Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΚΚΕ-ΝΔ…σε μόνιμο αντι-ΠΑΣΟΚ σύνδρομο.

Είναι βαθιές οι ρίζες του αντι-ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ συνδρόμου που διακατέχει το ΚΚΕ και τη ΝΔ.

Απο το 1981 με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η ΝΔ δεν δέχτηκε το ότι εκπορθήθηκε η μονοκρατορία της Δεξιάς που επί δεκάδες χρόνια αλώνιζε και λυμαίνονταν τη χώρα. Το ΚΚΕ δεν χώνεψε ποτέ το ότι αφοπλίστηκε από το ΠΑΣΟΚ σε προτάσεις και συνθήματα με αποτέλεσμα να μείνει τυφλό και χωρίς προοπτική.

Το 1989 γιγαντώθηκε το μίσος και η επιθυμία τους και δοθείσης ευκαιρίας συμμάχησαν με στόχο να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ ώστε το μεν ΚΚΕ να χειραγωγήσει ένα Αριστερό τμήμα η δε Δεξιά στόχευε και πάλι την εξουσία και την κουτάλα πράγμα που κατάφερε 1990-93. Έτσι ο Φλωράκης, και ο Μητσοτάκης με τον Κύρκο τα βρήκαν με τα γιουβαρλάκια της Μαρίκας και τους φερέλπιδες αριστερούς Αλαβάνο, Ανδρουλάκη, Δραγασάκη, Κουβέλη, Δαμανάκη, Λαφαζάνη, Παπαδημούλη, Μπίστη, Θεωνά… προφανώς δεν τους βγήκε γιατί ο Λαός είδε την συμπαιγνία …αλλά αναπόφευκτα το σύστημα επανέφερε τον Μητσοτάκη και τη Δεξιά στην εξουσία.

Έτσι επιδεινώθηκε το αδιέξοδο του ΚΚΕ και της Αριστεράς γενικότερα με αποτέλεσμα να αποτύχει παταγωδώς το ΠΕΙΡΑΜΑ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ που η Δαμανάκη προήδρευσε. Ήταν αδιέξοδο θέσεων-προτάσεων-ταχτικής και στρατηγικής… γιαυτό ήταν καταδικασμένο από χέρι.

Στα επόμενα χρόνια πολλοί είδαν τα αδιέξοδα άλλαξαν ταχτική (Αλαβάνος, Ανδρουλάκης, Δραγασάκης, Κουβέλης, Δαμανάκη, Λαφαζάνης, Παπαδημούλης, Μπίστης, θεωνάς…μα ειχαν καεί πολιτικά με τις προηγούμενες λαθεμένες επιλογές), έμεινε όμως η Παπαρήγα με τα απολιθώματα του ΚΚΕ και επανέρχεται στην ίδια αποτυχημένη-τυχοδιωκτική ταχτική του εμβολισμού του ΠΑΣΟΚ από Αριστερά τάχα , χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις, χωρίς όραμα και πειστική κριτική αλλά πάλι με αφορισμούς ισοπεδωτικούς ,χωρίς επιχειρήματα και κυρίως χωρίς καμία διέξοδο. Μόνο τυφλά , άγονα και με φανερό το αντι-ΠΑΣΟΚ σύνδρομο.

Με τo ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το ΚΚΕ είδε μια ακόμα ευκαιρία σύμπλευσης με την Δεξιά και τη ΝΔ ελπίζοντας και πάλι στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Άρχισε συμμαχίες με αντι-ΠΑΣΟΚ μέτωπα σε Σωματεία, Δ.Συμβούλια, Προεδρία, Δήμους, σε ψηφοφορίες, σε απεργίες σικε από κοινού με την ΝΔ προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πάλι χωρίς προτάσεις με τυφλό αδιέξοδο και αντι-ΠΑΣΟΚ σύνδρομο ενισχυμένο.

Ακόμα μια φορά και μάλιστα παταγωδώς αποτυγχάνει και έγινε φανερό αυτό στις εκλογές του 2010 όπου η Αποχή-άκυρα-λευκα ήταν 65-70% και παρά τη συνεργασία –αλληλοϋποστήριξη ΚΚΕ-ΝΔ σε διάφερες περιοχές Πάτρα, Αθήνα κ.λ.π. το ΚΚΕ και η ΝΔ δεν εισέπραξαν ούτε καν μέρος της αγανάκτησης του λαού για την κρίση το Δ.Ν.Τ. και τη λεηλασία των Ταμείων παρά το αντιμνημονιακό μέτωπο. Απεναντίας παρά τα σκληρά μέτρα ο λαός εμπιστεύθηκε έστω και μειοψηφικά και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

