Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Ιδού το «μέτρο», Ιδού και η Αλήθεια…κ. Μπογιόπουλε και ουχί μόνο τα «χαλκεία!!!

Κ. Μπογιόπουλε γνωρίζεται ότι ένας Μαθηματικός-εκπαιδευτικός-Δάσκαλος… με 30 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση παίρνει 22.000 ευρώ το χρόνο;

Γνωρίζεται πόσο παίρνουν οι εργάτες,οι συνταξιούχοι,οι ωρομίσθιοι,οι τετραωρίτες,...και τι κάνουν οι χιλιάδες ΑΝΕΡΓΟΙ κυρίως νέοι;;;;;

Γνωρίζεται ότι η καθαρίστρια στον ΟΠΑΠ παίρνει 87.000 ευρώ; Οι οδηγοί του ΟΠΑΠ 110.000; Η καθαρίστρια της εφορίας 35.000; Ο κλητήρας της Εφορίας 35000 με απολυτήριο Δημοτικού; Οι Βουλευτές, ,οι Δικαστικοί,..κ.λ.π.

Αλήθεια γνωρίζεται ότι ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ παίρνει 185.000;

Γνωρίζετε πόσα παίρνουν οι κύριοι της ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΟΤΟΕ,ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,ΟΛΜΕ,ΔΟΕ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ,ΔΕΚΟ…κ.λ.π.για αυτούς δεν έχετε στοιχεία;;;

Γνωρίζεται ότι ένα Συνέδριο της ΓΣΕΕ στοίχισε 110.000.000 ευρώ και πότε καταγγείλατε αυτή την ασυδοσία;;;…. Τι μας λέτε δηλαδή;…Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ, ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΌΡΙΑ!!! Προφανώς και γνωρίζετε πολύ περισσότερα δεν αμφιβάλω…ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΎΡΑ- ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ … όπως και για τους λόγους που δεν τα λέτε… Το κομματικό κακώς νοούμενο συμφέρον και η νοοτροπία του μαζεύετε ψήφους ότι και νάναι σας έχουν οδηγήσει πολύ μακριά από το μέτρο και την πραγματικότητα...ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!!!

Η άνευ όρων στήριξη των ρετιρέ…Ολυμπιακή ,ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ,… ΔΕΚΟ γενικώς και όχι μόνο δεν ειναι λάθος αλλά επιλογή σας...και δεν καταλογίζοντε ως θαραλέα ενέργεια αλλά ως θρασύτατη και προκλιτική συγκάλυψη διαπλεκόμενων πολιτικο-κομματικων-ατομικων συμφερόντων.!!!

Ο μέσος όρος των 40.772 ευρώ που αναφέρεσθε κ. Μπογιόπουλε, σημαίνει ότι κάποιοι …το ένα τρίτο περίπου παίρνουν 50000 και 55000…60000…και επομένως ανήκουν στα ρετιρέ! Ότι κι αν πεις!!!Ρετιρέ δεν είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι αλλά …

Ρετιρέ είναι και ήταν όλοι αυτοί περίπου οι μισοί που τα παίρνουν –και ανευ προσόντων και προσφοράς- στον ΟΠΑΠ, στη ΒΟΥΛΗ, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις άλλες ΔΕΚΟ, οι Δικαστικοί κ.λ.π.

Οταν λοιπόν μιλάς για Αλχημεία,και για αθλιότητες, δεν γίνεται να κάνεις ακριβώς τα ίδια!!!

Δεν μπορείς ουτε να κρύβεσαι πίσω απο ανάποδες Αλχημείες ούτε να κουκουλώνεις την Αλήθεια με αντίστροφες Αθλιότητες:::

Και θα σου πω και τούτο .."Εκεί που εισαι ήμουνα και δω που ειμαι -πιθανον-θάρθεις"....Το θράσος δεν ειναι Θάρος... Η καταγγελία των golden boys, των κεφαλαιοκρατών..κ.λ.π. ειναι το εύκολο που το κάνουν όλοι !!! Το δύσκολο ειναι να τα βάλεις με όλα τα τρωκτικά, παρασιτικά,λούμπεν στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας...Να κάνεις ανάλυση της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και να βγάλεις έξω τα στρώματα -ρετιρέ που ειναι εναντίον της εργατικής τάξης...Δεν γίνεται να ειμαστε όλοι μαζί...ο Μαρξ τα έλεγε οχι εγώ.

ΠΟΤΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;...ΠΟΤΕ!!!

Οταν λέγεται η μισή αλήθεια..τότε ειναι συγκάληψη της μισής βρωμιάς!!!

Και για να ειμαι δίκαιος παραθέτω το άρθρο του κ. Μπογιόπουλου όπως ειναι αναρτημένο στο blog sibilla...Βέβαια σε ποιούς απευθήνεται δεν κατάλαβα..στους Ανεργους; στους εργαζόμενους των 700 ευρώ; ;;;;;

