Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.



γράφει ο diaskronos

Η αντίδραση είναι μαύρη είτε της δεξιάς φλουφλούδικης αερολογίας είτε των αριστεριστών του παράλογου αρνητισμού σε όλα.

Το κύριο ,το ουσιαστικό είναι …ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ…ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ… ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Δεν μπορεί να συντηρούνται Σχολεία με 10 και 15 μαθητές, ούτε να κάθονται σε αυτά 15 καθηγητές-δάσκαλοι χωρίς αντικείμενο.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ για τις συγχωνεύσεις Σχολείων ! Είναι και σωστό και ρεαλιστικό και μπορούν έτσι να λειτουργήσουν από όλες τις απόψεις καλύτερα Σχολεία.

Αυτή είναι η ουσία και εκεί πρέπει καθηγητές και μαθητές να επικεντρώνουν τα αιτήματα, τις επιδιώξεις, με προτάσεις ρεαλιστικές –εποικοδομητικές! Να απαιτήσουμε να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο τα παιδιά – μαθητές που πιθανά θα πρέπει να μεταφέρονται σε διπλανά Σχολεία, με ασφάλεια, δωρεάν και με κάθε άλλη διευκόλυνση..ίσως και με σίτιση αν κρίνεται απαραίτητο λόγω ωραρίων.

Φτάνει πια ο αρνητισμός, η σύγχυση, ο παραλογισμός των ΟΛΜΕ,ΔΟΕ κ.λ.π. Φτάνει πιά ο διασυρμός των κλάδων των καθηγητών και δασκάλων! Δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές άβουλα όντα που σέρνονται εδώ κι εκεί από κόμματα και συνδικαλιστές. Δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθούν την καταστροφολογία και την άρνηση των τυφλών ηγετίσκων που για 30 χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν μια αξιόλογη πρόταση και σε κανένα ζήτημα…. 30 χρόνια αρνητισμού ,οπισθοδρόμησης, φαλκιδεύσεων, παραλογισμού πήγαν τους κλάδους των εκπαιδευτικών στον πάτο και την παιδεία στην παρακμή και την ημιδιάλυση.

Φτάνει πια με τα παιγνίδια ανθρώπων που δεν δούλεψαν, δεν πόνεσαν, δεν ίδρωσαν για την παιδεία και εν τούτοις οι αναρριχόμενοι-ψηφοθηρευτές των κομμάτων που θέλουν να το παίζουν μέντορες των εκπαιδευτικών, μεγάλοι συνδικαλιστές και πολιτικοί … απλά δεν κάνουν για τίποτε! Πολύ απλά είναι άχρηστα και παρασιτόβια κομματικά – σκελετικά απομεινάρια. Γιαυτό και οι εκπαιδευτικοί τους απομονώνουν όλο και πιο πολύ… Γιαυτό πάνω από το 50% έχει φύγει από τα σωματεία σφραγίδες και μικροδιαπλοκής… Ναι η μικροδιαπλοκή έχει φτάσει μέχρι και τα πρωτοβάθμια σωματεία… Όταν σου λέει θα σου κάνω την απόσπαση για φέτος αν μας ψηφίσεις στο σωματείο… τι είναι αυτό ; πως λέγεται;

Με την ευκαιρία αυτή θα πούμε ακόμα μια φορά επιβάλετε και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών…και έχουμε κάνει πρόταση γιαυτό προ πολλού αλλά κάθε απόπειρα προσέκρουε πάντα στον αρνητισμό των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Από το 1996 έχω προτείνει την δημιουργία ΑΝΤΙ –ΟΛΜΕ.. με άλλο καταστατικό κ.λ.π. με ταυτόχρονη αποχώρηση από το σωματείο.

Και για να μη νομίζει κανείς ότι αερολογούμε μιλάμε απο Αριστερά και μέσα από τον κλάδο, μέσα από την αίθουσα και τον πίνακα ! Δηλαδή ο γράφων είναι καθηγητής μαθηματικός με 29 χρόνια υπηρεσία και όλα σε Γενικό Λύκειο και είναι σε θέση μαχόμενος μια ζωή και να γνωρίζει και να ξέρει και να προτείνει… Οι ηγεσίες ΟΛΜΕ,ΔΟΕ ή επανατοποθετούνται ή διαλύονται… δεν πάει άλλο!!! Όσο για την κ. Διαμαντοπούλου καλύτερα να κοιτάξει να φτιάξει σωστά τα Νέα Σχολεία … και να μη διανοηθεί να ξαναμιλήσει τα περί Αγγλικής Γλώσσας και τα συναφή γιατί θα την πάρει και θα τη σηκώσει… Έχουμε Ελληνική γλώσσα και είναι η καλύτερη… Οφείλει να τη σέβεται και να την υπηρετεί με όλα τα μέσα!

galaxiako.blogspot.com 15/03/2011

2 σχόλια:

  1. Κάποιοι εκπαιδευτικοί ανησυχούν μήπως χάσουν τις διευθυντικές θέσεις και τα επιδόματα, χωρίς να 'χει κριθεί ποτέ η επαρκειά τους. Εγώ που εργάζομαι 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα με το μισό σχεδόν μισθό, κρίνομαι καθημερινά και απολύομαι στο πρώτο λάθος, γιατί να τους συμμεριστώ; Γιατί να παίρνουν διευθυντικό επίδομα εκπαιδευτικοί σε σχολεία με 6 (!) παιδιά. Γιατί δεν αρέσει στους ολμέδες και δοέδες αυτό που επιχειρείται; Μήπως επειδή από συνήθεια έμαθαν να λένε μόνο όχι;
    Όπως βλέπω τα ιδανικά σχολεία γι' αυτούς πρέπει να 'χουν 6 μαθητές και 20 εκπαιδευτικούς. Αν το θέλουν έτσι ας τους πληρώσουν απ' την τσέπη τους! Εγώ με δυσκολία καλύπτω τα βασικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι το ζήτημα οι θέσεις και τα επιδόματα... ειναι το πως θα γίνουν καλύτερα τα σχολέία,πως θα δουλέψουν πιο καλά.
    Να εισαι καλά
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...