Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Η Cia “προετοιμάζεται” ενόψει των εκλογών στη Βενεζουέλα, για την ανατροπή του Chávez

Στις 26 Σεπτέμβρη 2010 θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα και οι αμερικανοί με τον «πρόεδρο της αλλαγής» προετοιμάζουν τα σχέδια ανατροπής του Chávez
Κι εδώ χρησιμοποιούν τη γνωστή σ’ εμάς μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για την υπερψήφιση του «σχεδίου Ανάν». Διεθνείς και ευρωπαϊκές ΜΚΟ, άρχισαν να δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πολιτικές κινήσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ήδη οι πρώτες ΜΚΟ (Acción Democrática, Copei, Primero de Justicia, Alianza al Bravo Pueblo, Proyecto Venezuela, Únete, Súmate), χρηματοδοτήθηκαν -όπως ακριβώς και η οργάνωση του Κώστα Σημίτη (ΟΠΕΚ) στην Κύπρο, αλλά και στην Κούβα και το Ιράν- με 50 εκατομμύρια δολάρια (ακριβώς το ίδιο ποσό που δόθηκε για την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν και αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου), μέσω της αμερικανικής ΜΚΟ National Endowment for Democracy.
Μάλιστα, ανέλαβε ο Larry Palmer καθήκοντα νέου πρέσβη των ΗΠΑ στο Καράκας, ο οποίος έχει ειδικευτεί στην ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ κυβερνήσεων μέσω δημιουργία ΜΚΟ και πολιτικών-κοινωνικών οργανώσεων! Πρόκειται για τον ειδικό που εγκατέστησε πριν ακριβώς ένα χρόνο την αμερικανοκίνητη χούντα στην Ονδούρα (28 Ιούνη 2009).
Για τον νέο αμερικανό πρέσβη η Eva Golinger, νομικός διεθνής κύρους και σοσιαλίστρια, η οποία πήγε προσωπικά στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας, που εποπτεύει τις εκλογές, απαιτώντας να...

ξεκινήσει έρευνα για τις «οικονομικές ενισχύσεις και χρηματοδοτήσεις» κομμάτων, κινημάτων και ΜΚΟ της Βενεζουέλας, τόνισε: «ο Larry Palmer, διορίστηκε πρεσβευτής στη Βενεζουέλα γιατί είναι ειδικός στις αποσταθεροποιήσεις και έχει ως αντικείμενο να ενισχύσει πολιτικές ομάδες στη Βενεζουέλα, όπως ακριβώς έκανε στις προηγούμενες θητείες του στην Ονδούρα και το Εκουαδόρ». Σ’ αυτές τις χώρες, επισήμανε η Eva Golinger «η δουλειά του ήταν να οργανώνει κοινωνικά δίκτυα, να τα χρηματοδοτεί και να τα εντάσσει σε κινήματα που στοχεύουν την “αποκέντρωση της δημοκρατίας”, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οργανώσεις που προωθούσαν την εξέγερση».
Η επιλογή του Larry Palmer, πάντα σύμφωνα με την Eva Golinger, έγινε και με κριτήρια του χρώματός του, επειδή είναι Αφρο-αμερικανός, όπως ο Ομπάμα. Μάλιστα, η επίσημη ιδιότητά του είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Fundación Interamericana», στο καταστατικό του οποίου οι στόχοι είναι «προώθηση οργανώσεων (ΜΚΟ) στη Λατινική Αμερική.
Θα μπορέσουν να επιβάλουν τους δικούς τους ανθρώπους οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ή να κάνουν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα όπως εκείνο στην Ονδούρα;
Στη Βενεζουέλα ο λαός και ο ηγέτης του δεν «παίζουν»…
Η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, τι δουλειά έχει και εμπλέκεται, υπηρετώντας τις ΗΠΑ, στα σχέδια της Cia για τη Λατινική Αμερική;
Υπάρχουν προοδευτικοί ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες; Κι αν ναι, γιατί σιωπούν;

* Μια ακόμη καταγγελία της Cia και των ΗΠΑ για την «εμπλοκή» τους στις εκλογές της Βενεζουέλας, στο έγκυρο και ιστορικό ιταλικό περιοδικό Rinascita (Caracas: manovre Usa in vista del voto di settembre)
** Και για την Κύπρο, ας μην ξεχνάμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...