Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Γράφει ο kiklonas 10/11/2010
Πήγες λοιπόν και ψήφισες!
Παρέδωσες τα κλειδιά της πόλης
σε άξιο πολιτικό άνδρα - ένα πεπειραμένο Καρπενησιώτη-έναν δοκιμασμένο πολίτη - επιτυχημένο επαγγελματικά- καταξιωμένο κοινωνικά- ντόπιο-Ιθαγενή – γνώστη των προβλημάτων της πόλης του Καρπενησίου –με συμμετοχή και προσφορά στα κοινά της πόλης σου… άξιος!!!

Νομιμοποίησες έναν ικανό αλεξιπτωτιστή, γόνο ράτσας, που πονάει για τον τόπο σου και θα αγωνιστεί νυχθημερόν για το καλό της πόλης και του τόπου σου…άξιος!!!

Αναγνώρισες στο πρόσωπό του ένα γνήσιο Καρπενησιώτη-πατριώτη που θα τα θυσίαζε όλα για την πατρίδα του…άξιος!

Έσκυψες, χειροκρότησες, έγλειψες χώμα … αλλά χαλάλι σου γιατί τελικά έκανες το σωστό..βρήκες τον μοναδικό …τον σπάνιο… τον άριστο…ένα νέο Όθωνα… Μπορείς να χασκογελάς αφόρητα πλέον…Μπορεις να χαίρεσαι το απόκτημα...Μπορείς να προσμένεις μάταια σαν πεινασμένο -δαρμένο σκυλι στην πόρτα του Δημαρχίου...Μπορείς να κοιτάζεις τα άνεργα παιδιά σου περήφανα... άξια και άριστη εκλογή !...αυτός σου πρέπει!!! άξιος εθελόδουλος ραγιάς.

Σε προγύμνασαν στα καλλιστεία, στα σουξέ του πεντάλεπτου ,στα τηλεπαιχνίδια ,στο τζόγο των προπο-τζήδικων, στο κυνήγι αρπαχτής, στην επιτυχία της αναρρίχησης , στα εικοσιτετράωρα «πρωινάδικα» των καναλιών,στις κολοτούμπες, στη γυφτοδιαπλοκή του ψιλικατζή, στην τσανακογλυφιά, στο ραγιαδισμό… σε τέτοιο βαθμό που ξέχασες ότι ψηφίζοντας χαράζεις ανεξίτηλα το μέλλον. Ξέχασες ότι την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Ήπειρο, την εργασία σου ,την υγεία, την Παιδεία ,τον Πολιτισμό ,το μέλλον των παιδιών σου τα εναποθέτεις ουσιαστικά στα χέρια των ανθρώπων που ψηφίζεις…Τι σ… ψηφίζεις λοιπόν;…Και κατά τον Ναζίμ Χικμέτ «δε λέω πως φταις εσύ, αλλά φταις και εσύ» .Έγραφε και ο Μαρξ πολλά και διάφορα, μόνο που αυτά τα έγραφε για το λούμπεν προλεταριάτο…χωρίς να φαντάζεται ο άνθρωπος ότι η δική μας κοινωνία θα μετατραπεί σε απέραντη λούμπεν κοινωνία ή Φρενοκομείο κατά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Λαέ ευκολόπιστε και βασανισμένε σε κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα και συ τους πιστεύεις..! Δεν σου λένε τι σημαίνει πολιτικός; Τι είναι πολιτική; Γιατί δε σου λένε ότι
ο πολιτικός πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα για να οδηγήσει και σένα και τη Χώρα στο αύριο; Γιατί σε βάζουν να διαλέξεις…και συ διαλέγεις ανάμεσα σε μπασκετμπολίστες ,ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, άεργους ,ακαμάτηδες, βουτυρομπεμπεδες, μοντέλα, παρουσιαστές, καραγκιοζοπαίχτες, γόνους «οικογενειών» χωρίς ικανότητες,….τι περιμένεις μετά να σου συμβεί; Θα σου το πω απλά και με μεγάλο άγχος….αυτό που θα μας συμβεί αφού μας κυβερνούν ανίκανοι είναι ..Κύπρος, Ίμια, Θράκη, Μακεδονία, Χρέη , Ανεργία ….και όλα τα κακά της μοίρας μας … αλίμονο δεν ξέρω τι άλλο.
Που νομίζεις λαέ μου ότι θα σε πάνε αυτοί;

Θα μου πεις τι προτείνεις εσύ; Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη…αλλά πολύ απλή. Να κάνεις Δήμαρχο το πρώτο τσοπανόπουλο απ` την πιο κοντινή καλύβα...Ψάξου… και ξαναψάξου …κάπου κάνεις λάθος! και συ ισως και γω…
Να γίνει ο καθένας καλύτερος !…
… αλλά θα σου πω και τούτο…

* Και στις επόμενες εκλογές…θα σε δω να τρέχεις, να χειροκροτείς, να σκύβεις, να χαμογελάς ,να παθιάζεσαι, να χτυπιέσαι, να παρατάσσεσαι και ν`ακολουθείς τα μπουλούκια σα βρεγμένο σκυλί που περιμένει να γλύψει το κόκαλο που εσκεμμένα του δείχνουν αλλά δεν το πετούν…Τις ξέρω αυτές τις εικόνες ..τις έχω σπουδάσει χρόνια…και το χειρότερο ξέρω ότι θα τις ξαναδώ…δυστυχώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...