Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

YΠATIA : ΚΡΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Γράφει ο diaskronos

Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να πάρει και να εφαρμόσει μια απόφαση σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και το Σύνταγμα. Έπρεπε να το έχει κάνει από την ημέρα που ξεκίνησαν για τη Νομική Σχολή οι λαθρομετανάστες . Η κρισιμότητα της απόφασης αυτής ίσως δεν φαίνεται ακόμα καθαρά ,αλλά είναι καθοριστική και μακρόπνοης εμβέλειας. Αν σήμερα η Κυβέρνηση υποκύψει στους εκβιαστές-αριστεριστές ,τότε να ξέρει ότι θα περιμένει 5 εκατομ. Ακόμα λαθρομετανάστες στα επόμενα 4-5 χρόνια. Και τότε θα είναι αργά. Το λέμε ανοιχτά , ωμά , ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα θα γίνεται πόλεμος και όχι οδομαχίες που γίνονται τώρα, στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα, στον Παντελεημονα, στην Ομόνοια. Διαφορετικά θα κληθεί ο Ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που δεν ευθύνεται και πάλι, σε ποιο αντίξοες συνθήκες, με ανύπαρκτα οικονομικά και το έγκλημα αυτό θα το έχουν διαπράξει όλα τα σημερινά κόμματα της Βουλής. Η πολιτική δεν εξασκείται με συναισθήματα…το συναίσθημα να υπάρχει αλλά πρέπει να ενσωματώνεται με λογική και ρεαλισμό στο εφικτό. Η ουτοπία και ο τυχοδιωκτισμός βλάπτουν σοβαρά την κοινωνία και το λαό

Κατά τη γνώμη μας η απόφαση πρέπει να είναι μία: ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ.

Πρέπει να βγει η Κυβέρνηση και να δηλώσει κατηγορηματικά οτι δεν πρόκειται να κάνει καμια νομιμοποίηση και να καταστήσει τους ίδιους υπεύθυνους για οτι τους συμβεί. Δεν μπορεί να αφήνει να εκβιάζεται τόσο ξετσίπωτα ο Ελληνικός λαός ακόμα μια φορά.

Οι μετανάστες όσοι μπαίνουν να είναι με χαρτιά και νόμιμο τρόπο.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα και για τους δικούς του λόγους το καθένα δεν έχουν πρόταση για τους λαθρομετανάστες που να απαντά στο πρόβλημα.

Η ΝΔ που για χρόνια έκλεινε τα μάτια και έσερνε την κατάσταση και με προσωπική βαριά ευθύνη του ίδιου του Σαμαρά σήμερα κρύβεται με ένα «η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»…και με κορώνες του κάθε ανεύθυνου Κακλαμάνη που τάχα δεν γνωρίζει τίποτε αν και ήταν Δήμαρχος Αθηναίων. Αποφεύγει το γνωστό πολιτικό κόστος! Έτσι νομίζει!

Το ΛΑΟΣ έχει λουφάξει κανονικά και ενώ είχε σαφή πρόταση για απελάσεις ,τώρα ενδιαφέρεται μόνο να τα βρει με τον Σαμαρά …αδιαφορώντας ουσιαστικά για το ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί και ότι έπρεπε να σπρώξει την Κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Αποδεικνύει ότι έκανε απλά αντιπολίτευση… και εδώ το πολιτικό κόστος φοβούνται!

Το ΠΑΣΟΚ από τη μια έπαψε να λειτουργεί ως κόμμα και δεν έχει ενιαία πρόταση-αποψη, από την άλλη η Κυβέρνηση εμφανίζεται μουδιασμένη, ευθυνόφοβη, ανίκανη να πάρει και να εφαρμόσει μια απόφαση-λύση του προβλήματος. Άλλος φοβάται το πολιτικό κόστος ως πρόσωπο και άλλος τρέμει να πάρει πρωτοβουλία. Ότι χειρότερο να σέρνεται μια κατάσταση διάλυσης.

