Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

http://kiklonas.wordpress.com//०३/2010

Και στις πιο βάρβαρες εποχές πρέπει κάποιοι να πουν την αλήθεια…

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στα όρια χρεοκοπίας μετά τα έξι χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία , που αφέθηκε κυριολεκτικά η Ελληνική οικονομία αλλά και η χώρα γενικότερα στα νύχια των κουμπάρων, των ημετέρων, των Τραπεζών, των golden boys, των ρετιρέ, των καρτέλ,… που ξέσκισαν καταλήστεψαν τα πάντα. Το χρέος της χώρας ειναι 1 τρις περίπου.Η διαφθορά,η εγκληματικότητα, η αποδόμηση κάθε παραγωγικού τομέα , η ανεργία, ειναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα. Το 15% περίπου των Ελλήνων έγιναν ζάμπλουτοι και το 85% ανεργοι –άστεγοι, -νεόφτωχοι. Γιαυτό ακριβώς το λόγο πρέπει:
Α) Όσοι έκλεψαν ή κυβέρνησαν τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια…. υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, κουμπάροι, «ευσεβείς ρασοφόροι», Τράπεζες, golden boys, παρατρεχάμενοι, τσανακογλύφτες και παρασιτόβιοι….τρωκτικά και βαμπίρ των σαλονιών ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ και να μη παριστάνουν τις μωρές παρθένες που ξαφνικά ενδιαφέρονται για τη χώρα τάχα …και τολμούν να μας κάνουν και υποδείξεις….
Β) Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ,η ΓΣΕΕ ,η ΑΔΕΔΥ, οι «Αριστερές μικροομάδες» ,να σταματήσουν τις αδέσποτες κραυγές. Όταν τα κάθε είδους λαμόγια εκλεβαν,άρπαζαν, λεηλατούσαν το Δημόσιο χρήμα και τα Ταμεία κοιμόντουσαν…το λιγότερο που τους προσάπτω… Τώρα το οικοδόμημα ειναι αδειο δεν έχει ουτε επιπλα..ας κατέβουν λοιπόν απο τα κεραμύδια και να σπάσουν το κεφάλι τους να χτίσουν ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την Ελλάδα και οχι να κρύβουν τις ευθήνες τους .Πολλά χρόνια τώρα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΌΤΑΣΗ! Η χώραμας χρειάζεται επειγόντως πολιτικές προτάσεις μελετημένες, ρεαλιστικές, προοδευτικές, εφικτές, που να απαντούν αναλυτικά και πειστικά στα συσωρευμένα προβλήματα μικρά και μεγάλα.Γνωρίζω την απάντηση που δίνουν! Δεν είμαστε εμείς Κυβέρνηση!!! Ισα- ισα που ο Μαρξισμός-Λενινισμός (για να θυμήσω) μιλάει για στοιχειοθετημένες λύσεις και ρεαλιστικές και οχι για συνθήματα. Σύντροφοι τα συνθήματα δεν ειναι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ καταλάβετέτο!.

Γ) Για την ηγεσία της ΝΔ προτείνω να πάνε όλοι σε κάποιο Μοναστήρι ενα-δύο μήνες τουλάχιστον για περισυλλογή…διότι δεν βλέπω να κατανοούν την κατάσταση που -κυρίως αυτοί – φέραν τη χώρα μας. Οι δικές τους προτάσεις μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Δεν σκοπεύουμε να πάρουμε άλλες. Γιαυτό θα έπρεπε κ. Σαμαρά ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή…και οχι μόνο…λίγο σεμνά. Δεν βλέπεις κάτι άλλους όπως Μητσοτάκης, Σιμίτης, Εβερτ, Δούκας ,Τζοχαντζόπουλος, Βερελής, Μαντέλης, Μπασιάκος ,Κοντός, Παυλίδης, Βουλγαράκης, Νεονάκης, Ρουσόπουλος, Μειμαράκης, τουλάχιστον δεν μιλάνε…Τώρα μόνο τρώνε! Το ΛΑΟΣ πρέπει να αποστασιοποιηθεί απο τα φασιστικά κυκλώματα και βαρίδια που συνωθούνται στα σπλάχνα του, να μας πείσει γιαυτό και μετά να κουβεντιάσουμε τις κάποιες προτάσεις που κάνει. Αλλά πρώτα η Δημοκρατία. Τέλος πρέπει να εφαρμοσθεί μια πολιτική εξόδου από την κρίση. Να υιοθετηθεί μια πρόταση για ανάκαμψη της οικονομίας και της καταπολέμησης της Ανεργίας ,της φτώχειας, και της παρακμής…

