Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΓΑΛΑ .... ΝΕΚΡΟ... ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΟ;...Ή φρεσκο...natural;..

Δημοσιεύουμε επιστολή Ελληνίδας που ζει 20 χρόνια στην Ολανδία...
Aγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνω το μήνυμα αυτό σαν απάντηση στο μήνυμα του Κώστα με κάποια συμπληρωματικά στοιχεία (δείτε το συνημμένο) ...Σαν κάτοικος 20 ετών γνωρίζω πολύ καλά την ολλανδική αγορά. Από την πρώτη μέρα που βρέθηκα εδώ το 1991 απορούσα γιατί δεν υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ στην αγορά γάλα ΝΟΥΝΟΥ που ήξερα πως είναι Ολλανδικό. Οι πρώτοι ολλανδοί γνωστοί και φίλοι μου είπαν με απορία :" μα αυτό δεν το πίνουμε ποτέ, κανένας δεν το πίνει". Από τότε έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω αλλά κάθε φορά που έρχομαι βλέπω πως ο έλληνας καταναλωτής είναι πολύ βαθιά υπνωτισμένος...

Οπως λέω εδώ και χρόνια: στην Ολλανδία οι ίδιοι οι Ολλανδοί δεν δίνουν το κονσερβοποιημένο γάλα ούτε στη γάτα τους! Πίνουν ΜΟΝΟ φρέσκο!!!! Αδυνατώ να καταλάβω την μονομανία και ηλιθιότητα των Ελλήνων να δίνουν στα παιδιά και στα μωρά τους κονσερβοποιημένο - δηλαδή ΝΕΚΡΟ γάλα!!!! Οι συνειδητοποιημένοι Ολλανδοί (αλλά και Ελληνες ) προτιμούν τα προϊόντα τοπικών , μικρών εταιρειών και παραγωγών. Φυσικά οι μεγάλες εταιρείες δυσφημούν τους μικρούς παραγωγούς (όσους αντέχουν) με επιχειρήματα όπως : δεν υπάρχουν υπερσύγχρονα μηχανήματα για αποστείρωση με κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Οι αφελείς τα πιστεύουν. Ολοι ξέρουμε όμως άλλο να βρεις μια τρίχα στο φαγητό και άλλο να τρως χημικές ή μεταλλαγμένες γενετικά τροφές. Εξ΄άλλου τώρα πια, οι λιγότερο ελκυστικές στην όψη τροφές (βιολογικά φρούτα και λαχανικά π.χ.) κοστολογούνται πολύ πιο ακριβά από τις άψογες πλαστικοποιημένες και χημικά επεξεργασμένες τροφές των μαζών. Ο στόχος πραγματικά των μεγάλων καρτέλ τροφίμων είναι : φτηνή, χαμηλής ποιότητας και ευχάριστης στη γεύση τροφής σε μαζική παραγωγή! ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ (ΦΥΣΙΚΗ, natural) ΜΟΡΦΗ !

Θυμάστε το διαφημιστικό με τις «ευτυχισμένες αγελάδες» της Ολλανδίας; Αντικαταστείτε το «ευτυχισμένες» με το «τρελλές» ταιριάζει καλύτερα! Σκεφτείτε το!

galaxiako.blogspot.com 29/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...