Το ΚΚΕ..πάντα στον κόσμο του νομίζει ότι καθαρίζει με το … «εμείς είμαστε υπέρ των λαθρομεταναστών» αποσιωπώντας ασφαλώς ότι ταυτόχρονα τάσσονται κατά του λαού και του τόπου… αυτοί είναι βαθιά νυχτωμένοι .

Ο «λαχανόκηπος» του ΣΥΡΙΖΑ.. (δεν βρίσκω πιο κατάλληλο όρο) βρίσκεται σε παροξυσμό τυχοδιωκτισμού και έχει χάσει κάθε μέτρο πολιτικο-κοινωνικό. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους πώς να καταλάβουν το τι θέλει και ζητάει η κοινωνία.

Είναι καιρός έστω και αργά να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και που μπορούν να σηκώσουν. Να σταματήσουν το κρυφτούλι και την ανευθυνότητα. Διότι όσο καθυστερούν το πρόβλημα μεγαλώνει και αν θέλετε και τα κόμματα απαξιώνονται ακόμα πιο πολύ στο λαό.

Diaskronos-galaxiako 07/03/2011

5 σχόλια:

  1. Καθαρά ανθρωπιστικά σέβομαι και λυπάμαι τους μετανάστες. Κανείς δεν ξεκινάει χιλιάδες χιλιόμετρα επικίνδυνης πεζοπορίας για πλάκα, ούτε μπαίνει σε βάρκες-σκυλοπνίχτρες επειδή θέλει να αμς κάνει κακό.
    Αλλά πολύ σωστά είπες ότι δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική με το συναίσθημα.
    Αλλά το συναίσθημα να ενσωματώνεται στη πολιτική, αφού η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
    Επομένως, αναλογιζόμενος τις συνέπειες του να ενδώσει η κυβέρνηση στις πιέσεις των μεταναστών, απαιτώ ι εγώ με τη σειρά μου να λθεί αυτό το πρόβλημα.
    Μακάρι να μπορύσαμε να περιθάλψουμε και να συντηρήσουμε όλους τους μετανάστες. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε.
    Κι αφού δεν μπορούμε, πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των εν Ελλάδι μεταναστών. Και όταν λέω για μείωση, ΄μιλάω για τουλάχιστον 60% μείωση.
    Το ξέρω, είναι άσχημο να μιλάμε για ανθρώπους έτσι ψυχρά με αριθμούς, αλλά δυστυχώς μερικές φορές η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις, πριν μας προλάβουν αυτές...
    Άρα οι απελάσεις είναι μονόδρομος. Σεβόμενο βέβαια την ανθρώπινη ζωή. Και χωρίς να τους φερθούμε όπως ονειρεύονται οι Καρατζαφεραίοι φασίστες και οι Χρυσαυγίτες-κουβαρίστρες τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΥΞΗΣΗ της νεφοκάλυψης-ψύξης-πλημμυρών από τις ηφαιστειακές εκρήξεις ΑΥΞΑΝΕΙ τις καταστροφές στη γεωργία, ΑΥΞΑΝΕΙ τιμές-πείνα-λιμούς...:
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

