Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πρόταση για… ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Προταση του ..galaxiako.blogspot.com

(Αν σήμερα φαίνεται αδύνατο… αύριο θα είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία.)

Η χρεοκοπία και η γύμνια των σημερινών πολιτικών κομμάτων-σχηματισμών στην Ελλάδα έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Η ανικανότητα σε συνδυασμό με την διαπλοκή τα οδήγησαν στην απαξίωση και ανυποληψία το δε λαό και τη χώρα την βύθισαν στο τέλμα και το αδιέξοδο.

Θα θέλαμε όλοι ένα φορέα καθαρό, πατριωτικό, δημοκρατικό που να μπορεί να επεξεργάζεται προτάσεις-λύσεις, να γεννά πολιτική με προοπτικές, να απεγκλωβίζει παραγωγικές δυνάμεις, να μπορεί να αξιοποιεί τον εγχώριο πλούτο με σύνεση, να αξιοποιεί τις δυνατότητες του τόπου και του λαού και να τις θέτει στην υπηρεσία του λαού και όχι των Μονοπωλίων. Ένα φορέα ικανό να χαράζει εξωτερική και εσωτερική πολιτική με συγκεκριμένο ρεαλιστικό τρόπο που να έχουν συνέχεια και διάρκεια με ανάλογες τακτικές και στρατηγικές.

Εδώ και 37 χρόνια έγιναν απόπειρες από πολλούς ουτοπιστές να στήσουν κόμμα-φορέα κατά πως νόμιζαν. Από το ΚΟΔΗΣΟ (Ζίγδη)και την Ένωση Κέντρου (Μαύρου), ο Τρίτσης, ο Μάνος, Ο Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς, ο Τσοβόλας, Η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης, ο Κουβέλης, Ο Αλαβάνος, ο Μίκης Θεοδωράκης.*, και πολλές Αριστερές μικροομάδες… Δεν είναι τυχαία η αποτυχία τους. Δεν γίνεται φορέας ούτε με παρθενογένεση, ούτε με μια «φίρμα- όνομᨻ όποιο κι αν είναι. Δεν γίνεται χωρίς καθαρή προοπτική και στόχους. Δεν γίνεται χωρίς πρόταση εξουσίας και απαντήσεις στα τρέχοντα προβλήματα του λαού. Οι συνθήκες της εποχής του Μωυσή δεν υπάρχουν σήμερα και δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ διαλεκτική πλήρη ανάλυση του φαινομένου γιατί τότε θα γράφαμε βιβλίο κι όχι άρθρο.

Έχουμε προτείνει και παλιότερα την δημιουργία μιας Ενωμένης Δημοκρατικής Αριστεράς ή Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν ενδιαφέρει ο τίτλος αλλά η ουσία…και άλλο μπορεί να είναι το όνομα. Το ζήτημα είναι λοιπόν ποιοι θα στήσουν αυτό το φορέα;

Εμείς ως ομάδα δεν δηλώνουμε τίποτε πέρα από την ύπαρξη 5 ατόμων που θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε κόμμα ούτε απόκομμα, ούτε ότι εμείς θα βγάλουμε τις θέσεις του νέου φορέα αλίμονο!. Έχουμε σηματοδοτήσει μια μικρή παρουσία και δηλώνουμε εκτός συστήματος για να δείξουμε ότι δεν έχουμε φραγμούς ,ενδοιασμούς, μικροσυμφέροντα, αλλά είμαστε πέρα για πέρα ρεαλιστές και όχι ουτοπιστές. Έχουμε επικρίνει και κόμματα και πρόσωπα πολιτικά, και απόψεις και θέσεις και μάλιστα δρυμητατα… αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να συνυπάρξουμε σε ένα νέο φορέα με προοπτική… δεν μπορεί να περιμένουμε να συμφωνούμε σε όλα… δεν πρέπει να κρατάμε λογαριασμούς και γινάτια! Είμαστε έτοιμοι να συνυπάρξουμε με την Παπαρήγα, τον Τσίπρα ,Τον Παπανδρέου!!! Σε τέτοια κατεύθυνση κι ας τους έχουμε ψάλει τα εξαμάξης.

