Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, Καταναλωτική συνείδηση, Καταναλωτισμός.


Γράφει ο kiklonas

Ευκαιρία είναι να αναθεωρήσουμε ορισμένες κακές συνήθειες. Και να εξηγούμαστε:

1) Αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα… έστω κι αν είναι ακριβότερα…μπορούμε να πάρουμε μικρότερη ποσότητα, παρά τα απόβλητα των Ευρωπαϊκών εταιρειών , και πιο υγιεινά είναι και βοηθάμε την τοπική οικονομία και παραγωγή.

2) Το που ψωνίζουμε…Αν δεν αγοράζουμε από καταστήματα Ελληνικών συμφερόντων…τότε το χρήμα βγαίνει έξω πακέτα κι εμείς κοιτάμε ως «χάνοι»! και είμαστε συνεργοί στην αποδόμηση της Ελληνικής οικονομίας.

3) Τι ψωνίζουμε…Αν δεν αγοράζουμε τα απαραίτητα , με γραμμένη κατάσταση από πριν …τότε παρασυρόμαστε και αγοράζουμε ότι μας δίνουν-προτείνουν, και ότι γυαλίζει στο μάτι! Με αποτέλεσμα να πετάμε χρήματα και πολλά άχρηστα σκουπίδια στη συνέχεια.

4) Τι ποσότητες αγοράζουμε… Για να μη πετάμε το μισά μετά ως μπαγιάτικα, άχρηστα, περισσευούμενα.

5) Συγκρίνουμε τιμές και καταστήματα …ώστε να αγοράζουμε φθηνότερα, και να πιέζονται με αυτό τον τρόπο αναγκαστικά προς τα κάτω οι τιμές..

Θα πείτε γνωστά όλα αυτά! Συμφωνούμε …αλλά τι εφαρμόζουμε από αυτά;;; Είναι κατά τη γνώμη μας βασικές παράμετροι για την προστασία και ενδυνάμωση της ντόπιας παραγωγής και οικονομίας.

Ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός που έχουμε συνηθίσει τις δυό –τρεις δεκαετίες δεν είναι προς το συμφέρον μας ούτε ως άτομα, ούτε ως οικογένεια, ούτε ως πολίτες.

Μπορούμε με τα χρήματά μας και να επιβραβεύσουμε προϊόντα και να τιμωρήσουμε προϊόντα και καταστηματάρχες. Καταναλωτική συνείδηση σημαίνει να μάθουμε να αξιολογούμε και να επιλέγουμε ποιότητα και τιμές, να αγοράζουμε ή να μη αγοράζουμε, να επιβραβεύουμε τα αγνά Ελληνικά προϊόντα, και να τιμωρούμε τα απόβλητα, τα ευτελή υποπροϊόντα που μας σερβίρουν και με διαφημίσεις, να μποϊκοτάρουμε όταν χρειάζεται συγκεκριμένα προϊόντα όταν δεν είναι υγιεινά ή ακριβά αδικαιολόγητα όπως και τα ακριβά καταστήματα ιδιαίτερα τα ξένων συμφερόντων. Π.χ. Έχουμε γράψει παλαιότερα για το γάλα! Ενώ έχουμε υπέροχα –αγνά- θρεπτικά Ελληνικά γάλατα…αγοράζουν ακόμα κάποιοι τα εισαγόμενα κονσερβοποιημένα!! οτι χειρότερο και το δίνουν στα παιδιά τους!!! Την ίδια ώρα που σε αυτές τις χώρες δεν κυκλοφορούν καθόλου !!! Δηλαδή είναι γεγονός ότι στην Ολλανδία δεν βρίσκεις το γάλα «Νουνού» εβαπορέ κ.λ.π ..δεν το αγοράζει κανείς!!! Προτιμούν το φρέσκο…ενώ εδώ στην Ελλάδα αγοράζουν τις κονσέρβες και δεν προτιμούν το φρέσκο Ελληνικό!!! Σκέτος παραλογισμός!!!

ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!

Kiklonas - galaxiako 20/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...