχές.

8) Να καταρτιστεί εθνικό μισθολόγιο από τον πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο με στόχο να πάει ο καθένας στον πάγκο του. Δηλαδή ανώτερος μισθός 4000-4500 ευρώ και κατώτερος μισθός 1200 ,ή σύνταξη από 1000 έως 2000 ευρώ και βέβαια με πολύ προσοχή, αξιοκρατία, απόδοση και δικαιοσύνη.. Χωρίς κανένα επίδομα και για κανέναν , μπόνους, πριμ, ενοίκια, εκτός έδρας, συμβούλια, εκλογικά, πλασματικές υπερωρίες, στολών, καυσόξυλων…και χίλια δυο, φαιδρές δικαιολογίες για αγρίους…. εκτός από το οικογενειακό- παιδιών, θέσης, μεταπτυχιακά και βαρέα ανθυγιεινά.

9) Να καταβληθούν όλες οι εισφορές στα Ταμεία, και το ΙΚΑ από όλους τους οφειλέτες…ΜΜΕ, Εφημερίδες, Επιχειρήσεις, Δημόσιο κ.λ.π.

10) Ιδιαίτερα για τις Ασφαλιστικές εταιρείες άμεσα πρέπει να μπουν εισαγγελείς και να δεσμευτούν τα κεφάλαια και τα ακίνητα διότι πάνε όλες για δήθεν πτώχευση… αφού για χρόνια συσσώρευαν τεράστια κεφάλαια από τις ασφαλιστικές εισφορές λειτουργώντας σαν «πυραμίδες» με πρότυπα την “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” την “Comercial valiu” κ.λ.π.

11) Να σταματήσει άμεσα κάθε επιχορήγηση σε ποδοσφαιρικά και αθλητικά σωματεία πλην των Εθνικών ομάδων και μόνο καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων κάθε είδους πλήν των Δημοτικών-κρατικών –ενικών θεάτρων –μουσικής κ.λ.π..

12) Να παραχωρηθούν-πωληθούν άδειες για τις συχνότητες των ΜΜΕ-καναλιών-ραδιοσταθμών και όσοι ενδιαφέρονται να τις αγοράσουν, διαφορετικά να κλείσουν. Εννοείτε οτι στις συμβάσεις θα περιέχεται και δεσμευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

13) Τα κεφάλαια αυτά να χρησιμοποιηθούν για απόσβεση του μισού χρέους τουλάχιστον αν δεν είναι δυνατή η εξολοκλήρου διαγραφή του και για νέες θέσεις εργασίας Η διαχείριση των κεφαλαίων ως ΑΕΠ να γίνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα με πλήρη διαφάνεια, με ελεγκτικό διακομματικό μηχανισμό μέχρι δεκάρας και ποινικές ευθύνες από κακούργημα ως έσχατη προδοσία και ισόβια για οποιοδήποτε μεγάλη κατάχρηση και στραβοπάτημα.

14) Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα.

15) Nα γίνει διακομματικό Εθνικό Συμβούλιο για χάραξη εξωτερικής-εθνικής πολιτικής με βάση το Σύνταγμα απαρέγκλιτα.

16) Να μειωθούν οι βουλευτές σε 150 και να σταματήσει άμεσα η συνταξιοδότηση των βουλευτών.

17) Να διατεθούν όλα τα παραπάνω κεφάλαια για Δημόσια έργα και μελετημένες παρεμβάσεις σε δυναμικούς –παραγωγικούς τομείς σε συνδυασμό με πραγματικά πράσινη ανάπτυξη με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του μαρασμού της χώρας Φράγματα, Ταμιευτήρες, ανεμογεννήτριες, Ηλιακά-φωτοβολταικά πάρκα, Ουσιαστικούς ελεγχόμενους Συνεταιρισμούς (Γεωργικών, κτηνοτροφικών, Ιχθυοκαλλιέργειες) με τυποποίηση προϊόντων και ανταγωνιστική ποιότητα εν ανάγκη και με υποχρεωτικούς αναδασμούς σε επιλεγμένες περιοχές.

18) Να δοθεί πολιτικό άσυλο σε ένα 5-6% που πληρουν τις προϋποθέσεις και υπόλοιποι λαθρομετανάστες ή να απελαθούν με συνοπτικές διαδικασίες ή και σε ένα μέρος να τους δοθούν χαρτιά να πάνε σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση να μη ξεπερνούν το 5-6 % του Ελληνικού πληθυσμού και μάλιστα ισόρροπα. δηλαδή να μη πάνε όλοι ας πούμε ..σε ένα νομό.

19) Εάν δεν αρέσουν τα παραπάνω στην Τρόικα... να επανέλθουμε σε ελεγχόμενη οικονομία και δασμολόγηση των εισαγωγών με ταυτόχρονη προώθηση των εγχώριων προϊόντων.

20) Προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο να διαγραφεί το χρέος.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα ψηφίσουν σε μια συνεδρία οι 300 της Βουλής και να αρθούν οι κάθε είδους παραγραφές, εν ανάγκη με αλλαγή του Συντάγματος. Δεν μπορούν πλέον ούτε να κρύβονται πίσω από το Σύνταγμα . Όλα γίνονται αν υπάρχει θέληση . Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους και θα την βρούμε την άκρη.
Τέλος… όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη πρόταση…προφανώς θα εννοεί ότι οι μισοί Έλληνες πρέπει να μείνουν άστεγοι και άνεργοι.

ΥΓ1 Αν κάποιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζονται... είμαστε πρόθυμοι να τους εξηγήσουμε με λεπτομέρειες τα πάντα.

Galaxiako.blogspot.com 2 Μάρτη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...