Η πραγματικότητα λοιπόν λέει ότι χωρίς το μεγάλο μέρος του ΚΚΕ (μακάρι και ολόκληρο), το 60% των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, το 80% του σημερινού ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κουβέλη, ανένταχτα στελέχη και δυνάμεις που αγγίζουν μέχρι και το Κέντρο με την καθιερωμένη ορολογία… κανένας λαϊκός υγιής φορέας-κόμμα-κίνημα δεν μπορεί να στηθεί με προοπτική εξουσίας και με πρόγραμμα φιλολαϊκό που να απαντά και να λύνει τα μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Οι δομή των υπαρχόντων κομμάτων και η πλεγματική σχέση τους με το συνδικαλισμό, σωματεία, συνεταιρισμούς, Δήμους, Νομαρχίες-Περιφέρειες, συλλόγους κ.λ.π. είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την απελευθέρωση επαρκών δυνάμεων για τη δημιουργία νέου φορέα… Ο εμβολισμός των κομμάτων είναι αδύνατος από οποιονδήποτε νέο φορέα… τόσο απλά… αναφέραμε πιο πάνω τις απόπειρες που απέτυχαν. Αν δεν βγούμε όλοι έξω από τα κόμματα να αφουγκραστούμε την κοινωνία (62%αποχή από τις εκλογές!) , αν δεν πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει αρκεί να υπάρξει η καλοπροαίρετη διάθεση ,αν δεν βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας τότε τίποτε δεν θα γίνει.

Ο νέος φορέας λοιπόν πρέπει να γίνει από δοκιμασμένα στελέχη όλων των παραπάνω χώρων που είναι αναγνωρίσιμα στο λαό και που έχουν μια έντιμη γενικά διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες σκιές. Όλοι δεν μπορεί να εγκρίνουν όλους αλλά το σύνολο πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, ελπίδα, σιγουριά μα προ πάντων θέσεις-άξονες κατ` αρχήν και πρόγραμμα –μπούσουλα στη συνέχεια. Είχαμε προτείνει στο Μίκη Θεοδωράκη να κάνει ένα ξεκίνημα… αλλά κατά την γνώμη μας έγινε μισό δεν έγινε αυτό που περιμέναμε και γιαυτό είμαστε και προβληματισμένοι και βλέπουμε πολύ δύσκολο το εγχείρημα. Θα μπορούσε είπαμε ο Μίκης ή ένα άλλο στέλεχος να καλέσει ονομαστικά 50-60 στελέχη από όλους τους χώρους και να ανοίξει ένας διάλογος-προβληματισμός για το πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό αδιέξοδο. Επειδή βρίσκεται η χώρα μας σε τραγική κατάσταση όσο καθυστερεί μια τέτοια πρωτοβουλία βυθιζόμαστε ακόμα πιο πολύ. Έχουμε από το παρελθόν παραδείγματα όταν μέσα στη Γερμανική κατοχή έγινε το ΕΑΜ δεν φαντάζεται κανείς ότι ήταν πιο εύκολο τότε να βρεθούν μαζί Ο Τσιριμώκος, ο Γ, Παπανδρέου, το ΚΚΕ και τόσοι άλλοι …άσχετα αν μετά με τους Άγγλους πράκτορες φτάσαμε σε εμφύλιο. Για τον εμφύλιο δεν φταίει η ύπαρξη του ΕΑΜ αλλά των Άγγλων…. Γιατί λοιπόν σήμερα να μη μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο;

Πιστεύουμε ότι άλλη λύση για τον τόπο και το λαό δεν υπάρχει στον ορίζοντα και ότι ίσως μπορούμε ακόμα να προλάβουμε ανεπανόρθωτες εθνικές τραγωδίες… ο νοών νοήτω.

