Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το Al Jazeera καλεί σε βοήθεια τους μπλόγκερς για τα γεγονότα στην Αίγυπτο

Τα γεγονοτα στην Αιγυπτο

Το παναραβικό δίκτυο Al Jazeera, καλεί για βοήθεια τους Αιγύπτιους μπλόγκερς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα γραφεία του δικτύου στο Κάιρο και να αφαιρέσει τα διαπιστευτήρια από όλους τους ανταποκριτές του, εν μέσω των άνευ προηγουμένου διαδηλώσεων που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με αίτημα την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.

Στην ανακοίνωσή του, το Al-Jazeera καλεί του Αιγύπτιους να στείλουν αναρτήσεις μπλογκ, προσωπικές μαρτυρίες και βίντεο, προκειμένου να διευρύνει την κάλυψη της λαϊκής εξέγερσης κατά του 30ετούς καθεστώτος Μουμπάρακ.

Τόσο το ίδιο το Al Jazeera όσο και διεθνείς οργανισμοί για την ελευθερία του Τύπου καταδίκασαν την κίνηση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης που στόχο έχει την φίμωση της ανεξάρτητης κάλυψης των γεγονότων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που το Κάιρο φλεγόταν, την Παρασκευή, η κρατική τηλεόραση μετέδιδε ψευδείς εικόνες ηρεμίας σε επανάληψη.

Παρά την απαγόρευση, το Al-Jazeera έχει καταφέρει να συνεχίζει την μετάδοσή του μέσω κινητών τηλεφώνων και καμερών που έχει τοποθετήσει σε σταθερά σημεία, όπως πάνω από την πλατεία Ταχρίρ. Παρακολουθείστε την μαραθώνια ζωντανή μετάδοση του Al Jazeera εδώ

Αναδημοσίευση απο tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...