Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ 7 ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

...του diaskronos

1)Η αδυναμία 189 χρόνια από το 1821 να φτιάξουμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Στρατηγικής για τη χώρα μας. Ένα επιτελικό όργανο που θα χαράζει, σχεδιάζει, προτείνει στη Βουλή έτοιμες μελετημένες προτάσεις για κάθε τομέα έγκαιρα και θα προβλέπει για βάθος χρόνου .Η απουσία μελετημένης και ευέλικτης στρατηγικής είναι σε μεγάλο βαθμό και η αιτία του μαρασμού σε κάθε τομέα…Εξωτερικής πολιτικής, Άμυνας, Ανάπτυξης, υποδομές… παντού. Ένα τέτοιο συμβούλιο θα έβλεπε από το 1990 τι γινόταν με τα Ταμεία, που πήγαινε η Λαθρομετανάστευση, το ξεμπουντούλωμα της αγροτικής παραγωγής, τον αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο και την εκμετάλλευση του, την διακήρυξη και χάραξη των ΑΟΖ, την Ιστορία με τα Σκόπια. κ.λ.π.

2)Το διεφθαρμένο πολιτικό-δικαστικό σύστημα που ως λερναία Ύδρα έχει μπλοκάρει κάθε διαδικασία ανανέωσης, ανάκαμψης, προόδου, πρωτοβουλίας… Ένα δαιδαλώδες καρκίνωμα στον κορμό της Ελληνικής επικράτειας που σε συνδυασμό με την δομημένη γραφειοκρατία σκοτώνει κάθε προσπάθεια διαφοροποίησης, τροποποίησης, ανανέωσης, βελτίωσης σε κάθε τομέα. Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των ελιτ στην Ελληνική κοινωνία..στρεβλώνουν, πνίγουν, υποσκάπτουν, διαγράφουν οτιδήποτε πάει να κινηθεί πέρα από τον έλεγχό τους ακόμα και αν δεν στρέφεται εναντίον τους. Μόνο και μόνο από την ανασφάλεια του « αφού δεν το ελέγχω εγώ τότε είναι εχθρικό για μένα».

3)Το δημόσιο χρέος, η χρεοκοπία των Ταμείων και τα ελλείμματα που είναι έργο-κατόρθωμα του πολιτικο- δικαστικού συστήματος … είναι το τεράστιο εμπόδιο πλέον που καθιστά αδύνατη κάθε προσπάθεια ανάκαμψης του ίδιου του συστήματος. Με την δομή των κομμάτων, την νοοτροπία, τα διαπλεκόμενα όπως είναι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει ανάκαμψη διότι τότε θα αναιρέσει τον εαυτό του !και αυτό δεν μπορεί να γίνει. Απόδειξη ότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν αφορούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους δηλαδή τους εκτός της διαπλοκής. Οι Βουλευτές ,οι δικαστικοί, οι Τραπεζίτες, και κάθε ελιτ εξακολουθούν το φαγοπότι λες και δεν συμβαίνει τίποτε.

4) Το παπαδαριό και η Θρησκεία που διαιωνίζει το σκοταδισμό, το ραγιαδισμό και τον μεσαιωνισμό. Είναι πολύ περισσότερα τα δεινά που υποβοήθησε να συσσωρευτούν στο λαό από τα καλά που προσέφεραν λιγοστές φωτεινές εξαιρέσεις παπάδων. Ο ραγιαδισμός ,η μοιρολατρία, το έτσι το βρήκαμε, το δεν κρίνουμε, το δεν δίνουμε λογαριασμό, το κάτω τα χέρια από την εκκλησία, το ας το βρουν από το Θεό και πολλά τέτοια είναι που διαιωνίζουν την απάθεια, το ωχ αδερφέ, το είδες τι παθαίνει όποιος τα βάζει με τους παπάδες… εκτός του ότι είναι όλοι τους κρατικοδίαιτοι!!!είναι και εντελώς ανεξέλεγκτοι στην εκκλησιαστική περιουσία και τον προσηλυτισμό!!! άλλο ένα παγκόσμιο φαινόμενο

