Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Το ΝΑΤΟ άφησε αβοήθητους μετανάστες»... Ειχε προτεραιότητα ο εμφύλιος της Λιβύης!

Ενω μπορούσαν να τους σώσουν !!!και τους ζητούσαν βοήθεια!!! τους άφησαν να πνιγούν!!! Αντί να τους σώσουν και να τους αποβιβάσουν πάλι στην Τυνησία ή τη Λιβύη...και υποτίθεται οτι κάνουν πόλεμο για την προστασία του πληθυσμού!!! Δοξάστε τους!!!

αναδημοσίευση

Κατά την Guardian...Δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, αφέθηκαν αβοήθητοι σε σκάφος ανοικτά των λιβυκών ακτών, αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αγνόησαν την έκκλησή τους να φτάσουν στην Λαμπεντούζα, σύμφωνα με τη Guardian. Τελικά 61 μετανάστες πέθαναν από πείνα και δίψα ενώ 11 άτομα κατάφεραν να επιβιώσουν. Το ΝΑΤΟ διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένα σκάφος με 72 μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες έφυγε στα μέσα Μαρτίου από την Τρίπολη της Λιβύης με προορισμό το ιταλικό νησί. Το σκάφος αντιμετώπισε προβλήματα και παρά το γεγονός ότι ο καπετάνιος του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις ιταλικές λιμενικές αρχές, αλλά και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ, ουδείς προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Τελικά 61 από τους επιβάτες -μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά- πέθαναν από πείνα και δίψα, ενώ 11 άτομα κατάφεραν να επιβιώσουν. «Κάθε μέρα ξυπνούσαμε πάνω στο σκάφος και βρίσκαμε νεκρούς από εξάντληση» δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους επιζώντες.

Από την έρευνα της εφημερίδας προκύπτει ότι οι μετανάστες ήταν από την Νιγηρία, την Αιθιοπία, την Ερυθραία, τη Γκάνα και το Σουδάν. Η εφημερίδα προσπάθησε επίσης να ταυτοποιήσει τα πολεμικά σκάφη που επιχειρούσαν εκείνη την περίοδο στην περιοχή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιο σκάφος αγνόησε το αίτημα των μεταναστών. «Από τα όσα προκύπτουν ενδέχεται να πρόκειται για το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», ωστόσο, και αυτό δεν είναι βέβαιο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαψεύδει το ΝΑΤΟ

Για «ψευδείς» ισχυρισμούς της εφημερίδας έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Κάρμεν Ρομέρο. Η ίδια τόνισε ακόμη πως οι μονάδες του ΝΑΤΟ είχαν επέμβει σε δύο περιπτώσεις τη νύκτα της 26ης προς 27η Μαρτίου για την διάσωση 510 προσφύγων, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί κατόπιν στην Ιταλία.

«Η Μεσόγειος δεν είναι άγρια δύση. Όσοι δεν βοηθούν ανθρώπους στη θάλασσα πρέπει να τιμωρούνται» δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πηγή: 09/05/2011, tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...