Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα η ΝΑΣΑ ανακοινώνει κάποια στοιχεία εξωγήινης ζωής

Αναδημοσίευση απο το ...
http://www.inout.gr/
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΑSA σημειώνεται ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου «για να συζητηθεί μια ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή».

Η συνέντευξη θα δοθεί στην Ουάσιγκτον και μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Μάιρη Βόιτεκ, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της ΝΑSA.

H ανακοίνωση δημιούργησε φρενίτιδα στους λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων. Ηδη έχουν αρχίσει να γίνονται εικασίες, ακόμη και να παίζονται στοιχήματα σχετικά με το τι μπορεί να αφορά η ανακάλυψη.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Associated Press η ανακοίνωση θα επικεντρώνεται σε μια δημοσίευση η οποία θα γίνει στην επιθεώρηση «Science». Ωστόσο οι υπεύθυνοι της NASA κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους και δεν αναφέρουν τι ακριβώς αναφέρεται στη δημοσίευση. Σε ένα μπλογκ σημειώνεται ότι πιθανώς η ανακάλυψη αφορά την ύπαρξη βακτηριακής ζωής στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου. Ωστόσο σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες που έχουν δει ήδη το άρθρο που θα δημοσιευθεί στο Science η ανακοίνωση δεν αφορά ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη.

Στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» προβάλλεται μια διαφορετική υπόθεση. Σύμφωνα με αυτήν ανακαλύφθηκαν σε μια λίμνη (λίμνη Μόνο) στην Καλιφόρνια βακτήρια τα οποία μπορούν να επιβιώσουν σε αρσενικό, σε συνθήκες δηλαδή που μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ήταν άκρως τοξικές για να υποστηρίξουν ζωή.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  370665_390x.jpg Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  32,1 KB


Εάν όντως αυτό αληθεύει σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες οι οποίοι δεν εθεωρείτο μέχρι σήμερα δυνατό ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.

Αύριο θα ξέρουμε τι αφορά τελικώς αυτή η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι κλίνουν προς το ότι οι «θιασώτες» της εξωγήινης ζωής μάλλον θα απογοητευθούν αφού δεν θα ακούσουν ότι βρέθηκαν τα... αδέλφια μας σε άλλους πλανήτες.

για την μεταφορά galaxiako

Ως galaxiako πιστεύουμε οτι τα στοιχεία θα ειναι πενιχρά...δηλαδή ισως για κάποια βακτήρια στον Αρη...ακόμα και νερό στον Τιτάνα και την Ευρώπη...Παρ`όλο που για τα Μαθηματικά ειναι βέβαιο οτι δεν ειμαστε μόνοι στο Σύμπαν..ειναι τραγικά δύσκολο να γίνει δυνατή μια επικοινωνία εστω με κάποιο εξωγήινο πολιτισμό...ας περιμένουμε.

diaskronos 02/11/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...