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ προς συζήτηση:
1)
Nα μπούν εισαγγελεις και ορκοτοί λογιστές ( εν ανάγκη ξένοι )στη Βουλή ,στην ΕΡΤ, στους Δήμους ,τις ΔΕΚΟ, ΔΕΗ,τις πολεοδομίες, τους Συνεταιρισμούς, τα Δασαρχεία τους Οργανισμους…. γιατι είναι αντρα διαφθοράς και ρεμούλας και να έχουμε αποτελέσματα στις αναθέσεις έργων, στις πλασματικές υπερωρίες , αποζημιώσεις κ.λ.π. Επιτέλους οι καταχραστές να αποκαληφθούν και να μπουν φυλακή..μικροί και μεγάλοι.

2) Να επιστραφούν άμεσα τα 5δις ευρώ ζεστό χρήμα που ο Καραμανλής χάρισε στους Τραπεζίτες χωρίς δεύτερη κουβέντα.

3) Φορολογία μέχρι και 5% των κεφαλαίων όλων των Τραπεζών ως αντιστάθμισμα των υπέρογκων και παράνομων ποσών που εισέπρατταν δεκάδες χρόνια από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και τα υπερκέρδη,τα πανωτόκια και την ανεξέλεγκτη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων των ασφαλισμένων από ιδρύσεώς τους μέχρι την πλήρη και τελειωτική αφαίμαξή τους.

4) Φορολογία ακίνητης περιουσίας μεγαλύτερης απο 800-900 χιλ μέχρι και 5% ειτε ειναι ιδιωτική ειτε εταιρική ειτε offshore …..

5) Η εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη να περάσει στο Δημόσιο ολόκληρη εκτός από τους ναούς, τα μοναστήρια, και τα ιδρύματα ως κτιριακά συγκροτήματα και ένα αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο όπου υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Διαφορετικά να σταματήσει κάθε μισθοδοσία και συντάξεις των Μητροπολιτών και ιερέων κ.λ.π. καθώς και κάθε επιχορήγηση από το Δημόσιο προς εκκλησίες ,μοναστήρια κ.λ.π.

6) Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για όλους και να φορολογηθούν αναλόγως οι περιουσίες καθώς και τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Να αξιοποιηθεί η Δημόσια ακίνητη περιουσία με διαφάνεια, με διαδικασίες συμφέρουσες για το Δημόσιο και οχι με πλιάτσικο.

8) Να καταρτιστεί εθνικό μισθολόγιο απο τον πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο με στόχο να πάει ο καθένας στον πάγκο του. Δηλαδή ανώτερος μισθός 4000-4500 ευρώ και κατώτερος μισθός 1200 ,ή σύνταξη απο 1000 εως 2000 ευρώ και βέβαια με πολύ προσοχή, αξιοκρατία, απόδοση και δικαιοσύνη.. Χωρίς κανένα επίδομα και για κανέναν ,μπόνους, πριμ, ενοίκια, εκτός έδρας, συμβούλια, εκλογικά, πλασματικές υπερωρίες, στολών, καυσόξυλων…και χίλια δυο, φαιδρές δικαιολογίες για αγρίους…. εκτός απο το οικογενειακό- παιδιών, θέσης,μεταπτυχιακά και βαρέα ανθυγηεινά.

