Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΟΨΗ...

Ο Καραμανλής 5,5 χρόνια με δανεικά ...χάριζε, ξόδευε, έτρωγε...και κυβερνούσε λεηλατώντας κάθε τομέα ...ώσπου αποχώρησε με πλήρη αδιαφορία για το κατάντημα αυτού του τόπου...βουρ για διακοπές....................

Ήρθε ο Παπανδρέου να κυβερνήσει...αλλά με ποιούς;;; Τον Δρούτσα, τον Γερουλάνο, τη Γκεραίκου, την Κατσέλη, την Διαμαντοπούλου, την Δραγώνα,την Αποστολάκη,τ ην Μπιρμπίλη, την Μπατζελή, τον Κουτρουμάνο!!!...και την μουσουλμάνα από την Κομοτηνή που πάει και για Δήμαρχος!!!και δηλώνει ότι δηλώνει...Δεν ήξερες ρε Γιώργο;;; Δε ρώταγες;;;; Πάει καλά...Σήμερα ακόμα δεν βλέπεις;;;; Που νομίζεις ότι θα σε πάνε αυτοί-ες;
Ειλικρινά δεν πίστευα ότι είσαι τόσο ανίκανος και ήδη ξεπέρασες το άχρηστος!!!
Πριν τρία χρόνια (είναι ακόμη αναρτημένο) γράφαμε στον http://kiklonas.wordpress.com/ τα εξής:

{ ".... Ότι κέρδισε ο εργαζόμενος την οκταετία 1981-89, το έχασε από το 1989-έως σήμερα., που η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου βρίσκεται στο 40-50% της αντίστοιχης του 1989! Έκτοτε συστηματικά και μεθοδευμένα, πότε με Κυβερνητικές φοροεπιδρομές-άμεσες και έμμεσες, πότε με αυξήσεις – αρπαχτές των πετρελαιάδων, των πάσης φύσεως καρτέλ (Τράπεζες ,γαλακτοκομικών, νερού, αλυσίδες τροφίμων κ.λ.π….)στράγγισαν τα νοικοκυριά ,τις μικροεπιχειρήσεις και κάθε λογής παραγωγικές μονάδες.
Η υπερσυσσώρευση του πλούτου στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας από τη μια και οι αρπαχτές από ξένους «επενδυτές» από την άλλη Π.χ. Χρηματιστήριο κ.λ.π., αποστέωσαν τη χώρα από κάθε δυνατότητα πραγματικής ανάπτυξης, και έμεινε η εικονική πραγματικότητα των πλασματικών αριθμών.
Ας δούμε αναλυτικά κάθε τομέα-κλάδο οικονομικό
Η Βιομηχανία στην Ελλάδα έχει πάρει την κατιούσα προ πολλού με τις μεταναστεύσεις σε Τουρκία, Ρουμανία Βουλγαρία, F.Y.R.O.M.,κ.λ.π. Οι βιοτεχνίες ακολούθησαν αμέσως μετά και ακόμη ο κλάδος αποδυναμώνεται παραπέρα.. Η Ναυτιλία με την παγκόσμια οικονομική κρίση παροπλίζεται(τα μισά καράβια και επίσημα….δένουν κάβους). Η γεωργία βρίσκεται σε φοβερά δύσκολη κατάσταση διότι χωρίς τις επιδοτήσεις θα είχε τελείως διαλυθεί. ( Όταν το εμφιαλωμένο νερό το πληρώνει ο καταναλωτής ένα ευρώ και το ελαιόλαδο 2,3 ευρώ το λίτρο στον παραγωγό), και δεν μιλάμε για άλλα προϊόντα που είναι ακόμα χειρότερα διότι εκεί απαιτούνται και περισσότερα έξοδα, όπως αμπελουργία, καπνά, βαμβακοκαλλιέργειες ,δημητριακά κ.λ.π. Χωρίς καμιά προστασία από το κράτος π.χ. (Σαπίζουν τα σταφύλια διότι κάποιοι κάνουν εισαγωγές μούστου από την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αργεντινή… με τα καράβια στο Κατάκολο και μετά πουλάνε το κρασί για ελληνικό ή τα χέρσα κτήματα της Αιτωλοακαρνανίας με το σταμάτημα της καλλιέργειας του καπνού..). Η κτηνοτροφία έχει γίνει εντελώς ασύμφορη για τον κτηνοτρόφο. Χωρίς την επιδότηση θα είχε μειωθεί δραματικά. Οι εισαγωγές κρεάτων κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση! Η ελεύθερη αλιεία τελείωσε ως κλάδος παραγωγικός-εξαγωγικός λόγω Ε.Ο.Κ. και Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου διότι η υπεραλίευση της Μεσογείου ήδη δημιουργεί περιβαλλοντική καταστροφή). Οι ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι στιγμής είναι ο μόνος τομέας που παρουσιάζει μια αυτοδύναμη αντοχή, που όμως δεν έχουν σπουδαίο μερίδιο εργατικού δυναμικού. Ο Τουρισμός ήδη έχει αρχίσει να μειώνεται και οι προβλέψεις για την επόμενη σαιζόν είναι δυσοίωνες. Με την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια κρίση ο Τουρισμός νομίζω ότι θα μειωθεί κατά 30% περίπου. Ποιος κλάδος θα απορροφήσει την ανεργία; Οι υπηρεσίες και το Δημόσιο που πρέπει να συρρικνωθούν; ΚΑΝΕΝΑΣ! Πλουτοπαραγωγικές άλλες πηγές δεν έχουμε ως χώρα για να ελπίζουμε ότι ξεπουλώντας θα ισοφαρίσουμε το ισοζύγιο. ΑΡΑ: Η ανεργία που θα προκύψει από όλους τους κλάδους συν τους οικονομικούς μετανάστες που αυξάνονται ανεξέλεγκτα θα εκτοξευθεί σε τεράστια νούμερα. Επόμενο είναι αυτοί που τίποτε δεν έκαναν να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση να αρχίσουν τα τρικ και τις αλχημείες των αριθμών. Θα βάλουν σε πλήρη ανάπτυξη τα σχέδια του τριωρίτη υποαπασχολούμενου και ανασφάλιστου εργαζόμενου, του δανεικού, του ενοικιαζόμενου ευκαιριακής απασχόλησης .κ.λ.π. δηλαδή για ένα κομμάτι ξερό ψωμί!

