Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

S.O.S.-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΟΥΣ- ΑΝΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

( με κλικ αριστερό στην εικόνα διαβαζεις καλύτερα...)
Εχει κατατεθει απο το 2007 στο Δήμο Αγνάντων,στο Δασαρχείο Αρτας,και στον κυνηγετικό σύλλογο Αρτας ολοκληρωμένη πρόταση με μελέτη για δημιουργία του μόνιμου καταφυγίου πανίδας...αλλά δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία ουτε απο το Δήμο,ουτε απο το Δασαρχείο...
Μας απάντησε μόνο ο κυνηγετικός σύλλογος...οτι εξετάζεται να γίνει κάποιο Πάρκο Τζουμέρκων!!! που όμως ουτε γίνεται ουτε συζητιέται, ουτε μάθαμε νεώτερα .... δεν έδωσαν καμιά σημασία στην πρόταση για το καταφύγιο....
Αντ`αυτού δόθηκε άδεια σε ιδιοκτήτη δασικού τεμαχίου του Δ.Φ. κάτοικου Ράμιας και σε εργολάβο απο την Αμφιλοχία! με τη βοήθεια Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αγνάντων! και έβαλαν συνεργείο Αλβανών να κόβει βελανιδιές 300 ετών!!! χωρίς εποπτεία ...πυρ κατα βούληση!!!Το διαπίστωσα ο ίδιος τον Αυγουστο του 2010 που πήγα επι τόπου και ειδα την καταστροφή. Ο Δημοτικος σύμβουλος (Π.Ζ. ) μάλιστα προσπαθει να πείσει τους ιδιοκτήτες να ανοίξει και δρόμο ωστε η καταστροφή να γίνει πιο αποτελεσματικά!!!
Προφανώς ο ιδιοκτήτης έχει αυτό το δικαίωμα νομικά, και δεν θα είχαμε καμία αντίρηση αν γινόταν επιλεκτικά και προσεκτική διαχείρηση του δασικού πλούτου με αυστηρή επιτήρηση του Δασαρχείου και με υποχρεωτική ανδάσωση... μιας και δεν υπάρχει η αυτονόητη αγάπη και σεβασμός στο δασικό πλούτο οπως θα προτειμούσαμε,αλλά εδώ γίνεται κατασρτοφή. Καλά θα ήταν οι ιδιοκτήτες που ειναι και φίλοι-γνωστοί να αφήσουν ήσυχο το δάσος και να το σεβαστούν κάνοντας λογική χρήση για τις καθημερινές ανάγκες και οχι να νομίζουν οτι ειναι δυνατόν να πλουτίσουν κόβοντας τα δέντρα.
Κάνουμε έκληση με κάθε τρόπο να σταματήσει η κοπή των δέντρων-η καταστροφή του δάσους και να γίνει το καταφύγιο.
Η πλήρης μελέτη και η πρόταση ειναι αναρτημένη στο blog στη σελίδα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. Εκεί μπορείτε να δείτε για ποιό θησαυρό μιλάμε!!! Πρόκειτε για κυριολεκτικά παρθένα περιοχή που κινδυνεύει άμεσα.Στην 6σελίδα του blog galaxiako.blogspot.com αξίζει να διασβάσετε για το καταφύγιο...και θα βρείτε τα στοιχεία για να βοηθήσετε .
kiklonas 11/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...