Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η οργή των αμνών

ανάρτηση του demos-pnyx.blogpost.com
Μήπως θα μπορούσες οργισμένε διαδηλωτή, να μου δώσεις απαντήσεις;
Σε ακούω να καταφέρεσαι εναντίον των δημοσιογράφων, να επιτίθεσαι βίαια εναντίων τους, να πυρπολείς τα van των εξωτερικών μεταδόσεων...
Μετά από τόσες βίαιες προσπάθειες, έχεις δει κάποιο έστω και μικρό αποτέλεσμα, που να δικαιολογεί τη συνέχιση αυτής της τακτικής; Έχεις δει καμιά βελτίωση στον τρόπο που σε ενημερώνουν οι - θα συμφωνήσω μαζί σας - πουλημένοι στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι; Αν έχεις παρατηρήσει κάποια βελτίωση των "υπηρεσιών" τους, άνοιξε μου τα μάτια, γιατί προσωπικά δεν έχω δει καμιά.
Μετά από τόσα καταστήματα, τόσες τράπεζες, κλπ που έχεις κάψει, έχεις δει κάποια πτώση των τιμών, κάποιους ποιο ανθρώπινους όρους από τις τράπεζες; Έχεις δει μήπως να πέφτουν τα επιτόκια των δανείων; Αν ναι, άνοιξε μου τα μάτια, γιατί προσωπικά δεν έχω δει καμιά βελτίωση.
Μετά από τόσες μούντζες, βρισιές, και βία κατά των τριακοσίων, είδες καμιά καλυτέρευση στη ζωή σου; Τους είδες να δείχνουν ότι πήρανε το μήνυμα και πως από δω και πέρα θα φροντίζουν για το καλό της Ελλάδας αντί της προσωπικής τους ευμάρειας; Αν ναι, άνοιξε μου τα μάτια, γιατί προσωπικά μόνο με τα κομματικά τους συμφέροντα τους βλέπω να ασχολούνται και να τσακώνονται.

Χέστηκε ο καναλάρχης αν του κάψεις το van, θα αγοράσει άλλο. Εσύ, οργισμένε διαδηλωτή, να είσαι καλά που τον βοηθάς να θησαυρίζει βάζοντας την τηλεόραση σπίτι σου, αγοράζοντας την εφημερίδα του, ακούγοντας το ραδιόφωνο του. Εσύ οργισμένε αμνέ, έδωσες τη δύναμη στους δημοσιογράφους και τώρα δεν έχεις τα κότσια να τους την πάρεις πίσω. Δεν έχεις τα κότσια να πετάξεις - όχι απλά να κλείσεις - την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, σταματήσεις να αγοράζεις τις φυλλάδες τους. Με τον εαυτό σου να τα βάζεις μπας και τα βρείτε και όχι με τα δημιουργήματα σου, που θα καταντήσουν ανίσχυρα αν σταματήσεις να τα ταΐζεις με το χρήμα σου.

Χέστηκαν οι τράπεζες αν τους βάλεις φωτιά. Εσύ να είσαι καλά οργισμένε αμνέ, που θα τους ακουμπάς τους τόκους του στεγαστικού σου, της πιστωτικής σου, του δανείου για την αγορά αυτοκινήτου, του καταναλωτικού δανείου και όποιου άλλου δανείου έχουν εφεύρει για να σε βάλουν στο λούκι. Σου έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό για να αυξήσεις τις ανάγκες σου, τα έξοδα σου; Σε υποχρέωσε κανένας, εκτός από τον εαυτό σου, να αρχίσεις το πάρε-δώσε με τις τράπεζες; Εσύ δίνεις τη δύναμη στις τράπεζες έχοντας συναλλαγές μαζί τους. Αν έχεις τα κότσια, αποπλήρωσε τα όλα και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου σε τράπεζα. Έχεις τα κότσια;

Δεν φάνε μεσημεριανό οι τριακόσιοι αν τους μουτζώνεις. (Είναι όπως όταν βρίζεις τους μπάτσους "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι". Κανένα αποτέλεσμα. Έχουν συνηθίσει σ' αυτά, είναι μέρος της δουλειάς τους. Τους δίνει δύναμη).
Από τη μια μουτζώνεις τους τριακόσιους και από την άλλη τους ψηφίζεις. Από τη μια τους βρίζεις οργισμένε αμνέ, κι από την άλλη κατεβαίνεις στις διαδηλώσεις μαντρωμένος στο κόμμα τους, στο κόμμα που θα ψηφίσεις και πάλι, στο κόμμα που τους αντιπροσώπους του μουτζώνεις και βρίζεις...
Στη ουσία τον εαυτό σου μουτζώνεις και βρίζεις, γιατί δικοί σου αντιπρόσωποι είναι. Εσύ τους έβαλες στη Βουλή, για σου κάνουν τα ρουσφέτια, για να διορίσουν την κόρη και τον γιο σου και τα ανίψια σου και τα εγγόνια σου στο δημόσιο (για το δάκο και καλά, άσχετα αν βγάζουν φωτοτυπίες σε κάποιο γραφείο). Παράτα το κόμμα και βρες την ταυτότητα σου.

Κατάλαβε ότι στους δρόμους δεν κατεβαίνεις από μόνος σου. Δεν απεργείς από μόνος σου, σπρώχνοντας ακόμα πιο βαθιά στο οικονομικό χάος την Ελλάδα. Κατάλαβε ότι έχεις γίνει υποχείριο του κόμματος και της όποιας εργατικής, αστικής, μικροαστικής, εργατικής, αναρχικής, αντί-εξουσιαστικής, οργάνωσης, ομάδας, φράξιας και τελειωμό δεν έχει.
Κατάλαβε ότι τον εαυτό σου, την οικογένεια σου, τους φίλους σου, τη γειτονιά σου, την πόλη σου, την Ελλάδα, το μέλλον σου, δεν τα βοηθάς σαν πρόβατο. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της σφαγής σου και το πολύ-πολύ να σε "βαφτίσουν" ήρωα - χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
Πέτα την προβιά από το μυαλό σου, κλείσε τις πιστωτικές σου, πέταξε την τουβούλα, και άσε τις φυλλάδες να κιτρινίζουν ξεχασμένες στα περίπτερα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι οργανωμένος για μποϊκοτάρεις τα καρτέλ που ανεβάζουν τις τιμές. Απόκτησε καταναλωτική συνείδηση και πάρε τις ανάγκες στα χέρια σου.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η Ελλάδα μπαίνει σε νέους δρόμους. Βοήθησε την με την αφύπνιση σου, με τη συνειδητότητα σου.

2 σχόλια:

  1. Επιτρέψτε μου μια μικρή διόρθωση.
    Η διεύθυνση του blog είναι
    http://demos-pnyx.blogspot.com
    και όχι remos-pnyx όπως κατά λάθος αναφέρεται.
    Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε hermes ευχαριστώ για την διόρθωση.
    Νάσαι καλά.
    kiklonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...