Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

«ΕΓΡΑΨΕ Η ΤΣΟΥΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ …ΟΤΙ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ»


Δεν αντιλαμβάνομαι τούτη τη μόδα τάχα των σαραντάρηδων, των τριαντάρηδων, της γυναικείας τάχα ποσόστωσης (!) στα ψηφοδέλτια και τις θέσεις. Της τάχα αντιπροσωπευτικότητας νέοι γέροι και παιδιά ,της κολλητής παρέας από τα παλιά, της τυχαίας συνάντησης στα μπάνια ή τα γυμναστήρια…με ισορροπίες, με γυναίκες των πρώην, και κόρες των νύν … Τι φρούτο είναι και τούτο …μα προ παντός… πόσο απλά και χυδαία σερβίρετε!!! Έτσι λοιπόν φτιάχνουμε Κυβέρνηση; Και ασφαλώς έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα κυβερνηθεί προς το καλύτερο αυτός ο τόπος;…

Έτσι μας προκύπτουν τα Ίμια, Αιγαίο, Θράκη, Θωρ.Αβέρωφ, Πολεμικό μουσείο, Ασφαλιστικό, Χρηματιστήριο, υπόθεση Λάλα με κατασκοπεία (θυμάστε την Μπενάκη στη Βουλή που κάρφωνε τον Λάλα στους Αμερικάνους)!
Βουτάμε λοιπόν δυο –τρεις μποέμηδες από τα παλιά, δυο-τρεις κολλητούς από τα μπάνια ή τα φοιτητικά χρόνια ή το γυμναστήριο της γειτονιάς (αρκεί η γειτονιά να είναι βορείων προαστίων) βάζουμε δυο-τρεις γυναίκες στα εύκολα όπως η οικονομία ( για την ποσόστωση δηλαδή ) και τέλος και κανα δυο πιο παλιούς και δοκιμασμένους από τα Ίμια ή και τον Οτσαλάν, ή και τη 17Ν για να σιγουρέψουμε την κατεύθυνση και ανοίγουμε πανιά για το μέλλον !!! βάζουμε και τους εντεταλμένους των Στοών και των Λεσχών και έτοιμη η Κυβέρνηση που θα φουντάρει τη χώρα!!!…με ούριο άνεμο τα Μ.Μ.Ε. που ποντάρουν και πάλι στο χάρισμα των χρεών και άρχισαν το γλείψιμο με καλαμπουράκια για τακούνια, ταγεράκια, τσαντάκια και αυτοκίνητα!
Ε λοιπόν δε φαντάζεστε πόσο πίσω έχω μείνει. Εγώ ο δυστυχής φανταζόμουνα μια Κυβέρνηση όπου στο Υπουργείο Γεωργίας θα το έπαιρνε ένας από τους πέντε –δέκα καλύτερους Έλληνες γεωπόνους, το Εθνικής Άμυνας από του δέκα καλύτερους στρατιωτικούς, το Παιδείας ομοίως δάσκαλος-καθηγητής, το Εξωτερικών διπλωμάτης , το Υγείας γιατρός, το ΥΠΕΧΩΔΕ μηχανικός, το Ναυτιλίας να έχει βγάλει μια Ναυτική σχολή, και αν μη τι άλλο να ξέρει μπάνιο και όχι να τον «πιάνει» η θάλασσα, το Εσωτερικών-Διοίκησης απόφοιτος από μια σχολή Διοίκησης κ.λ.π….Ε λοιπόν δε φανταζόμουνα ποτέ ότι η εξυπνάδα, η οξυδέρκεια, η γνώση, η πείρα, η εργατικότητα, η ισότητα , η εντιμότητα, η παραγωγή πολιτικής καλύπτονται με ποσόστωση, γνωριμίες και συσχετισμούς ή έστω και καλές προθέσεις.
Έγραψε η τσούλα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε…
