Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ... ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Το παραμυθάκι της ανάπτυξης που ανέξοδα και ψευδώς επικαλούνται Ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου είναι καταπραϋντικό και κατασταλτικό της οργής του λαού , αλλά για πόσο ακόμα;;; Την τάχα ανάπτυξη που συχνά επικαλούνται και κοροϊδεύουν τον κόσμο μόνο με λόγια σιγά –σιγά γίνεται όλο και πιο φανερό ότι πρόκειται για απάτη!

Δεν χρειάζεται κάποιος πτυχία και περγαμηνές για να καταλάβει ο πολίτης ότι τον κοροϊδεύουν. Απλή λογική είναι…

Ο Δημόσιος τομέας με το αβάσταχτο χρέος που κουβαλάει και με την πλήρη αδυναμία δανεισμού (ο δανεισμός βέβαια τώρα θα ήταν η ταφόπλακα του έθνους) είναι αδύνατο να χρηματοδοτήσει Δημόσια έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά να συντηρήσει τις υπάρχουσες υποδομές … άρα ανάπτυξη με μοχλό το κράτος δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ο Ιδιωτικός τομέας συνεχώς συρρικνώνεται η Βιομηχανία και η Βιοτεχνία λόγω του ανταγωνισμού των ξένων μονοπωλίων που δεν γίνεται να ανταγωνιστούν μα τις υπάρχουσες ισχύουσες συνθήκες της Παγκοσμιοποίησης π.χ. το όποιο προϊόν σου το φέρνουν πολύ φτηνότερο από την πολυεθνική της Κίνας όπου το μεροκάματο είναι 1 ευρώ! Ποιος ιδιώτης λοιπόν θα επενδύσει σε Βιομηχανία και Βιοτεχνία;…Κανείς!!! Όσο για τον τομέα του εμπορίου και των καταστημάτων από τη μια η εισβολή των ξένων πολυκαταστημάτων που ο μικρός ιθαγενής μαγαζάτορας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί για ευνόητους λόγους από την άλλη η μείωση της κατανάλωσης λόγω οικονομικής δυσπραγίας των καταναλωτών. Άρα καμία ανάπτυξη! Ανάπτυξη δεν γίνεται με ευχές.

Έχουμε κάνει μια Πρόταση εξόδου από την κρίση εδώ στο blog όπου λέμε πως μπορεί να γίνει ανάπτυξη… μόνο που χρειάζεται άλλη πολιτική εκ βάθρων. Ακόμα μια πρόταση για Κτηνοτροφική Ανάπτυξη.

Χωρίς χρήμα και άλλη πολιτική Ανάπτυξη δεν γίνεται… Όσοι μιλούν γιαυτή γενικά και αόριστα πολύ απλά κοροϊδεύουν!

Ντοκυμαντέρ "ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ" για το μεγάλο κόλπο του Χρέους

diaskronos -galaxiako.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...