Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

Γράφει ο diaskronos

Είναι γεγονός ότι στην πολιτική πολλά γίνονται που δεν λέγονται και πολλά λέγονται και δεν γίνονται.

Οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί και επιχειρηματίες-αεριτζήδες, αφού υπερχρέωσαν την χώρα μας , αφού φόρτωσαν τα χρέη στο λαό, αφού έβγαλαν τα κλοπιμαία στο εξωτερικό, αφού φρόντισαν με ασυλίες και παραγραφές να μη πληρώσει ΚΑΝΕΝΑΣ!!!, αφού εδώ και ενάμισι χρόνο κάνουν απόσβεση ιχνών και μνήμης (αυτό το τελευταίο είναι πολύ ουσιαστικό), έρχονται οι ίδιοι κλέφτες, απατεώνες, αγύρτες, λαμόγια με απύθμενο θράσος να διαλύσουν ότι απέμεινε από το ρημαγμένο τόπο μας.

Τα διαπλεκόμενα που δεν έφυγαν ποτέ από τα κέντρα εξουσίας και διαχείρισης, επανακάμπτουν με τους ίδιους ανθρώπους, με τις ίδιες μεθόδους μπαχαλοποίησης και ανεξέλεγκτα δρουν πιο καταστροφικά στην ήδη διαλυμένη χώρα σε όλους τους τομείς. Τώρα λοιπόν κυριολεκτικά η μπάλα χάθηκε. Η κοινωνία δεν έχει μπούσουλα.

Ο Παπανδρέου πιθανώς και με αυταπάτες προσπαθεί ( έτσι νομίζει) να περισώσει την κατάσταση και δίνει την εντύπωση ότι δεν αντιλαμβάνεται την ροή των πραγμάτων. Το «χρέος» που είναι υπέρογκο λειτουργεί ως θηλιά στην οικονομία και την ανάπτυξη. Οι τόκοι που μας επέβαλαν οι τοκογλυφικές Αγορές είναι τεράστιοι και μας πιέζουν στο σπιράλ πνιγμού-στραγγαλισμού (όπως έλεγε ο ίδιος ο Soros).

H Ανεργία είναι ακόμα πιο εφιαλτικό πρόβλημα μη αντιμετωπίσιμο που επίσημα λένε 14,8% αλλά σίγουρα είναι πάνω από 20% και προβλέπουμε θα περάσει και το 30% σε ένα χρόνο από τώρα και ίσως πολύ περισσότερο αν συνεχιστεί το κύμα λαθρομεταναστών.

Κάποιοι Υπουργοί μάλλον έχουν πελαγώσει και κάθονται απαθείς προσμένοντας τι; Γεωργίας, Εργασίας, Βιομηχανίας και Ενέργειας… Στο Υπουργείο εξωτερικών ο πολύ λειψός Δρούτσας βρίσκεται απλώς παρών χωρίς να δείχνει καν ότι κατανοεί τα ζητήματα Εθνικής εξωτερικής πολιτικής , Ο Νταβούτογλου αλωνίζει, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βάλτωσε, η FYROM τον χαβά της ,οι Αμερικανοί στην Β Αφρική και Μέση Ανατολή το δικό τους… και ο Δρούτσας χασκογελάει στο κενό.

Ο Παπουτσής νομιμοποιεί λαθρομετανάστες και επιδεινώνει πάρα πολύ την κατάσταση ενδιαφερόμενος μόνο για το προφίλ του και αδιαφορώντας για τα δεινά που βάζει την χώρα μας… Οσο για τους ανεγκέφαλους πανηγυρισμούς των αλληλέγγυων ..θα τα βρούν μπροστά τους και θα είναι μέρα μεσημέρι. Προβλέπουμε ότι πολύ σύντομα όλοι θα καταλάβουν το ΕΓΚΛΗΜΑ που διέπραξαν εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ενάμισι χρόνο τώρα δεν είδαμε μια πρόταση για ανάπτυξη σε κανένα τομέα. Ούτε από Υπουργούς, ούτε από την πολύχρωμη ανίκανη έως διαπλεκόμενη αντιπολίτευση.

Η Βιομηχανία και η Βιοτεχνία έχουν μπει προ πολλών χρόνων σε πορεία συρρίκνωσης. Ο μεταπρατικός τομέας έχει διαλυθεί και δεν έχει κανένα μέλλον με αυτές τις συνθήκες ανταγωνισμού των εισαγόμενων από την Κινα, Ταιβαν, Τουρκία, κ.λ.π.

Η Γεωργία, Κτηνοτροφία χωρίς προτάσεις ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας…βρίσκονται σε βαλτώδη στασιμότητα το πολύ, χωρίς δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών και το πιο πιθανό να μπουν γρήγορα σε αρνητικούς δείκτες. π.χ. Το ελαιόλαδο είναι σχεδόν ασύμφορο για τον καλλιεργητή και αυτό γιατί δεν αυξάνονται οι εξαγωγές από τη μια και από την άλλη τα εισαγόμενα σογιέλαια-ορυκτέλαια είναι πιο φτηνά παρ`όλο που είναι αμφίβολης ποιότητας..

Η Διαμαντοπούλου στο Παιδείας σχεδιάζει επί χάρτου!... αν αποπειραθεί να εφαρμόσει αυτά που λέει τότε χωρίς υποδομές και χρήματα θα διαλύσει ότι ακόμα υπάρχει όρθιο.

Ο Τουρισμός θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά αυξάνοντας την Ανεργία λόγω της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας κρίσης αλλά κυρίως λόγω ανταγωνισμού της Τουρκίας.

