Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι «σφηκοφωλιές» του Δήμου Πατρέων.


Σχολιάζει ο anarxos

Μια διαχρονική διαπλοκή η ιστορία του Δήμου Πατρέων και χαβούζα η ίδια η Πόλη. Μεγάλη γκαντεμιά έχει χτυπήσει την πόλη που για δεκαετίες δεν μπόρεσε να βρει ένα Δήμαρχο ικανό και αποφασισμένο να βάλει τον Δήμο σε μια σειρά και να βελτιώσει την κατάσταση στην πόλη. (Αν εξαιρέσουμε μια περίοδο του Καράβολα που έφτιαξε την Ύδρευση και το μεγαλύτερο τμήμα της αποχέτευσης για να είμαστε δίκαιοι.)

Το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα είναι κλειστό- περιφραγμένο και η Πάτρα έγινε ηπειρωτική και όχι παραθαλάσσια πόλη.

Ο Φάρος απο κόσμημα της πόλης,έγινε στέκι –σπίτι- αποχωρητήρια των αλλοδαπών και η ευρύτερη περιοχή απαγορευτική στους Πατρινούς ακόμα και για να παρκάρουν! Διότι τους καταστρέφουν τα αυτοκίνητα.

Από το φάρο μέχρι και την παραλία των Βραχνεικων μια απέραντη 5-6 χιλιομέτρων χαβούζα! Καμιά ανάπλαση, καμιά καθαριότητα, μια απέραντη βρωμιά σκουπιδιών και εγκατάλειψης.

Από την άλλη πλευρά προς την πλαζ τα ίδια… δεν τολμά κανείς ούτε να περπατήσει. Έχει γίνει υπαίθρια τουαλέτα και βρωμάει ο τόπος.. αν και είναι πεδίο μαχών των Αυγανών και των Σομαλών. Και γιαυτά δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Οι περισσότερες συνοικίες εγκαταλειμμένες και από πλευράς καθαριότητας …δεν έχουν δει ποτέ τη σκούπα του Δήμου… οι δρόμοι βρώμικοι και οι λακκούβες βάσανο για τα ιχ… οι μικρές υποτυπώδη πλατείες παρατημένοι σκουπιδότοποι…

Σαράντα χρόνια από τη μεταπολίτευση και καμιά λύση για την διαχείριση των σκουπιδιών δεν βρέθηκε. Κανείς δεν τόλμησε από όλους τους άχρηστους εραστές της εξουσίας. Αποτέλεσμα λοιπόν να πνίγεται σήμερα η Πάτρα από τα σκουπίδια της. Ποιός άλλος είχε την ευθύνη αν όχι οι Δήμαρχοι; Ξέραν να μοιράζουν προεκλογικά γλαστράκια μονάχα που και αυτά προστίθονταν στα στο σκουπιδομάνι!

To KAΠΙ στου ψάχου ,Ζαρουχλεικων τι προσφέρει και σε ποιούς;;; ΤΙΠΟΤΕ . Γιατί δεν το κλείνουν που στοιχίζει χρήμα χωρίς προσφορά;;;Ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί;;;

Κατά την άποψη μας η Πάτρα είναι η πιο βρώμικη Ελληνική πόλη με διαφορά από όλες τις άλλες που έχουμε τουλάχιστον επισκεφτεί όπως, Γιάννενα, Άρτα, Κόρινθο, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη, Λαμία, κ.λ.π.

Φταίει η νοοτροπία των πολιτικών, των κομμάτων, αλλά και οι ίδιοι οι Δήμαρχοι που εν ονόματι του «πολιτικού κόστους», του ρουσφετιού, της μικροδιαπλοκής, των πιέσεων, των εξυπηρετήσεων των κολλητών ,αλλά και της ανικανότητας τους δεν έγινε ποτέ τίποτε.

Πιο πολύ όμως φταίνε οι " σφηκοφωλιές" σε κάθε τομέα του Δήμου που χωρίς κανένα έλεγχο «αυτοδιοικούνται»! Με δυό λόγια κάνουν ότι θέλουν , αν θέλουν , όπως το θέλουν, όποτε το θέλουν!!!Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα και μάλιστα το θεωρούν και δικαίωμα τους και κατάκτησή τους. Το κακό ξεκινάει με το ρουσφέτι ! Από την πρώτη τετραετία του Αννινου μέχρι σήμερα όλοι οι υπάλληλοι και εργαζόμενοι μπήκαν στο Δήμο με ρουσφέτι. Καμία αξιολόγηση ή αιτιολόγηση ποιος κάνει και για ποια εργασία… έτσι χύμα οι πολιτικοί της συμφοράς μετράγανε ψήφους και τίποτε άλλο! Οι Δήμαρχοι εξέθρεψαν μια λερναία Ύδρα μέσα στο Δήμο σε βάρος πάντα του Πατρινού πολίτη –καταναλωτή που τους χρυσοπληρώνει αλλά δεινοπαθεί από αυτούς που δεν του προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Τόλμησε ο Φούρας να πει οτι οι εργαζόμενοι δεν αποδίδουν… και όρμησαν να τον λιντσάρουν… Η κριτική απαγορεύεται στο Δήμο πόσο μάλλον να ζητήσει κανείς λογαριασμό. Ποιος δουλεύει , που δουλεύει, πόσο δουλεύει, πότε πιάνει δουλειά, πότε φεύγει, πόσα παίρνει ,γιατί τα παίρνει , δουλεύει υπερωρίες, και που, και πότε…ΤΙΠΟΤΕ. ΣΚΟΤΑΔΙ…. Και ο λαός πληρώνει….

Η μοναδική λύση πλέον είναι η Ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών διότι φαίνεται αδύνατη η συνεννόηση. Είναι αδύνατο να αλλάξουν νοοτροπία οι « σφηκοφωλιές». Εάν δεν ιδιωτικοποιηθούν, Καθαριότητα, σκουπίδια, ασφαλτοστρώσεις, έργα ανάπλασης κ.λ.π. κάτω από αυστηρό έλεγχο του Δημάρχου βέβαια η πόλη δεν πρόκειται να αλλάξει.

Έπρεπε να έχει μπει εισαγγελέας σε όλους τους τομείς του Δήμου…Για τα έργα, για το καρναβάλι ,για τις αναπλάσεις, για την μισθοδοσία υπαλλήλων και εργαζομένων, για τις απεργίες, για τις υπερωρίες, στη ΔΕΥΑΠ κ.λ.π... Διότι πολλά , πάρα πολλά γνωρίζουν όλοι οι Πατρινοί αλλά χωρίς εισαγγελέα και αποδείξεις δεν γίνεται τίποτε.

galaxiako.blogspot.com 17-02-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...