Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ή …ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ;


γράφει ο diaskronos

Αυτό είναι το πραγματικό επίκαιρο ερώτημα προς όλους…

Στο σημείο που έφτασε η χώρα μας αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε ή σε ενότητα της Αριστεράς με κεντρώα στρώματα για την οικοδόμηση κάποιου μοντέλου Δημοκρατίας …ή θα μείνουμε απαθείς στην πολιτική-κοινωνική –οικονομική κατρακύλα που με μαθηματική ακρίβεια θα φέρει συντηρητισμό της κοινωνίας με επιβολή από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κάποια μορφή ακροδεξιού εθνικοσοσιαλισμού.

Πρέπει άμεσα η Αριστερά και εννοούμε ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΛΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΣΠΙΘΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ,… να οικοδομήσουν ένα Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο με βασικούς άξονες και προτάσεις –απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως Ανάπτυξη, η διαχείριση του χρέους, Ανεργία, Εγκληματικότητα, Λαθρομετανάστες, εκσυγχρονισμός για ανταγωνιστική αγροτική – κτηνοτροφική παραγωγή και οικονομία, Εξωτερική πολιτική, Διεκδίκηση και προστασία εθνικών προϊόντων, εξαγωγές, επαναφορά δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα. κ.λ.π. ώστε να μπορέσει να σταθεί μια κάποια μορφή ανάπτυξης.

Πρέπει οι πολίτες να έχουν απαντήσεις καθαρές… π.χ. Ο πολίτης που του έχουν διαρρήξει το σπίτι 10 φορές ,θέλει να ξέρει ότι δεν θα γίνουν 11. .. Ο Άνεργος πως, πότε, που θα βρει δουλειά… Ο Αγρότης πως ,που, πόσο θα παράγει και πουλήσει την σοδιά του… Ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς, το ίδιο… Οι υπηρεσίες-μαγαζιά –ξενοδοχεία, πως θα γίνουν ανταγωνιστικοί στον Τουρισμό… Οι επενδυτές πως θα είναι ανταγωνιστικοί στο Παγκόσμιο περιβάλλον…

Πρέπει άμεσα τα κόμματα και οι μικροομάδες της Αριστεράς να συνέλθουν ,να βγουν από τους λαβύρινθους των διασπάσεων, της υψηλής ανεγκέφαλης κριτικής, του εγωιστικού αλάθητο του καθενός, των προσωπικών διαγκωνισμών των επιπόλαια καμουφλαρισμένων με τάχα μαρξιστικά-Λενινιστικά κατά το δοκούν επιχειρήματα… και να δουν τις ανάγκες του τόπου, τις δυνατότητες της Αριστεράς και την επείγουσα αναγκαιότητα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Διαφορετικά θα παίξουν όλοι τους το παιγνίδι της πιο μαύρης αντίδρασης και θα είναι υπεύθυνοι για το πισωγύρισμα της κοινωνίας. Θα είναι όλοι τους συνεργοί στη πιο μαύρη σελίδα του τόπου μετά το 1940-49.

Δεν είναι δυνατό επί 37 χρόνια μεταπολίτευση 30-50 μικροομάδες να κρατούν σημαιάκια να σχηματίζουν δυάδες και τριάδες και ταυτόχρονα να παριστάνουν τους μοναδικούς σωστούς-αλάθητους μεταβάλλοντας ολόκληρο το χώρο της Αριστεράς σε τραγελαφική κωμωδία. Αν η Αριστερά δεν κατανοήσει το επίκαιρο και επείγον ζήτημα…αν δεν προχωρήσει στα παραπάνω…τότε μοιραία η κοινωνία θα στραφεί υποβοηθούμενη βέβαια από τα ΜΜΕ κ.λ.π. προς την Ακροδεξιά για να βρει τις όποιες αντιδημοκρατικές έστω απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα… κάτι που έγινε πάλι το 1965-67 με αποτέλεσμα την Χούντα.

galaxiako.blogspot.com 04/12/2010

5 σχόλια:

  1. Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Πάνος Καμμένος, βουλευτής της Ν.Δ., την περασμένη Παρασκευή σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο δημοσιογράφος κάποια στιγμή αυθόρμητα αναφώνησε: "Ο λόγος σας είναι κάτι μεταξύ Τσε Γκεβάρα και Γιάννη Ρίτσου".
    Λοιπόν τι στενοχωριέσαι; Εφόσον η δεξιά, εδώ στην Ελλάδα, εκφράζεται με αριστερό λόγο, παει να πει, ότι η αριστερά είναι σε "πολύ καλό δρόμο"...Ίσια προς τη γωνία! Ποιος λοιπόν να τη θέλει για σύμμαχο; Ασ' την να βράζει στο ζουμί της, ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε εκτιμώ πολύ το καλό χιούμορ... άκου...σε μια συνέντευξη του Στ.Πατακού το 72 αν δεν κάνω λάθος προς τους δημοσιογράφους ξένων ανταποκριτών... τον ρώτησαν λοιπόν ποιά ειναι η γνώμη του για τα βασανηστήρια ΕΑΤ-ΕΣΑ ... και ο Πατακός με απερίγραπτο ειρωνικό χαμόγελο απαντάει...που τα είδατε αυτά;... αυτά τα λένε οι αναρχικοί..εμείς τους αγαπάμε!
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοκρατία και αριστερά είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους. Θυμηθείτε ότι ο δημοκράτης Βενιζέλος καταδίκασε πρώτος την κομμουνιστική αριστερά στην Ελλάδα (νόμος για το ιδιώνυμο). Πάντοτε ήσαν οι φθορείς της πατρίδος και νοσταλγοίτης ολοκληρωτικής (έρυθρός φασισμός) δικτατορίας.
    Το ζητούμενο στην Ελλάδα είναι να φύγουμε απο τις εισαγώμενες ιδεοληψίες των διεθνών τραπεζιτών και να φροντίσουμε την πατρίδα μας το έθνος μας για να επιβιώσουμε στους δύσκολους σημερινούς καιρούς. ΟΤΑΝ οι απόσεις παίρνονται στην ΑΘΗΝΑ για το συμφέρον του λαού και του έθνους ΔΕΝ μας απασχολεί πως χαρακτηρίζουν τους κυβερνώντες οι μισθοφόροι των ξένων!!!
    Έλληνας Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε τον όρο Αριστερά όπως και το Δεξιά τον χρησιμοποιούμε πλέον σχεδόν "Γεωγραφικά"!!! Συμφωνώ στα υπόλοιπα. Εμείς ως Ελληνες θέλουμε τη ουσιαστική Δημοκρατία με ανθρωπισμό...μακριά απο το φασισμό,ναζισμό,Σιωνισμό, ρατσισμό.Οποιος λοιπόν στην πράξη ειναι με το λαό,τη Δημοκρατία,την ελευθερία,την ισοπολιτεία, τη Δικαιοσύνη για όλους...αυτός ειναι μαζί μας, εμεις μαζί του...και πάνω απ`'ολα η χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και κάτι ακόμα .Αυτά που γράφουμε τα εννοούμε. Το τι δηλώνει κάποιος..όπως η Παπαρήγα μας αφήνει εντελώς αδιάφορους!!! Εμεις κοιτάμε την πράξη!!! αυτή ειναι που δίνει αλάθητο στίγμα για το τι επιδιώκει κάποιος... Εμεις λοιπόν προτάσουμε την Ελλάδα πέρα απο κάθε τι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...