Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΓΟΡΩΝ»


Γράφει ο diaskronos

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η δυναμική της ασυδοσίας και της απληστίας του Κεφαλαίου και των Αγορών ή η σχεδιασμένη επιδίωξη των αφεντικών των «Αγορών»… είναι το αποτέλεσμα της Παγκοσμιοποιημένης οικονομικής φούσκας και της δομούμενης Παγκόσμιας δικτατορίας των «Αγορών».

Ιστορικά αλλά και κατά τον Μαρξ, το Κεφάλαιο είναι «λαίμαργο» δεν αρκείται ποτέ, δεν γνωρίζει φρένο, δεν αναγνωρίζει κοινωνικές αναγκαιότητες, δεν αντιλαμβάνεται την κατάρρευση παρά μόνο όταν έχει συμβεί. Και για να γίνει πιο σαφές ,οι καρχαριοσυμμαχίες γίνονται μόνο στην κατεύθυνσης εκμετάλλευσης των μαζών και της όσο γίνεται μεγαλύτερης συσσώρευσης κερδών-πλούτου. Δεν υπάρχουν χαλινάρια αυτοσυγκράτησης στον άγριο αδυσώπητο ανταγωνισμό συμφερόντων και μεταξύ των πολυεθνικών, ομίλων, συμπλεγμάτων-τραστ, διεθνών και τοπικών διαπλεκομένων κλαμπ. Γράφαμε σχετικά το 2008 στο blog kiklonas: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜ

Δυστυχώς και μοιραία θα λέγαμε επιβεβαιονόμαστε...Απόδειξη ότι όλες οι Δυτικές οικονομίες για να «σωθούν δήθεν» οι Τράπεζες έδωσαν από τα κρατικά αποθέματα ή με χρέη δισεκατομμύρια ευρώ και δολ δηλαδή τα πήραν από τους εργαζόμενους και τα έκαναν «δώρο» δήθεν στήριξης των Τραπεζών!!! Ποτέ δεν ομολόγησαν ότι η ασυδοσία των Τραπεζών και των Θυγατρικών εταιρειών τους ήταν και είναι υπεύθυνοι για την οικονομική παγκόσμια Φούσκα (12 φορές πάνω από την πραγματική οικονομία) κυρίως του δολαρίου. Ποτέ δεν ομολόγησαν ότι η χασούρα αυτή ήταν δική τους ιστορία λαιμαργίας και προφανώς και ευθύνη. Ποτέ δεν ομολόγησαν ότι δεν ήταν ούτε αναγκαία ούτε επιβεβλημένη η στήριξη των απανταχού Τραπεζών. Έγινε η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων στην πλάτη των λαών και κυρίως των Δυτικών γιατί αυτοί εκτίμησαν ότι είχαν να πληρώσουν και λόγω ανυπαρξίας κάποιου φορέα ή έστω μοντέλου αντίστασης κατάλαβαν ότι θα το περνούσαν όπως και έγινε!!! Οι Αδέσμευτες χώρες είναι παρελθόν, το σοσιαλιστικό αντίπαλο δέος επίσης, άλλος διεθνές μοντέλο ή και κίνημα ισχυρό ως ανάχωμα δεν υπήρχε, γιαυτό λοιπόν τόσο εύκολα Αμερική και Ευρώπη εξαπάτησαν τόσο χοντρά τους λαός και του επέβαλαν την απάτη τεραστίων διαστάσεων. Είχαμε γράψει για την απάτη αυτή το 2008 στο άρθρο Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 200 + 28 +... ΔΙs ΕΥΡΩ