Και συ λαέ βασανισμένε…τι σ…. ψηφίζεις; Σε προγύμνασαν στα καλλιστεία, στα σουξέ του πεντάλεπτου ,στα τηλεπαιχνίδια ,στο τζόγο των προπο-τζήδικων, στο κυνήγι αρπαχτής, στην επιτυχία της αναρρίχησης , στα εικοσιτετράωρα «πρωινάδικα» των καναλιών σε τέτοιο βαθμό που ξέχασες ότι ψηφίζοντας χαράζεις ανεξίτηλα το μέλλον. Ξέχασες ότι την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Ήπειρο, την εργασία σου ,την υγεία, την Παιδεία ,τον Πολιτισμό ,το μέλλον των παιδιών σου τα εναποθέτεις ουσιαστικά στα χέρια των ανθρώπων που ψηφίζεις…Τι σ… ψηφίζεις λοιπόν;…Και κατά τον Ναζίμ Χικμέτ «δε λέω πως φταις εσύ, αλλά φταις και εσύ» .Έγραφε και ο Μαρξ πολλά και διάφορα, μόνο που αυτά τα έγραφε για το λούμπεν προλεταριάτο…χωρίς να φαντάζεται ο άνθρωπος ότι η δική μας κοινωνία θα μετατραπεί σε απέραντη λούμπεν κοινωνία ή Φρενοκομείο κατά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Λαέ βασανισμένε σε κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα! Σου λένε αυτές είναι πολιτικές θέσεις –δηλαδή του Υπουργού του Υφυπουργού ,των διοικητών, κ.λ.π. Αλλά δε σου λένε τι σημαίνει πολιτικός; Τι είναι πολιτική; Γιατί δε σου λένε ότι ο πολιτικός πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα για να οδηγήσει και σένα και τη Χώρα στο αύριο; Γιατί σε βάζουν να διαλέξεις…και συ διαλέγεις ανάμεσα σε μπασκετμπολίστες ,ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, άεργους ,ακαμάτηδες, βουτυρομπεμπεδες, μοντέλα, παρουσιαστές, καραγκιοζοπαίχτες, γόνους «οικογενειών» χωρίς ικανότητες,….τι περιμένεις μετά να σου συμβεί; Θα σου το πω απλά και με μεγάλο άγχος….αυτό που θα μας συμβεί αφού μας κυβερνούν ανίκανοι είναι ..Κύπρος, Ίμια, Θράκη, Μακεδονία, Χρέη , Ανεργία ….και όλα τα κακά της μοίρας μας … αλίμονο δεν ξέρω τι άλλο.
Θες και παράδειγμα ; Ευχαρίστως!. Σου ανακοίνωσαν τα Μ.Μ.Ε. ότι οι Οικολόγοι –Πράσινοι κατεβαίνουν στις εκλογές τον Ιούνιο 2009. Σε `φεραν από δω σε `φεραν από κει, τους έδωσες 5% και έστειλες τον Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή να σε εκπροσωπήσει!!! χωρίς να γνωρίζεις ποιοί είναι οι κύριοι!!!Να σου ζήσει και καλούς απογόνους με τα Σκόπια! Όπως και οι Μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης που δηλώνουν αυτά που δηλώνουν και κάνουν αυτά που κάνουν.
Θες άλλο;…Ε! Όταν το Θωρηκτό Αβέρωφ γίνεται από τους έχοντες μπ….. και το Πολεμικό Μουσείο από τους γόνους των Κενταυρο-ακαμάτηδων τσοντάδικο…πάρε και κατάλαβε τι γίνεται στον τόπο…Που νομίζεις λαέ μου ότι θα σε πάνε αυτοί;

Θα μου πεις τι προτείνεις εσύ; Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη…αλλά πολύ απλή. Ψάξου… και ξαναψάξου …κάπου κάνεις λάθος! και συ και γω…
Να γίνει ο καθένας καλύτερος !…
… αλλά θα σου πω και τούτο…

* Σε λίγο έρχονται εκλογές…θα σε δω να τρέχεις, να χειροκροτείς, να σκύβεις, να χαμογελάς ,να παθιάζεσαι, να χτυπιέσαι, να παρατάσσεσαι και ν`ακολουθείς τα μπουλούκια σα βρεγμένο σκυλί που περιμένει να γλύψει το κόκαλο που εσκεμμένα του δείχνουν αλλά δεν το πετούν…Τις ξέρω αυτές τις εικόνες ..τις έχω σπουδάσει χρόνια…και το χειρότερο ξέρω ότι θα τις ξαναδώ…

(εν μέρη αναδημοσίευση από kiklona)

Galaxiako blog 28/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...