Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΟΙ 300 ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΙ... ΕΝΟΧΟΙ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ

Γράφει ο diaskronos

Οι Ελληνες έχουμε μόνο ένα ΧΡΕΟΣ!...

Να ξεκαθαρήσουμε την κατάσταση!

Να βγούμε απο το βούρκο!

Ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές και οι 300 άβουλοι και μοιραίοι παρακολουθούν την κατρακύλα της χώρας… λες και περιμένουν να γίνει κάποιο θαύμα! Λες και δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι της κατρακύλας! Λες και οι ίδιοι είναι απλοί θεατές σε θεατρική τραγωδία!

Οι 300 συνεχίζουν απτόητοι να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη! Συμβιβασμένοι με τις ενοχές τους… συμβιβασμένοι με τις παραγραφές των εγκληματιών… συναγελάζονται και αλληλοστηρίζονται και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους μισθούς τα επιδόματα, τα εχτρα που τους παρέχει η θεσούλα… συνεχίζουν όντες άχρηστοι να κυβερνούν και να αντιπολιτεύονται σαν άλλοτε… σαν να μην κατάλαβαν τι γράφει το Μνημόνιο… σαν να μη γνωρίζουν το μέγεθος του Χρέους… σαν να μην γνωρίζουν ότι η ανεργία είναι 20%!!!

Οι 300 με απύθμενο θράσος που εκπορεύεται από την ατιμωρησία τους κάνουν και πάλι κηρύγματα προς το λαό… ανίκανοι να αντιληφθούν το μέγεθος της τραγωδίας που παίζουν στην πλάτη ενός λαού… ανίκανοι να παράγουν κάποια πολιτική πρόταση συγκεκριμένη… ανίκανοι να χαράξουν διέξοδο… Αρκούνται στο να παρακολουθούν την καθημερινή διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς.

Οι 300 δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Απλά περιμένουν σαν «κοπρίτες Δημόσιοι υπάλληλοι» να βγάλουν την θητεία με τα οφίτσια και να πάρουν την ακάματη σύνταξη του Βουλευτού!!! Κανένας δεν διαφοροποιείται! Είναι εφιαλτική η απάθεια και η αναισθησία τους! Περιμένουν το μοιραίο… η Ελλάδα βουλιάζει κάθε μέρα και πιο πολύ…κάθε μέρα και μας χώνουν πιο βαθειά στο βούρκο…ενώ γνωρίζουν ότι ανάκαμψη, ανάπτυξη, αντιστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους όρους και τέτοια διακυβέρνηση.

Οι 300 γνωρίζουν ότι η Ελλάδα πεθαίνει ως χώρα… γνωρίζουν ότι η Εθνική ανεξαρτησία μειώνεται… οι δυνατότητες της χώρας και του λαού καταργούνται από τον στραγγαλισμό των τοκογλύφων, Τραπεζών, Πολυεθνικών αλλά αυτοί βλέπουν μόνο τα τομάρια τους . Τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο η Νταλάρα, ο Γερουλάνος, η Κατσέλη, ο Δρούτσας;;; Τι μπορεί να περιμένει ο λαός από τέτοια κενά κουδούνια;;; Τι μπορεί να προσφέρει ο Σαμαράς ως αντιπολίτευση που δεν έχει μια πρόταση και αραδιάζει ανοησίες και φληναφήματα … άλλα μέσα άλλα έξω … Έχουν φορτώσει στο λαό περίπου 900 δις ευρώ! Δήμοι, Νομαρχίες, οργανισμοί, Ταμεία…. Χρωστάνε της μιχαλούς… κάθε μέρα προχωρούν σε στάση πληρωμών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο… και αυτοί βγάζουν λογύδρια…

Οι 300 ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Γνωρίζουν ότι οι όροι της Τρόικα-ΔΝΤ στραγγαλίζουν την χώρα… γνωρίζουν ότι συνεχώς θα βουλιάζουμε… και αυτοί άβουλοι το απολαμβάνουν. Η Ανεργία, οι λαθρομετανάστες, η εγκληματικότητα επιδεινώνουν την Εθνική και κοινωνική διάλυση που άρχισε με τους κλέφτες, τους καταχραστές, τα λαμόγια, την διαπλοκή , αλλά και με τον πόλεμο στα μετερίζια των ρετιρέ που ακόμα μαίνεται με τον κρατικοδίαιτο διαπλεκόμενο συνδικαλισμό.

