Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το φαινόμενο… «ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ» ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Σχολιάζει ο Diaskronos

Η σήψη ενός πολιτικού-κοινωνικού συστήματος έχει και τα κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Ο Μπερλουσκόνι ως σύγχρονος Μουσολίνι είναι ένα φαινόμενο του καταρρέοντος καπιταλιστικού μοντέλου μετά από μια διαδρομή αναρρίχησης μέσα και πάνω από μαφιόζικες, διαπλεκόμενες μεθόδους με ταυτόχρονη ισοπέδωση κάθε ηθικού, πολιτικού, κοινωνικού, θεσμικού, φραγμού… Αφού έγινε κυρίαρχος των Ιταλικών ΜΜΕ και διέθετε το μεγαλύτερο σύγχρονο όπλο κατάφερε και εξακολουθεί να εμπαίζει ολόκληρο τον Ιταλικό λαό και τους θεσμούς της χώρας του.

Ο φασίστας κωμικός μεν αλλά πολύ επικίνδυνος τυχοδιώκτης, έχει καταφέρει να ακινητοποιήσει ολόκληρη την Ιταλία στην εξωτερική πολιτική στην ανάπτυξη , στην οικονομία αλλά τους έκανε άνω κάτω και κοινωνικά. Βέβαια μεγάλες ευθύνες έχει και η Ιταλική Αριστερά που βολοδέρνει όπως και στην Ελλάδα χωρίς προτάσεις χωρίς πρόταση εξουσίας και αυτό διότι δεν υπάρχει ενότητα αλλά πλήρης διαμελισμός. Όπως και στην Ελλάδα οι «αριστεροί» ηγετίσκοι της συμφοράς- όσοι δεν είναι μισθοδοτούμενοι της CIA- δεν μπορούν να δουν ούτε τη μύτη τους. Όπως και στην Ελλάδα το 60% του λαού είναι πολιτικά άστεγοι!!! Δεν υπάρχει φορέας που να απαντά στα προβλήματα των λαών που γενικά είναι παρόμοια.

O νεοφασίστας Μπερλουσκόνι έτρεξε από τους πρώτους να αρπάξει το πετρέλαιο της Λιβύης βομβαρδίζοντας τον λαό και καταστρέφοντας της υποδομές της χώρας που για 30 χρόνια έφτιαχνε ο Λίβυος λαός έστω και με ένα δικτάτορα. Τώρα οι νεοφασίστες στέλνουν το λαό της Λιβύης στα Τάρταρα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, ανθρωπιστικά και γενικώς στην εξαθλίωση. Ενισχύουν τον εμφύλιο σε μια χώρα μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα πάντα.

Αργά ή γρήγορα ο Μπερλουσκόνι θα πέσει … αλλά απάντηση πολιτική πειστική με προτάσεις για το μέλλον της Ιταλίας δεν υπάρχει και κατά τα φαινόμενα η Ιταλία ξαναμπαίνει σε κύκλο εσωτερικής πολιτικής σύγχυσης … ότι καλύτερο για ακροδεξιές παλινωδίες και αδιέξοδα.

Galaxiako.blogspot.com 06/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...