Ποιός δεν το αντιλαμβάνεται σήμερα;...Συνέχισαν έτσι λόγω των άπληστων συμφερόντων να πριμοδοτούν την Παγκόσμια φούσκα σε βάρος των απανταχού εργαζόμενων. Αδιαφορώντας για το ότι πολύ σύντομα η κρίση θα ενταθεί ακόμα πιο σφοδρή, μεγαλύτερη, μη αντιμετωπίσιμη και πολύ καταστροφικότερη για όλους…δε θα μπορούν να ελέγξουν πλέον ούτε οι ίδιοι την παγκόσμια κρίση και την συσσωρευμένη οργή των λαών… γιατί μέρα τη μέρα αρχίζουν όλοι να αντιλαμβάνονται την κατάσταση …και τότε τα ίδια παγκοσμιοποιημένα κέντρα θα περάσουν αναγκαστικά σε πασιφανή δικτατορικά μέτρα και ολοφάνερη ανοιχτή «δικτατορία των Αγορών». Ήδη έχουν προ πολλού αρχίσει να εφαρμόζουν περιορισμούς, μέτρα, Gkoyantanamo, την παραπέρα ανάπτυξη και χρήση του esselon, τις μονάδες ταχείας επέμβασης, με δικαιολογία την τρομοκρατία, θα ακολουθήσουν ταυτότητες με τσιπάκια κ.λ.π.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι σχεδιασμένη κάποια κατεύθυνση παγκοσμίως από τα ίδια κέντρα…εμείς δεν έχουμε τα στοιχεία για να αποδείξουμε κάτι τέτοιο. Πολιτικά και οικονομικά αναλύοντας το ζήτημα βλέπουμε με σαφήνεια που πάει η κατάσταση, αλλά το πώς ελπίζουν να ελέγξουν τους λαούς σχεδιάζοντας μια παγκόσμια δικτατορία δεν μπορούμε να φανταστούμε ακριβώς τι θα μπορούσαν να σκέπτονται. Εαν δεν αρχίσουν τα κράτη- έθνη μαζικά να διεκδικούν επιτακτικά 'αλλη κατεύθηνση ...πάμε κατευθείαν στο στόμα του λύκου.

Εαν δεν αναπτυχθούν άμεσα κινήματα μαχητικά ,μαζικά και παγκοσμιως δεν γίνεται με άλλο τρόπο να ανακοπεί η ποεία αυτή. Εαν δεν χρεοκοπίσουμε εμεις τις "Αγορές"...τότε θα επιβάλουν το δίχως άλλο Παγκόσμια δικτατορία. Η Ρωσία σήμερα και η gazprom ας πούμε ανταγωνίζεται κεφαλαιοκρατικά-καπιταλιστικά τις ΗΠΑ και οχι με προυποθέσεις σοσιαλισμού και αρα ο ανταγωνισμός τους γίνεται με όρους του κεφαλαίου στην ίδια κατεύθηνση... Η Ιαπωνία το ίδιο από το 1945...η Κίνα βρίσκεται σε χαόδη σύγχιση πολιτικά και τίποτε δεν εχει ακόμα διασφαλισθεί. Τα Δυτικά κεφάλαια και οι πολυεθνικές που πηδήξαν στην ευκαιρία της κίνας μετατρέπουν την οικονομία σε καθαρά Δυτικοποιημένη κεφαλαιοκρατική οικονομία που ήδη αυτή κυρίως ευθήνεται για την Δυτική κρίση. Τον έλεγχο εκεί δεν ξέρουμε ποιός τελικά και με ποιούς όρους θα εχει...ακόμα παίζεται γιαυτό και οι ΗΠΑ έχουν πάρει θέσεις γύρω απο την Κίνα ...στρατιωτικές εννοούμε.

Θέλουμε τελικά να πιστεύουμε οτι η αντίσταση και η ανατροπή θα γίνει απο τους λαούς της Δύσης...αλλά το πως και αν δεν μένει παρά να φανει με το χρόνο.

Εμεις δεν ειμαστε ουτε μάντεις,ουτε αναλυτές των κολεγίων, ουτε φαντασμένη...αλλά με απλή λογική πολιτική ανάλυση και ιστορικές συγκρίσεις... προσπαθούμε να δώσουμε μια οπτική ματιά ρεαλιστική... κι αν θέλετε ευχόμαστε να κάνουμε λάθος ...

diaskronos 11/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...