""" Ιδού τα "ρετιρέ", ιδού και τα "χαλκεία"!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Ας πάρουμε τα ίδια αυτά στοιχεία,
τα δικά τους στοιχεία για τους μισθούς των εργαζόμενων στις πρώην ΔΕΚΟ,
όπως τα έδωσαν και όπως τα μαγείρεψαν τα χαλκεία τους.
Προσέξτε:
Λένε ότι το μέσο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο ανέρχεται σε 40.772 ευρώ.
Τι δεν λένε:
Οτι από το παραπάνω ποσό πρέπει να αφαιρεθεί το 13%, δηλαδή η ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων προς τα Ταμεία τους.
Εφόσον, λοιπόν, αφαιρεθούν τα 5.300 ευρώ της εισφοράς που αντιστοιχεί στα στοιχεία που οι ίδιοι έδωσαν, τότε μένουν 35.472 ευρώ.
Πάμε παρακάτω:
Από τα 35.472 ευρώ που έμειναν μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις, πρέπει στη συνέχεια να αφαιρεθεί ο φόρος που πληρώνει ο εργαζόμενος.
Στην πιο απλή περίπτωση, δηλαδή την περίπτωση που...
έχουμε έναν εργαζόμενο με ένα παιδί, τότε ο φόρος που του αναλογεί (όπως προκύπτει από το φορολογικό που οι ίδιοι ψήφισαν) είναι 6.161 ευρώ.
Αφαιρώντας το φόρο, εκείνο που τελικά μένει ως καθαρό ποσό για τον εργαζόμενο είναι 29.311 ευρώ.
Ηδη, δηλαδή,
από το χαλκευμένο 40.772, πέσαμε στα 29.331 ευρώ!
Αλλά τι σημαίνει αυτό το ποσό; Προσέξτε:
Σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος σε μια πρώην ΔΕΚΟ παίρνει μηνιάτικο 2.093 ευρώ!
Αυτά είναι τα «ρετιρέ»! «Ρετιρέ», ισχυρίζονται, είναι ένας εργαζόμενος, με οικογένεια, με παιδιά, με δέκα, με είκοσι και με τριάντα χρόνια δουλειά, να παίρνει δυο χιλιάρικα!
Ομως, όντως «παίρνει» ακόμα κι αυτά τα δυο χιλιάρικα ο εργαζόμενος;
Η απάντηση είναι σαφής: Οχι!
Η αθλιότητα, δηλαδή, δεν σταματάει εδώ!
Εχει και συνέχεια. Προσοχή:
Αυτά τα 2.093 ευρώ το μήνα, για τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να διασύρει (!) τους εργαζόμενους, είναι ο μέσος όρος!
Είναι, δηλαδή, πλασματικά!
Είναι προϊόν στατιστικής αλχημείας!
Με μια κουβέντα: Αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι ψέματα!
Και είναι ψέματα, γιατί οι «κύριοι της κυβέρνησης», για να βγάλουν αυτά τα «2.093» ευρώ που υποτίθεται ότι παίρνουν οι εργαζόμενοι,
για να διαμορφώσουν αυτόν τον (πλασματικό) μέσο όρο, στα λεγόμενα «έξοδα μισθοδοσίας», έχουν τσουβαλιάσει:
Πρώτον, τα νυχτερινά, τα επιδόματα, τις αργίες και τις υπερωρίες των εργαζομένων (εξαντλητικές υπερωρίες που οφείλονται στο γεγονός ότι, για παράδειγμα, στον ΟΣΕ, υπάρχουν τρεις χιλιάδες οργανικά κενά που τρέχουν να τα καλύψουν οι νυν εργαζόμενοι).
Δεύτερον (εδώ η ελεεινότητα ξεπερνά κάθε όριο), οι «κύριοι της κυβέρνησης», στο λεγόμενο «εργατικό κόστος», έχουν προσθέσει τις παχυλές και προκλητικές αμοιβές που - με κυβερνητική απόφαση - δίνονται
στους προέδρους των ΔΕΚΟ (που οι κυβερνώντες ορίζουν),
στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ (που οι κυβερνώντες βολεύουν),
στους διευθύνοντες συμβούλους των ΔΕΚΟ (που οι κυβερνώντες τακτοποιούν),
στους παρασυμβούλους των ΔΕΚΟ (που οι κυβερνώντες διορίζουν) και
στους παρατρεχάμενους των ΔΕΚΟ (που οι κυβερνώντες τοποθετούν)!
Τρίτον (εδώ η ελεεινότητα ανεβαίνει στο «τετράγωνο»), οι «κύριοι της κυβέρνησης» έχουν προσθέσει τα εργολαβικά, δηλαδή τα σκανδαλώδη ποσά που δίνονται στους εργολάβους, στους οποίους ανατίθενται δουλειές του δημοσίου, και στις οποίες οι εργολάβοι απασχολούν τις «Κούνεβες»!
Οι κυβερνώντες, δηλαδή,
παίρνουν τα «χοντρά» που έχουν εξασφαλίσει για τα «γκόλντεν μπόυς» τους και για τους εργολάβους - «δουλέμπορους», τα αθροίζουν στο μισθό των εργαζομένων και μετά τα «φορτώνουν» στους εργαζόμενους, με την απάτη του «μέσου όρου»!
Ετσι, λοιπον, βγαίνουν ακόμα κι αυτά τα δυο χιλιάρικα το μήνα, που (υποτίθεται) ότι αμείβονται τα... «ρετιρέ»!
Ετσι ενεργούν οι άθλιοι που μας κυβερνούν!
Και με αυτούς τους άθλιους τρόπους είναι που προσπαθούν να βάλουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να «φαγωθούν» με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα!
Σημ: Από όσα λένε οι κυβερνώντες ότι παίρνουν οι εργαζόμενοι, δεν είχαν την τσίπα να αφαιρέσουν, τουλάχιστον, αυτά που τους έχουν κόψει λόγω μνημονίου! Τόσο άθλιοι είναι!
"Ριζοσπάστης """

galaxiako.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...