Το μίσος για το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι η αναγκαστική έκφραση του αντι-ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ συνδρόμου που παίρνει τη θέση των προτάσεων, θέσεων, προοπτικής, διεξόδου. Στην διάρκεια των 30 χρόνων και με την διαρκή καλλιέργεια του αντι-ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ κάποια αριστερά στρώματα έχουν αποκομίσει μια στρεβλή και λανθασμένη οπτική γεγονότων και πολιτικής. Έμαθαν να αρκούνται σε αντι-πασοκικές κορώνες χωρίς να αναζητούν την ουσία της πολιτικής και των προτάσεων. Έμαθαν να μη αναζητούν απαντήσεις-προτάσεις -θέσεις και να αρκούνται σε άγονες έως τραγελαφικές επιλογές. Έμαθαν την πολιτική ως τυχοδιωκτισμό, ως βρισιές, ως αγονο λαικισμό και παραλογισμό αρκεί να είναι κατά του ΠΑΣΟΚ

Δεν έχουν αντιληφθεί οι δικτατορίσκοι του ΚΚΕ αλλά και οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συνεργασία με την ΝΔ τους απομονώνει, τους αφοπλίζει τους απομακρύνει από το λαό και εξιλεώνει,αναβαπτίζει ,και ξαναφρεσκάρει, την Δεξιά.

Όσο τα Αριστερά σχήματα συμπορεύονται με τη Δεξιά και δεν κατανοούν οτι χωρίς επεξεργασμένες προτάσεις-θέσεις διεξόδου και ταχτική-στατηγηκή συμμαχίας με τα προοδευτικά λαικα στρώματα και το ΠΑΣΟΚ , δεν έχουν καμία ελπίδα να προσεγγίσουν το λαό, την εξουσία και την αλλαγή της κοινωνίας.

galaxiako.blogspot.com 26/11/2010

8 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΕ.

    ο ΚΚΕ δεν χώνεψε ποτέ το ότι αφοπλίστηκε από το ΠΑΣΟΚ σε προτάσεις και συνθήματα με αποτέλεσμα να μείνει τυφλό και χωρίς προοπτική.

    ΔΕΝ ΑΦΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟ ΚΚΕ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΟΤΕ.

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΥΦΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ.

    ΝΩΝΤΑΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    Ακόμα μια φορά και μάλιστα παταγωδώς αποτυγχάνει και έγινε φανερό αυτό στις εκλογές του 2010 όπου η Αποχή-άκυρα-λευκα ήταν 65-70% και παρά τη συνεργασία –αλληλοϋποστήριξη ΚΚΕ-ΝΔ σε διάφερες περιοχές Πάτρα, Αθήνα κ.λ.π. το ΚΚΕ και η ΝΔ δεν εισέπραξαν ούτε καν μέρος της αγανάκτησης του λαού για την κρίση το Δ.Ν.Τ. και τη λεηλασία των Ταμείων παρά το αντιμνημονιακό μέτωπο. Απεναντίας παρά τα σκληρά μέτρα ο λαός εμπιστεύθηκε έστω και μειοψηφικά και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

    ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ 2010.

    Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ.

    ΤΟ ΑΝΤΙ - ΚΚΕ ΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΩΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΜΗΠΩΣ;
    Η ΠΑΛΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ;

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΝΣ ΠΟΛΙΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΒΟΥΓΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΝΩΝΤΑΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ;

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ.

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ.

    ΝΩΝΤΑΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΝΔ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 80. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΚΚΕ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Νώντα τις απαντήσεις που έχουμε ειναι γραμμένες στα : H ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΣΤΑ ... ΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, και η ...ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...
    Προσεχώς καμάρωνε τον "καπετάνιο των κάμπων και της ασφάλτου"...τον μεγάλο Μπούτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 2010.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΣ Η Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά ειναι όλα.Εμας μας ενδιαφέρει η μαζική ενιαία Αριστερά των προτάσεων και της εξουσίας για το λαό και τη Δημοκρατία... Οσο αυτό δεν υπάρχει εμεις και το 65% θα ειμαστε άστεγοι.
    Δεν στήνουμε ουτε κόμμα ουτε μαγαζί... Και ακόμα Νώντα δεν πάμε να πείσουμε και κανένα !!! απλά γράφουμε την αλήθεια όπως τη βλέπουμε.
    Αυτό το θεωρούμε ΑΓΩΝΑ!!! καθαρό,χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς κρυφτούλι, χωρίς υποκρισίες.
    Να εισαι καλά .
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...