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση της χώρας είναι τόσο τραγική και δύσκολη που χρειάζεται επειγόντως μια συμμαχία ουσίας των ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ και ο Μίκης θα μπορούσε να γίνει ο καταλύτης μιας τέτοιας προοπτικής ,όσο ανέφικτη και να ακούγεται είναι η μοναδική διέξοδος. Σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι όνειρα… αν λοιπόν αυτό είναι όνειρο τότε κάποια μέρα πολύ σύντομα θα ξυπνήσουμε όλοι πολύ άσχημα και σε τραγικές για το λαό μας συνθήκες.

* Ο Μίκης θα μπορούσε να ενώσει όλο το φάσμα της Αριστεράς... ετσι νομίζουμε.

Galaxiako.blogspot.com 10/03/2011

5 σχόλια:

  1. Στα σχόλια θα απαντήσουμε συνολικά στο τέλος.
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι η δημιουργία ενός φορέα με αριστερή ιδεολογία και πρακτική και κυβερνητικό πρόγραμμα εφαρμόσιμο απαιτεί μία μεγάλη συσπείρωση, γύρω απ αυτόν το φορέα, δυνάμεων που θα προέρχονται από τους χώρους-κόμματα που είναι μέρος του προβλήματος. Και για να γίνει αυτό κατ' αρχάς θα πρέπει να απενοχοποιήσουμε αυτούς που για τον α ή β λόγο στήριζαν κάποιο κόμμα. Διότι δείχνοντάς τους "με το δάχτυλο του εισαγγελέα", απλώς τους απομακρύνουμε.
    Είναι κρίμα που ο Μίκης δεν είναι έστω 10 χρόνια νεώτερος, αλλά ακόμη και τώρα η παρουσία του μπορεί να ενώσει. Και θεωρώ ότι η Σπίθα είναι μια προσπάθεια προς τη θετική κατεύθυνση.
    Και πιστεύω πως αν συσπειρωθούμε γύρω απ τη Σπίθα οι δυνάμεις που προαναφέραμε, θα υπάρξει σίγουρα διέξοδος, αφού συμμετέχουν ήδη αξιολογότατα άτομα και με τη συσσώρευση του κόσμου ίσως αναδειχθούν κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι προσυπογράφω το σχόλιο του Μαζεστιξ,

    Tα έχουμε ξαναπεί για το ουτοπικό της πρότασης,
    φυσικά και θα ήταν το ιδανικό, και ποιός δεν θα ήθελε μια ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η οποία θα ενέπνεε τον προοδευτικό λαό!

    Αλλά δεν είναι κανείς απο την κομματική αριστερά διατεθιμένος να το κάνει αυτό δυστυχώς.

    Σας εχω ξαναπεί την άποψή μου οτι εθελοτυφλούμε αν το περιμένουμε αυτό και χάνουμε χρόνο!
    Ο χρόνος δεν περισσεύει διότι είμαστε στο έσχατο σημείο!

    Η ΣΠΙΘΑ είναι η μόνη λύση τώρα αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να γιγαντωθεί πολύ περισσότερο!

    Μέχρι τώρα έχουμε σε ολη την επικράτεια 37 ΣΠΙΘΕΣ, Ο Μίκης ζήτησε μέχρι το Φθινόπωρο να έχουν δημιουργηθεί 1000!!

    Ολοι πρέπει να βοηθήσουμε να αυξηθούν οι ΣΠΙΘΕΣ, δημιουργήστε πολλές κατά τόπους!

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
    Δεν μας χωρίζει τίποτα άσχετα με επι μέρους διαφωνίες!

    Οι σύντροφοι του Γαλαξιακού το ξέρουν οτι συμφωνούμε στα κύρια!!

