Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Άλλη Ρεμούλα 15 Γιατρών???



Τι αποκαλύπτει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τον ΟΑΕΕ

Δεκαπέντε συμβεβλημένους γιατρούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μέσα σε δυο μήνες ξεπέρασαν σε αξία συνταγών τις 150.000 ευρώ ο κάθε ένας, εντόπισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ.

Αυτό τόνισε, ενημερώνοντας σήμερα την στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την πορεία του Οργανισμού ο πρόεδρος κ. Γεράσιμος Βουδούρης. Ο κ. Βουδούρης, επεσήμανε ότι πρόκειται για νέους σε ηλικία γιατρούς και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει διοικητική έρευνα ώστε να καταλογισθούν ευθύνες.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, είπε ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή του προγράμματος στον Οργανισμό οι συμβεβλημένοι γιατροί, «έκοβαν» κάθε μήνα περί της 300.000 συνταγές ενώ η μέση μηνιαία δαπάνη για τον ΟΑΕΕ ανέρχονταν ανά μήνα στα 25 εκατ. ευρώ. Από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2010 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2008 κατά 73,40%. Η μείωση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων οδήγησε και στην κατά 70% μείωση των συνολικών ποσών που λάμβαναν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία, σημείωσε ο . Βουδούρης, που το 2008 εισέπραξε από τον ΟΑΕΕ 16 εκατ. ευρώ και το 2011 θα εισπράξει περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Ο κ। Βουδούρης εξήγγειλε τη δημιουργία πολυδύναμων διευθύνσεων στα πλαίσια της αναμόρφωσης του οργανογράμματος του Οργανισμού με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών από τα λειτουργικά έξοδα , την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων . Σήμερα ο ΟΑΕΕ, διαθέτει 34 περιφερειακές διευθύνσεις εκ των οποίων 3 γενικές 17 επιτελικές και 109 περιφερειακά τμήματα ενώ απασχολεί 2.700 υπαλλήλους. Ένας μεγάλος αριθμός ο οποίος είχε προσληφθεί για την είσπραξη οφειλών και εν συνεχεία μονιμοποιήθηκε είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στην κάλυψη επιτελικών θέσεων του Οργανισμού.

αναδημοσίευση απο http://anarxaszante.blogspot.com/2011/02/15.

anarxos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...