    Από τα τέλη Νοεμβρίου τα ηφαίστεια Kizimen, Sheveluch, Karymsky και Kliuchevskoihave εκρήγνυνται σχεδόν συνεχώς. Τα ηφαίστεια στο ανατολικό τμήμα της Καμτσάτκα είναι ασυνήθιστα ενεργά τους τελευταίους έξι μήνες. Η σκόνη τους εξέτρεψε τους ανέμους στην περιοχή της Αρκτικής, και ώθησαν κρύο αέρα πάνω από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική, προκαλώντας τον ασυνήθιστα ψυχρό χειμώνα, λένε οι επιστήμονες.
    Αυτή η σειρά των ηφαιστείων, 29 εκ των οποίων είναι ενεργά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα φέτος, καταστρέφοντας σοδειές σε όλη την υδρόγειο και ανεβάζοντας στα ύψη τις τιμές των τροφίμων, ενώ θα προκαλεί έναν δεύτερο συνεχόμενο βαρύ χειμώνα .
    www.telegraph.co.uk/sponsored/russianow/business/8348504/Volcano-eruptions-cause-prices-to-rise.html
    ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ σε προγνώσεις αστροφυσικός-κλιματολόγος:
    «Ο Κόρμπιν μοιάζει να αποδεικνύεται σωστός στο 85% των περιπτώσεων και σοβαροί επιχειρηματίες -κυρίως καλλιεργητές- αρχίζουν να βασίζονται στις προβλέψεις του. Μάλιστα, στα μάτια ορισμένων «αυτός ντροπιάζει τη χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους πολίτες εθνική μετεωρολογική υπηρεσία», σχολιάζει από τη μεριά του, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Daily Telegraph», ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
    «Η παγκόσμια υπερθέρμανση τελείωσε και ο πλανήτης ξεκίνησε να ψύχεται και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βρετανός αστροφυσικός, για τον οποίο η κακοκαιρία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κόρμπιν, μια νέα «μίνι εποχή των παγετώνων» είναι πιθανό να μας έχει χτυπήσει την πόρτα έως το 2035.
    www.telegraph.co.uk/comment/columnists/borisjohnson/8213058/The-man-who-repeatedly-beats-the-Met-Office-at-its-own-game.html

    £100m: the staggering cost of Britain's worst winter
    5th March 2011
    Santa Maria Volcano, Guatemala
    On 3rd March an explosion occurred from Caliente crater at Santa Maria volcano in Guatemala. Ash emissions reached 10,800 ft above sea level and produced ashfall in towns to the west and southwest of the volcano. The explosion generated a pyroclastic flow which moved 2.5 km down the southwest flank. Activity continued on 4th March with moderate explosions ejecting ash to a height of 11,000 ft above sea level, and ash fall on surrounding farms.
    Fuego Volcano, Guatemala
    Eruptions continue at Fuego volcano, Guatemala. During the night incandescent explosions ejected lava 100 m above the crater and sent avalanches down surrounding valleys. Rumbling sounds were heard and audible degassing lasted up to six minutes at a time. Ash emissions reached a height of 800 m above the crater and drifted south and southwest.

    Kilauea Volcano, Hawaii
    Kilauea volcano in Hawaii continues to erupt. Along the east rift zone lava is erupting from Pu'u O'o crater covering the western crater floor. On the coastal plain near Kalapana, surface lava flows have reached within 1 km of highway 130. At the summit of Kilauea lava in the vent of Halemaumau reached a level of 70 m below the surface. Seismic tremor at the summit is sometimes accompanied by rockfall in the vent.
    http://www.volcanolive.com/news.html

    ΝΑΣΑ (http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability) και ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ από την αύξηση της παγκόσμιας ηφαιστειακής νεφοκάλυψης και τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας.
    Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.
    http://notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Μάζεστιξ ειλικρινά το σχόλιο σου μπορει να προστεθεί στο κείμενο! Αυτή ειναι η αλήθεια. Συμφωνούμε σε όλα τα παραπάνω.
    Κάποιοι πρέπει να πούμε την αλήθεια οσο σκληρή κι αν ειναι. Να εισαι σίγουρος οτι και μεις που λέμε αυτά έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανθρωπιστική πρακτική απο τους αριβίστες και τους γυρολόγους ταχα Σαμαρείτες.Υπάρχουν πολοί άνθρωποι που και μας μας γνωρίζουν και προσωπικά.
    Ειναι κρίσιμο ζήτημα λοιπόν και δεν μπορεί κανείς να παίζει παιγνίδια με το μέλλον του τόπου.
    Να εισαι καλά.
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε των 6:37 ειναι πολύπλοκο το θέμα που βάζεις. Και χωρίς αυτά όμως ειναι σίγουρο πως προ πολλού έπρεπε να υπάρχει πρόνοια για το περιβάλον, τα δάση, τις καλιεργούμενες εκτάσεις κ.λ.π.
    Να εισαι καλά και μη πανικοβάλεσαι. Ψυχραιμία και λογική.
    τα λέμε.
    diaskronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Diaskronos, μη τα διαβάσει αυτά όμως κανένας Συριζαίος γιατί θα μας πει και φασίστες από πάνω...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...