Τα καταστήματα και η Αγορά όπως συνήθως ακούμε και που δεν είναι βέβαια παραγωγικός τομέας, όσο βαθαίνει η κρίση και με συνεργό το ασύδοτο παραεμπόριο από ντόπιους και λαθρομετανάστες το μόνο που θα αφήνει..είναι άνεργοι. Οι Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών αφήνουν τα χρήματά τους στην Τουρκία, Βουλγαρία, Φυρομ ακόμα και Αλβανία. Και οι υπόλοιποι στα πολυκαταστήματα των Γερμανικών και Γαλλικών συμφερόντων.

Με απλά λόγια η Ελλάδα διαλύεται ολοκληρωτικά οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά! Ο Ελληνικός λαός μπαίνει στη πιο μεγάλη παρακμή με απρόβλεπτες συνέπειες… και δεν υπάρχει ένας υγιής φορέας να αντιδράσουμε. Τα κόμματα αφερέγγυα, απαξιωμένα και ένοχα είναι ανίκανα να παράγουν πολιτική, θέσεις, προτάσεις, λύσεις ούτε και να ανανεωθούν. Η διάβρωση και η σαπίλα των υπαρχόντων δομών δεν φαίνεται δυνατό να αντιμετωπιστούν ούτε στο κράτος ,ούτε στα κόμματα, ούτε στο συνδικαλισμό, ούτε στις ΜΚΟ, ούτε στις καταναλωτικές οργανώσεις-σφραγίδες… τα πάντα είναι αλωμένα και σάπια. Οι εξελίξεις από δω και πέρα θα είναι ραγδαίες, επικίνδυνες, απρόβλεπτες στις λεπτομέρειές τους που όμως θα είναι και καθοριστικές για τα δεινά και τις εθνικές τραγωδίες του λαού μας.

Πολλά ειπώθηκαν και δεν έγιναν… αλλά και πολλά έρχονται που δεν λέγονται.

Η άποψή μας είναι μια Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά με Εθνικό προσανατολισμό.

Diaskronos 09/03/2011

ΥΓ Είναι δύσκολο να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα… είναι δύσκολο να λες την αλήθεια…είναι δύσκολο και μοναχικό το να στέκεις όρθιος όταν όλα γύρω σου έχουν γονατίσει…τέλος είναι ειλικρινά τραγικό να βλέπεις την τραγωδία να έρχεται και να μη μπορείς να κάνεις τίποτε…


5 σχόλια:

  1. Πραγματικά ελπίζω να μην εννοείτε τη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη.. Πεποίθησή μου ακόμη είναι ότι το αριστερά ή δεξιά είναι ένα τεράστιο ψέμα που μόνο σκοπό έχει τη διάσπαση των Ελλήνων και γενικότερα πολιτών. Μία πρόταση αγνής συμμαχίας πατριωτών, που πραγματικά αγαπούν το τόπο, με εθνικο προσανατολισμο ακριβώς στην πρόοδο της πατρίδας, σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μου ακούγεται καλύτερο.

    Συγχαρητήρια για το άρθρο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΔΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε γειά σου.
    Εννοούμε ενα Δημοκραρικό Μέτωπο εργαζομένων που θα αγκαλιάσει το χώρο της Αριστεράς το μεγάλο κορμό του Πασοκ αλλά και δυνάμεις πιο Κεντρώες με τους γνωστούς συμβατικούς ότους. Δηλαδή κάθε πολίτη μακριά απο κεφαλαιοκράτες, απο φασιστικές νοοτροπίες..κ.λ.π.Με δεδομένο οτι κανένας χώρος δεν εχει στεγανά και καθαρότητα...όταν μπούν οι βασικές πατριωτικές,δημοκρατικές αρχές θα φανεί ποιοι ακολουθούν και ποιοι μένουν...
    Τα λέμε.
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @φίλε Γιώργο
    Εμεις ειμαστε όπως γράφει πάνω-πάνω το blog .. "είμαστε εκτός συστήματος" αλλά οχι ουτοπιστές.Οι απόπειρες να στηθούν διάφορα κόμματα εδω και 30 χρόνια ήταν πολλές και όλοι απέτυχαν.Δεν στήνεται κόμμα-φορέας με το να ξεκινάει ο καθένας όποιος και να ειναι και να λέει ελάτε μαζί μου....π.χ. Τρίτσης,Μάνος, Σαμαράς,Αβραμόπουλος,Κουβέλης Τσοβόλας, Ντόρα,Καρατζαφέρης,Αλαβάνος, κ.λ.π.
    Και ο Μίκης κάτι παρόμοιο έκανε. Εμείς του στείλαμε μήνημα.
    Λέγαμε και επιμένουμε οτι...όταν θέλεις ενα πλατύ φορέα με δημοκρατικές αρχές και προοπτική εξουσίας πρέπει να μετρήσεις και το ξεκίνημα.
    Τα στελέχη δεν βγαίνιυν με παρθενογένεση πρέπει να ειναι και δοκιμασμένα,και αναγνωρήσιμα και να σηματοδοτούν καθαρά την κατεύθηση του φορέα. Το στήσιμο δεν γίνεται με διακυρηξη ενός ανθρώπου ας ειναι κι ο θεός.
    Λέμε οτι πρέπει πόλλα στελέχη 50-60 απο διαφορετικούς χώρους να βρεθούν και να χαράξουν ενα ξεκίνημα που στην πορεία θα συμπληρωθεί... Θα ακολουθήσει σχετικά ενα αρθρο να εξηγεί πιο αναλυτικά το ζήτημα
    Να εισαι καλά
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΘΩΔΟΤΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ.Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ(ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ)ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΣΟ ΗΘΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...