5) Η νοοτροπία της Τουρκογυφτιάς που από την Τουρκοκρατία ακόμα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. Και φαίνεται αυτό στην καθημερινότητα. Στα σκουπίδια των δρόμων των πόλεων, στις πλαστικές σακούλες που συναντάς παντού, στα πλαστικά του φραπέ στις εθνικές που εκσφενδονίζονται από τα παράθυρα των ΙΧ, στις σακούλες με σκουπίδια που κρέμονται πεταμένες στα δεντράκια στις ρεματιές, στα δάση, στα χωράφια ..Στα διάσπαρτα πλαστικά κάθε είδους στις ακρογιαλιές που οι νεοελληνες σκορπούν με τη συμπεριφορά του έτσι θέλω ..εσένα τι σε νοιάζει….Η νοοτροπία που δηλώνει ένα πλήρως αμόρφωτο ,απαίδευτο, κακομαθημένο λαό με όλα τα απομεινάρια του οθωμανισμού. Ένα λαό που δεν διεκδικεί μάχιμα, ένα λαό παραιτημένο ,έρμαιο των τσαρλατάνων χωρίς αξίες, επίπεδο, όραμα. Ένα λαό που αρκείτε στο να γλείφει, να σκύβει, να φοβάται τον πρώτο τυχάρπαστο. Και γιαυτό ευθύνεται και η Αριστερά που μετά το 40-49 έπεσε σε πλήρη ηττοπάθεια, εσωστρέφεια και φοβικό σύνδρομο που δεν την αφήνει να ανοιχτεί στο λαό ,να οραματιστεί, να δει, να σχεδιάσει, να δώσει όραμα και αυτοπεποίθηση στο λαό.

6) Το Λεκανοπέδιο της Αττικής η Ελληνική μαύρη τρύπα που είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Σε σύγκριση με τον πληθυσμό μιας χώρας 10 εκατ. με τέτοια έκταση και νησιά και τεράστιες δυνατότητες, να έχουμε στο λεκανοπέδιο 5 εκατ. Το μισό πληθυσμό της χώρας! Το αποτέλεσμα είναι το ξεμπουντούλωμα της υπαίθρου ,της Γεωργίας, κτηνοτροφίας κ.λ.π. Δεν υπάρχει πλέον τομέας παραγωγικός ώστε να στηρίζει ένα τόσο ανορθόδοξα στοιβαγμένο ανθρώπινο δυναμικό που στην ουσία είναι παροπλισμένο και τροφοδοτείται με αυξανόμενες εισαγωγές και επομένως να τροφοδοτείτε με δανεικά! Εφόσον και τίποτε ουσιαστικά δεν παράγει. Πέντε εκατ. Άνθρωποι ανακυκλώνουν μεταξύ τους δήθεν υπηρεσίες και μόνο!.Έγινε το λεκανοπέδιο ένα ανακυκλιόμενο μηδενικό και ταυτόχρονα η τεράστια Μαύρη τρύπα που ροκανίζει ακόμα και τα θεμέλια του Ελληνισμού.

7) Το δημογραφικό πρόβλημα και η γήρανση του πληθυσμού. Ουδέποτε δόθηκε η σημασία που έπρεπε στο ζήτημα αυτό με αποτέλεσμα σήμερα να ερημώνονται μεγάλες και κρίσιμες περιοχές της χώρας μας. Είτε πρόκειται για νησιά και μάλιστα ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα της πατρίδας μας, είτε για εκτάσεις- χωριά ορεινά. Εκατοντάδες για να μη πω χιλιάδες χωριά σε πέντε δέκα χρόνια… φεύγοντας οι λιγοστοί ηλικιωμένοι που μένουν ερημώνουν. Δεν έγινε ποτέ ένα μελετημένο πρόγραμμα αποκέντρωσης με ουσιαστικά κίνητρα για τα ακριτικά νησιά, για μόνιμη διαμονή και φροντίδα συγκοινωνίας-επικοινωνίας, με ταυτόχρονα αντικίνητρα για εγκατάσταση στο Λεκανοπέδιο. Ο κτηνοτρόφος στο νησί που ζητάει ένα δρόμο για τους στάβλους ή ρεύμα…δεν θα το δει ποτέ ενώ όταν ζητάνε άσφαλτο στου Καρέα, στου Διονύσου τρέχουν την άλλη μέρα.

Diaskronos 05/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...