Οι 300 πρέπει ή να παραιτηθούν και να κάνουμε ως χώρα μια νέα αρχή… ή να πάρουν απόφαση όλοι μαζί στη Βουλή και να καταργήσουν μονοκοντυλιά όλες τις δεσμεύσεις της χώρας Διεθνώς. Να δούμε από την αρχή αν χρωστάμε και που! Να χαράξουμε σαν χώρα άλλη πολιτική και στρατηγική αντί να είμαστε χειραγωγούμενοι των «Αγορών»-πολυεθνικών. Να γυρίσουμε ίσως σε ελεγχόμενη οικονομία και σε διμερείς συνεργασίες χωρών που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ορθοποδήσουμε. Οσο καθυστερούμε τόσο πιο τραγική θα γίνεται η κατάσταση.

Έχουμε δώσει μια πρόταση εξόδου από την κρίση… που την παραθέτουμε.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ προς συζήτηση:
GALAXIAKO.BLOGSPOT.COM

ΠΡΟΤΑΣΗ

1) Nα μπουν εισαγγελείς και ορκωτοί λογιστές ( εν ανάγκη ξένοι )στη Βουλή ,στην ΕΡΤ, στους Δήμους ,τις ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, τις πολεοδομίες, τους Συνεταιρισμούς, τα Δασαρχεία τους Οργανισμούς…. γιατί είναι άντρα διαφθοράς και ρεμούλας και να έχουμε αποτελέσματα στις αναθέσεις έργων, στις πλασματικές υπερωρίες , αποζημιώσεις κ.λ.π. Επιτέλους οι καταχραστές να αποκαλυφθούν και να μπουν φυλακή..μικροί και μεγάλοι.

2) Να επιστραφούν άμεσα τα (πόσα;) δις ευρώ ζεστό χρήμα που ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου χάρισαν στους Τραπεζίτες χωρίς δεύτερη κουβέντα .

3) Φορολογία μέχρι και 5% των κεφαλαίων όλων των Τραπεζών ως αντιστάθμισμα των υπέρογκων και παράνομων ποσών που εισέπρατταν δεκάδες χρόνια από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και τα υπερκέρδη πανωτόκια και την ανεξέλεγκτη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων των ασφαλισμένων από ιδρύσεώς τους μέχρι την πλήρη και τελειωτική αφαίμαξή τους.

4) Φορολογία ακίνητης περιουσίας μεγαλύτερης από 1 εκατομ ευρώ μέχρι και 5% είτε είναι ιδιωτική είτε εταιρική είτε offshore …..

5) Η εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη να περάσει στο Δημόσιο ολόκληρη εκτός από τους ναούς, τα μοναστήρια, και τα ιδρύματα ως κτιριακά συγκροτήματα και ένα αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο όπου υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Διαφορετικά να σταματήσει κάθε μισθοδοσία και συντάξεις των Μητροπολιτών και ιερέων κ.λ.π. καθώς και κάθε επιχορήγηση από το Δημόσιο προς εκκλησίες ,μοναστήρια κ.λ.π.

6) Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για όλους και να φορολογηθούν αναλόγως οι περιουσίες καθώς και τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Να αξιοποιηθεί η Δημόσια ακίνητη περιουσία με διαφάνεια, με διαδικασίες συμφέρουσες για το Δημόσιο και οχι με πλιάτσικο... και με αυστηρές προϋποθέσεις για τις παραμεθόριες περιοχές.

8) Να καταρτιστεί εθνικό μισθολόγιο από τον πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο με στόχο να πάει ο καθένας στον πάγκο του. Δηλαδή ανώτερος μισθός 4000-4500 ευρώ και κατώτερος μισθός 1200 ,ή σύνταξη από 1000 έως 2000 ευρώ και βέβαια με πολύ προσοχή, αξιοκρατία, απόδοση και δικαιοσύνη.. Χωρίς κανένα επίδομα και για κανέναν , μπόνους, πριμ, ενοίκια, εκτός έδρας, συμβούλια, εκλογικά, πλασματικές υπερωρίες, στολών, καυσόξυλων…και χίλια δυο, φαιδρές δικαιολογίες για αγρίους…. εκτός από το οικογενειακό- παιδιών, θέσης, μεταπτυχιακά και βαρέα ανθυγιεινά.

9) Να καταβληθούν όλες οι εισφορές στα Ταμεία, και το ΙΚΑ από όλους τους οφειλέτες…ΜΜΕ, Εφημερίδες, Επιχειρήσεις, Δημόσιο κ.λ.π.

10) Ιδιαίτερα για τις Ασφαλιστικές εταιρείες άμεσα πρέπει να μπουν εισαγγελείς και να δεσμευτούν τα κεφάλαια και τα ακίνητα διότι πάνε όλες για δήθεν πτώχευση… αφού για χρόνια συσσώρευαν τεράστια κεφάλαια από τις ασφαλιστικές εισφορές λειτουργώντας σαν «πυραμίδες» με πρότυπα την “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” την “Comercial valiu” κ.λ.π.

