Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ...

γράφει ο diaskronos
Η Αλήθεια είναι ότι προσδοκούσαμε μια πιο συγκεκριμένη πρωτοβουλία από το Μίκη Θεοδωράκη. Χωρίς να καταχωρούμε κάποια ευθύνη στον ίδιο θα περιμέναμε μια συνάντηση με κάποια γνωστά ονόματα Αριστερών-Σοσιαλιστών και μια πλατύτερη συμμετοχή για ένα γόνιμο προβληματισμό στα μεγάλα Εθνικά ζητήματα.

Ίσως προσδοκούσαμε πολλά…ίσως δεν υπήρξε η ανταπόκριση…δεν το ξέρουμε.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι αν δεν υπάρξει μια πλατιά ενότητα των δυνάμεων όλης της Αριστεράς…και όσο αυτή η ενότητα καθυστερεί τα προβλήματα του τόπου θα επιδεινώνονται και θα πληθαίνουν….Εμείς σταθερά θα προτείνουμε και θα επιδιώκουμε όσο μπορούμε την Ενότητα της Αριστεράς και του μεγάλου κορμού του ΠΑΣΟΚ…γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο μοναδικός δρόμος….Σωτήρες δια μαγίας δεν υπάρχουν…

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο- έκκληση προς τον Μίκη http://galaxiako.blogspot.com/και όποιον άλλον μπορεί και συμμερίζεται την αναγκαιότητα αυτής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ..


ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ
Επειδή πιστεύουμε
ότι ήδη έχουμε χρεοκοπήσει…επειδή τρόπος ανάκαμψης δεν έχει βρεθεί… επειδή η Ανεργία όπως γράφουμε από το 2007 θα φτάσει 25-35% … επειδή με άγονες αντιπαλότητες πριονίζουμε πιο πολύ την Ελλάδα…πρέπει να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας, ή αν θέλετε να πιούμε πιο πολύ μπας και συνενοηθούμε!
Στο σημείο που βρισκόμαστε πρέπει χωρίς καθυστέρηση η Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με βασικές προγραμματικές αρχές ,χωρίς εκλογές και πολλές κουβέντες… Υπάρχουν άνθρωποι όπως …Γ. Παπανδρέου, Κ.Σκανδαλίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ραγκούσης, Σ.Τουμάκας, Δ.Τσοβόλας, Σ.Μπένος, Κ.Λαλιώτης ,Αλαβάνος, Β.Παπανδρέου, Ψαριανός Κουβέλης, Τσίπρας, Παπαδημούλης, Λαφαζάνης…και πολλοί άλλοι… όπως ΤΟ ΒΑΘΎ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να συμμαχήσουν άμεσα με το ήδη Κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ… ακόμη να γίνει ανοιχτή προσπάθεια με το ΚΚΕ αλλά και και τη ΔΗΣΥ !...

Έχετε δίκιο …δεν είναι δυνατόν!...Και όμως αυτό πρέπει να γίνει γιατί τα χάνουμε όλα. Και όταν λέμε όλα…εννοούμε ΟΛΑ!...Πρέπει να γίνει αυτό που φαίνεται αδύνατον και πρέπει να γίνει τώρα.

Εμείς δεν θα μοιράσουμε ούτε καρέκλες ούτε πρωτιές…Εμείς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για εθνική προσπάθεια και συνεννόηση πριν είναι αργά. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων γράφουμε και μέσα σε προηγούμενα άρθρα υπάρχουν και οι λόγοι και επιχειρήματα που υπαγορεύουν μια καθαρά πατριωτική στάση. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι ξαφνικά θα βρεθεί ο Μεσσίας από το πουθενά. Και ας βάλουν ένα όρο σαφή… Όποιος παραστρατήσει θα μπει στη φυλακή χωρίς αντιρρήσεις.

Πιστεύουμε ότι ο Παπούλιας και ο Μίκης Θεοδωράκης μπορούν να καταφέρουν το αδύνατο, μπορούν ως Εθνικοί καταλύτες να χτίσουν μια Δημοκρατική ενότητα πλειοψηφίας και αποφασισμένη να βγάλει την Ελλάδα από την κατρακύλα. Διαφορετικά πολύ γρήγορα…περισσότερο απ`ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί …θα φτάσουμε μέχρι Εμφύλιο και δεν έχουμε κανένα λόγο για να κινδυνολογούμε… ισα-ισα είμαστε στην κατεύθυνση για ειρηνικής συνεργασίας .

Χτες ίσως ήταν νωρίς ,αύριο θα είναι αργά…ίσως τώρα δεν γίνεται διαφορετικά.

Galaxiako.blogspot.com... 24/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...