9) Να καταβληθούν ολες οι εισφορές στα Ταμεία,και το ΙΚΑ απο όλους τους ωφηλέτες…ΜΜΕ,Εφημερίδες,Επιχειρήσεις, Δημόσιοκ.λ.π.

10) Ιδιαίτερα για τις Ασφαλιστικές εταιρείες αμεσα πρέπει να μπουν εισαγγελείς και να δεσμευτούν τα κεφάλαια και τα ακίνητα διότι πάνε όλες για δήθεν πτώχευση… αφού για χρόνια συσώρευσαν τεράστια κεφάλαια απο τις ασφαλιστικές εισφορές λειτουργώντας σαν «πιραμύδες» με πρότυπα την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑτην “Comercial valiu” κ.λ.π.

11) Να σταματήσει άμεσα κάθε επιχορήγηση σε ποδοσφαιρικά και αθλητικά σωματεία πλην των Εθνικών ομάδων και μόνο καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων κάθε ειδουςπλήν των Δημοτικών-κρατικών –ενικών θεάτρων –μουσικής κ.λ.π..

12) Να παραχωρηθούν-πωληθούν αδειες για τις συχνότητες των ΜΜΕ-καναλιών-ραδιοσταθμών και όσοι ενδιαφέρονται να τις αγοράσουν, διαφορετικά να κλείσουν.Ενοείτε οτι στις συμβάσεις θα περιέχεται και δεσμευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα καθορίζεται απο το Υπουργείο Παιδείας.

13) Τα κεφάλαια αυτά να χρησιμοποιηθούν για απόσβεση του μισού χρέους τουλάχιστον και για νέες θέσεις εργασίας Η διαχείριση των κεφαλαίων ως ΑΕΠ να γίνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα με πλήρη διαφάνεια, με ελεγκτικό διακοματικο μηχανισμό μέχρι δεκάρας και ποινικές ευθύνες απο κακούργημα ως εσχατη προδοσία και ισόβια για οποιοδήποτε μεγάλη κατάχρηση και στραβοπάτημα.

14) Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα.

15) Nα γίνει διακομματικό Εθνικό Συμβούλιο για χάραξη εξωτερικής-εθνικής πολιτικής με βάση το Σύνταγμα απαρέγκλητα.

16) Να μειωθούν οι βουλευτές σε 150.

17). Να διατεθούν όλα τα παραπάνω κεφάλαια για Δημόσια έργα και μελετημένες παρεμβάσεις σε δυναμικούς –παραγωγικούς τομείς σε συνδυασμό με πραγματικά πράσινη ανάπτυξη με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του μαρασμού της χώρας. Φράγματα, Ταμιευτήρες, ανεμογεννήτριες, Ηλιακά-φωτοβολταικά πάρκα, Ουσιαστικούς ελεγχόμενους Συνεταιρισμούς (Γεωργικών, κτηνοτροφικών,Ιχθυοκαλιέργειες) με τυποποίηση προιόντων και ανταγωνιστική ποιότητα εν ανάγκη και με υποχρεοτικούς αναδασμούς σε επιλεγμένες περιοχές.
Ολα τα παραπάνω πρέπει να τα ψηφίσουν σε μια συνεδρία οι 300 της Βουλής και να αρθούν οι κάθε ειδους παραγραφές, εν ανάγκη με αλλαγή του Συντάγματος. Δεν μπορούν πλέον ουτε να κρύβονται πίσω απο το Σύνταγμα . Ολα γίνονται αν υπάρχει θεληση . Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους και θα την βρούμε την άκρη.
Τέλος… όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη πρόταση…προφανώς θα εννοεί ότι οι μισοί Έλληνες πρέπει να μείνουν άστεγοι και άνεργοι।

ΥΓ Αν κάποιος δεν γνωρίζει πως εφαρμοζονται... ειμαστε πρόθυμοι να τους εξηγήσουμε με λεπτομέρειες τα πάντα।

galaxiako 20/06/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραία μας πουλάκια κελαϊδίστε...