11) Να σταματήσει άμεσα κάθε επιχορήγηση σε ποδοσφαιρικά και αθλητικά σωματεία πλην των Εθνικών ομάδων και μόνο καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων κάθε είδους πλήν των Δημοτικών-κρατικών –ενικών θεάτρων –μουσικής κ.λ.π..

12) Να παραχωρηθούν-πωληθούν άδειες για τις συχνότητες των ΜΜΕ-καναλιών-ραδιοσταθμών και όσοι ενδιαφέρονται να τις αγοράσουν, διαφορετικά να κλείσουν. Εννοείτε οτι στις συμβάσεις θα περιέχεται και δεσμευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

13) Τα κεφάλαια αυτά να χρησιμοποιηθούν για απόσβεση του μισού χρέους τουλάχιστον αν δεν είναι δυνατή η εξολοκλήρου διαγραφή του και για νέες θέσεις εργασίας Η διαχείριση των κεφαλαίων ως ΑΕΠ να γίνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα με πλήρη διαφάνεια, με ελεγκτικό διακομματικό μηχανισμό μέχρι δεκάρας και ποινικές ευθύνες από κακούργημα ως έσχατη προδοσία και ισόβια για οποιοδήποτε μεγάλη κατάχρηση και στραβοπάτημα.

14) Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα.

15) Nα γίνει διακομματικό Εθνικό Συμβούλιο για χάραξη εξωτερικής-εθνικής πολιτικής με βάση το Σύνταγμα απαρέγκλιτα.

16) Να μειωθούν οι βουλευτές σε 150 και να σταματήσει άμεσα η συνταξιοδότηση των βουλευτών.

17) Να διατεθούν όλα τα παραπάνω κεφάλαια για Δημόσια έργα και μελετημένες παρεμβάσεις σε δυναμικούς –παραγωγικούς τομείς σε συνδυασμό με πραγματικά πράσινη ανάπτυξη με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του μαρασμού της χώρας Φράγματα, Ταμιευτήρες, ανεμογεννήτριες, Ηλιακά-φωτοβολταικά πάρκα, Ουσιαστικούς ελεγχόμενους Συνεταιρισμούς (Γεωργικών, κτηνοτροφικών, Ιχθυοκαλλιέργειες) με τυποποίηση προϊόντων και ανταγωνιστική ποιότητα εν ανάγκη και με υποχρεωτικούς αναδασμούς σε επιλεγμένες περιοχές.

18) Να δοθεί πολιτικό άσυλο σε ένα 5-6% που πληρουν τις προϋποθέσεις και υπόλοιποι λαθρομετανάστες ή να απελαθούν με συνοπτικές διαδικασίες ή και σε ένα μέρος να τους δοθούν χαρτιά να πάνε σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση να μη ξεπερνούν το 5-6 % του Ελληνικού πληθυσμού και μάλιστα ισόρροπα. δηλαδή να μη πάνε όλοι ας πούμε ..σε ένα νομό.

19) Εάν δεν αρέσουν τα παραπάνω στην Τρόικα... να επανέλθουμε σε ελεγχόμενη οικονομία και δασμολόγηση των εισαγωγών με ταυτόχρονη προώθηση των εγχώριων προϊόντων.

20) Προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο να διαγραφεί το χρέος.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα ψηφίσουν σε μια συνεδρία οι 300 της Βουλής και να αρθούν οι κάθε είδους παραγραφές, εν ανάγκη με αλλαγή του Συντάγματος. Δεν μπορούν πλέον ούτε να κρύβονται πίσω από το Σύνταγμα . Όλα γίνονται αν υπάρχει θέληση . Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους και θα την βρούμε την άκρη.
Τέλος… όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη πρόταση…προφανώς θα εννοεί ότι οι μισοί Έλληνες πρέπει να μείνουν άστεγοι και άνεργοι.

ΥΓ1 Αν κάποιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζονται... είμαστε πρόθυμοι να τους εξηγήσουμε με λεπτομέρειες τα πάντα.

ΥΓ 2 Αναρτήσαμε νωρίτερα το κείμενο σαν δείγμα του πως εμεις βλέπουμε την κατάσταση. Ο κάθε blogger προφανώς θα βάλει και τις δικές του απόψεις. Αν ωστόσο κάποιοι θέλουν να αναρτήσουν αυτό το κείμενο ή κομμάτι του κειμένου ειναι ελεύθεροι απο μας.
galaxiako

Galaxiako.blogspot.com 2 Μάρτη 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...