Λύσεις μέσα στο σύστημα όσο κι αν ψάξετε δυστυχώς δεν θα βρείτε!!! Το λαϊκό κίνημα σήμερα δεν μπορεί να βάζει ως στόχους δήθεν αυξήσεις, επίδομα θέρμανσης, Ταμείο φτώχειας και κουραφέξαλα! Ούτε βέβαια με την ανερμάτιστη Κ.Κ.Εδικη λογική της αντίστασης, της αντεπίθεσης τάχα και γενικώς!, χωρίς καμία πρόταση αντίστασης ή αντεπίθεσης, που να δίνει διέξοδο συγκεκριμένο. Ανέξοδο, λαϊκίζον, λεκτικό ανταρτιλίκι.

Ο μόνος λογικός δρόμος και τρόπος για να ανακάμψει η χώρα και η κοινωνία μας είναι η αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα! Κρατικοποίηση 2-3 Τραπεζών, Ανάπτυξη παραγωγικών τομέων –κλάδων, Μετατροπή του κοινοβουλευτικού ολιγαρχικού πολιτεύματος, σε ουσιαστική Δημοκρατία με όλα τα σχετικά (Ισονομία, αξιοκρατία ,Δικαιοσύνη… που σήμερα δεν υπάρχουν).Μιλάμε για ελεγχόμενο σοσιαλιστικό σύστημα Και επειδή το blog δεν είναι κόμμα-κίνημα…. …..προτείνουμε…………….λεμε….π.χ. Θα μπορούσε ένα κόμμα-κίνημα και ποιο να προτείνει: Απόσυρση των καταθέσεων μέχρι νεοτέρας.. Δηλαδή τι θα γινόταν; Θα φαλίριζαν οι Τραπεζίτες; Να η ευκαιρία να τις κρατικοποιήσεις.

Θα μπορούσε ένα κόμμα –κίνημα να προτείνει: Μην αγοράζετε το τάδε προϊόν του τάδε καρτέλ… μέχρι να κλείσει και μετά του επόμενου. Τότε να είστε βέβαιοι ότι δε θα πληρώναμε το ελληνικό γιαούρτι ακριβότερα από τη Γερμανία! Άρα το σωστό ερώτημα είναι : Υπάρχει κόμμα-κίνημα που ενδιαφέρεται για τον πολίτη; Ο μεγάλος κορμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέρος της βάσης του Κ.Κ.Ε., καθώς και ανένταχτοι πολίτες μπορούν να οικοδομήσουν ένα τέτοιο κίνημα! Φαίνεται ουτοπία αλλά αν ξέρετε άλλο τρόπο πείτε τον….

Μπορεί να φαίνεται κομμάτι αναρχικό σήμερα …..

σε λίγους μήνες θα είναι ο μοναδικός δύσκολος δρόμος....

ΕΥ.ΔΙ. 23/11/2007 ..."}

Αυτά γράφαμε... τότε το 2007...Σήμερα μετά την χρεοκοπία και την αδυναμία να στηθεί ένας φορέας υγιής για να προχωρήσει στην αναδιανομή του πλούτου και να εφαρμόσει μια ελεγχόμενα κλειστή οικονομία συνδυασμένη με ραγδαία ανάπτυξη κυρίως των Δημοσίων έργων ... το Αδιέξοδο που μπαίνουμε είναι πλέον ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και διάφορα αερολογίζοντα όντα των κομματικών δικτύων υπόσχονται, οραματίζοντε, κοροϊδεύουν και βαυκαλίζονται με σενάρια σχιζοφρένειας, βλακείας, ασχετοσύνης, μα προ πάντων με ηλίθια καταστροφική επιμονή αναγγέλλοντας "λύσεις" ,"προτάσεις", "προγράμματα", "Μνημόνια"...που τάχα θα μας βγάλουν από την κρίση!!! ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!Δεν βλέπω φως από πουθενά...ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!!! γιατί δεν θα μας βγάλει σε καλό μονοπάτι αυτή η Ιστορία.

galaxiako.blogspot.com 10/10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...