    Σας χαιρετώ!
    Stendoras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι Μαζεστιξ και stedora εμεις μπορούμε να συμφωνούμε.Το ζήτημα ειναι οτι 30-40 κομάτια της Αριστεράς δεν εχουν κατανοήσει ουτε το μέγεθος της πανωλεθρίας που έρχεται ουτε την αναγκαιότητα της Ενιαίας Αριστεράς. Το καθε ενα απο αυτά λοιπόν ειναι και ενα οδόφραγμα για την ενιαία δράση που λέμε. Το δυστύχημα ειναι οτι χωρίς το 80% απο όλα αυτά δεν γίνεται τίποτε.
    Το γράφω και στο κείμενο ... η πλεγματική δομή και αλληλοεξάρτηση τους απο το συνδικαλισμό, τις συνδιοικήσεις ,τους Δήμους, τις νομαρχίες-περιφέρειες δεν τα αφήνουν να απαγκιστρωθούν ουτε καν να γενήσουν πολιτικές θέσεις-προτάσεις κ.λ.π. Αν λοιπόν δεν υπάρξει ενας καταλύτης να τους ταρακουνήσει δεν γίνεται τίποτε.
    Αυταπάτες και αμφιβολίες δεν έχουμε... το να συμετέχουμε σε μια ομάδα γινόμαστε και μεις μέρος του προβλήματος. Ολοι τα ίδια λένε και ισχυρίζοντε μονότονα και βαρετά.... "ελάτε σε μας να γίνουμε πολλοί και θαρθει και η πλειοψηφία"... Ουτοπία φίλοι μου. Απο το 74 εχουμε παρακολουθήσει πολλά φιάσκα..σε κάποια συμετείχαμε κιόλας. Η πείρα διδάσκει.
    Επιμένουμε λοιπόν ξέροντας οτι εχουμε δίκιο στο πως θα γίνει αν γίνει.... ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ,αριστερά στελέχη σαν τον ΜΪΚΗ,τον Αλαβάνο, Τον Τζουμάκα, Τσοβόλα,Λαφαζάνη, Παπαδημούλη, Ψαριανό κ.λ.π. να βρεθούν με 50 ακόμα αναγνωρίσιμα στελέχη και να βάλουν μπροστά την κατάσταση. Η απόπειρα του Μίκη δεν έγινε κατά τη γνώμη μας ολοκληρωμένη και φοβάμαι οτι θα γίνει ενα ακόμα απόκομα της Αριστεράς.
    Φίλε stedora θα σε στεναχωρήσω... χωρίς το 80% όλων δενγίνεται τίποτε. Πρέπει να γίνει μεγάλη υπέρβαση απο αναγνωρήσιμα στελέχη όλου του συστήματος κόμματα-συνδικαλιστές κ.λ.π. που έχουν καταντήσει για τα μπάζα.... Δεν μπορούμε όμως να τους διαγράψουμε όλους γιατί τότε κάνουμε το άλλο αριστερίλιστικο λάθος και απομακρύνεσαι απο το λαό αναγκαστικά. Αυτός ειναι ο λαός αυτά ειναι τα αναγνωρήσιμα στελέχη του και ετσι πρέπει να κινηθούμε.
    Τώρα κάποια ουτοπία που μπορεί να εχει ο καθένας μας στο μυαλό του δεν γίνεται πράξη. Πράξη μπορεί να γίνει απο μιά πλειοψηφία που θα γίνει δυνατή μετα απο υποχωρήσεις και δουλειά.
    Αν δεν καλέσει ο Μίκης τους άλλους όλους ...τίποτε δεν γίνεται...
    Τα λέμε
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα η ΚΙΝΗΣΗ του Μίκη δεν είναι κόμμα,
    μην μπερδεύεστε, η ΚΙΝΗΣΗ αποσκοπεί κυρίως στο να σηκώσει τους Έλληνες απ' τον καναπέ και να ξυπνήσουν γιατί δεν γνωρίζουν καν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του Μημονίου και της Δανειακής σύμβασης!

    Δεν θα κατέβει η ΣΠΙΘΑ στις εκλογές, αυτό εχει ξεκαθαριστεί απόλυτα και απ τον Μίκη και απ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...